MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BAŞIMI BAŞKASI SEÇİYOR
Gümüşhanlı

BAŞIMI BAŞKASI SEÇİYOR





Ýnandýðým gerçekten gerek gerçek; Sayýn Erdoðan daha siyasi yasaklýyken olmaz dediðimiz olamaz iþler Merhum Muhsin Yazýcýoðlu na teklif edilmiþtir.
Þöyle Efendim dýþarýdan bir heyet gelir Merhum Muhsin Bey Aðabeyime sizi iktidar yapmak istiyoruz derler. O da tabiî ki iktidar olmak arzumuzdur lakin kimsiniz nasýl olacak sizin sunduðunuz reçete nedir. Þöyle derler; Efendi siz misaký Milliye sýnýrlarý içerisinde toprak alým satýmýna karýþmayacaksýnýz, Irak’a vurulacak Ýncirlik üssünü açacaksýnýz, Musul’u Kerkük’ü unutacaksýnýz, Devlet olarak bazý yerleri özelleþtireceksiniz satacaksýnýz, Kýbrýs konusunda duracaksýnýz, daha neler neler hatta fuhþa kanun çýkaracaksýnýz vesaire…
Sayýn Muhsin Yazýcýoðlu Aðabeyim olmaz asla olamaz biz milliyetçiyiz bu dediklerinizin vebaline giremeyiz, ölçüsü ayarsýz dengesi sakat bu senaryo kimin falan derken uzatmayalým, Muhsin Yazýcýoðlu rahmetli oldu aramýzda yoklar lakin Ökkeþ Aðabeyinin baþý sað Allah için gerçekten gerektiðinde doðruyu doðrulayacaðýna inancým tam ve olumsuz cevap alan heyet size inat Recep Tayyib Erdoðan’ý Baþbakan yapacaðýz dediklerinde Sn Tayyib siyasi yasaklýydý yani Türkiye’de akla mantýða uymayacak iþler gerçekleþe biliyor!.

Ne yazýk ki Siirt Milletvekilini ihraç ederek Siirt’ten seçimle boy verdiler, bizlerde oy verdik, sonra koy verdiler, bizlerde bir þey yapamadýk.

Her zaman söylerim Atasözleri vuku bulur Siirt Atasözü þöyledir ‘’vadi tenha olursa tilki vali olur’’ bu Atasözü vuku bulmuþtur.

Bir taraftan yaðcýlýk öne çýkarken
Bir diðer taraftan saðcýlýk pirim yapýyordu.

Türkiye’de popülizmle yani halk yardakçýlýðýyla ne yazýk ki iktidara sahip olabiliyor tilki yani oldurdular.
‘Yani seçim meçim angarya’

Hasretle beklediðimiz Türk Milli kültürüne baðlýlýk kiþisel çýkarlar uðruna feda olmuþ bitmiþ tükenmiþtir.
Onu iktidar edenler Türk Milli Birliðini elbette istetmeyeceklerdi ki gelir gelmez Irka dayalý Milliyetçi deðilmiþ miþiz.
Hatta Milliyetçilik de neymiþ miþ ‘’mühim olan Türkiye Vatandaþlýðýymýþ mýþ’’ bu konuyu uzatmak istemiyorum yoksa yazacak o kadar çok þey var ki; Ýnsanýn aklý almýyor.

Ýnþallah yarýnýn idareci kadrolarý, Fikir adamlarý, Edipleri ve þairleri böyle satýlmýþlýða benliðin yitirilmesine, züppeleþmeye, yozlaþmaya, soysuzlaþmaya doðru yol almazlar.

Ucuz Halkçýlýkla önüne konulan bu iktidarlýk toplumsal yabancýlaþmayý aydýnlarýyla öne çýkardý. Gayri milli hal tavýr içine girildi ve yine gayri milli hareketlerin beslenmesinin önünü açarak, zengin etme çabasý içine girdiler ve inandýklarý ve de emir aldýklarý ideale yaraþýr bir biçimde yürüdükleri ayan beyan açýktýr.





Hakký yok beðenip seçmeye
Beni nasýl seçermiþ nasýl
Baþ koymuþum candan geçmeye
Beni nasýl kesermiþ nasýl

Kim bakan olacak biliyor
Evrakta hazýr hepsi diyor
Tevrat ta var hüküm veriyor
Beni nasýl geçermiþ nasýl

Önüme çekmiþler bir perde
Popülizm nerde ise nerde
Onunla düþüyoruz derde
Beni nasýl üzermiþ nasýl

Benim baþýmla yol týkalý
Ta ki raydan çýktý çýkalý
Avrupa’nýn iti çakalý
Beni nasýl seçermiþ nasýl

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.