MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

TAZECİK ÖMÜRLERİMİZDE
degirmenci

TAZECİK ÖMÜRLERİMİZDE



.Tazecik Ömürlerimizde

...Ýçimizdeki dýþ mihraklarýn oyunlarýna kurban gitmek istemiyoruz. Analarýmýzýn aðlamasý yeter artýk hepmi Türk coðrafyasýndaki Analar aðlayacak? Bizler neden baþkalarýnýn oyuncaðý oluyor kimimiz daðlara çýkýp silahlarýn ardýna sýgýnýyor kimimiz kahpe bir kurþuna kurban oluyor doðacak yavrularýmýzý dahi göremeden kara topraða yâr oluyoruz!
…Elbette bu vatan için canýmýz feda olsun seve seve þehit olmak yüce bir makamdýr ama ayný topraklarda iç içe yaþadýgýmýz hýsým akraba patron iþci mesafesinde büyük þehirlerimizin veya birçok avrupa ülkesinde bir çogumuz ayný apartmanlarý ayný tramvayý ayný otobüsü ayný okullarý ayný hastaneleri ayný yollarý paylaþtýgýmýz farklý milletlerden Hz.Adem ile Havva atalarýmýzdan olma insan kardeþlerimizle birlikte yaþarken bu kan bu nefret bu kin niye?
…Demiyoruzki ceza gerekenler cesasýný çekmesin! Vatana millete hainlik eden kardeþi kardeþe düþürmek isteyenler gerekirse fert eli ile deðilde kanun eli ile dar aðacýna çekilsin..!
…Ýlk baharýn bir diðer adý olan Nevruz Bayramý körpe kuzularýmýzýn sevinç günleri olsun. Analarýn tabutlardan uzak, taze gelinlerin eþlerinin tezkerelerini alarak yuvaya döndükleri sevinç günleri olsun..!
…Beþikteki yavrunun gözleri Asker babasýnýn sýcacýk yanaðýna kondurduðu buse’lerle hüzün deðilde sevinç göz yaþlarý olsun … Bizler hem sevincimizi hem üzüntümüzü göz yaþlarýmýzla tarihin sayflarýna nakþeden bir ’Ecdadýn’ torunlarýyýz..!

NÝYE...

Gülü menekþeyi birlikte dermek varken,
Dünden bu güne birlikte tarih yazarken,
Çanakkale mesajlarýmýzla birlikte olurken,
Osmanlý hasmýna haddini bildirmemiz gerekirken,
Manevi Milli Bayramlarýmýzda kucaklaþmak dururken,
Birbirimizi anlamadan dinlemeden kin nefret niye?
***
Benlik iblistendir dostluk için fedakârlýk gerek,
Bak komþulara mezhep uðruna ölüyor körpe bebek,
Göm zincirleri zýndanlara,ölmesin müslüman inleyerek,
Varlýðýn yokluklara sebep deðil,koþ geleceðe gülerek,
Umut,sýðýnak ol,sevðiyi örneði sende bulsun insanlýk,
Anla düþkünü,düþene birde sen vurup kýrma.

þÝiR;Abdil gÖkTeKiN 21/03/2015
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.