MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ÜLKÜM İŞÇİLER DERNEĞİ
Gümüşhanlı

ÜLKÜM İŞÇİLER DERNEĞİ






SENÝ ÝSTÝYOR YARIÞMAK
ÇABALA GÖSTER EMEÐÝ
SENÝ ÝSTÝYOR BARIÞMAK
ÜLKÜM ÝÞÇÝLER DERNEÐÝ

Duygular kökten derinden
Kýmýlda oyna yerinden
Ülkücünün üzerinden
Ülküm Ýþçiler Derneði

Börteçine/Bozkurt adýn
Ama Erkek ama Kadýn
Ülkücü kolun-kanadýn
Ülküm Ýþçiler Derneði

Hayal olursa gördüðüm
Batar baðrýma her tüyüm
Can damarýmdaki düðüm
Ülküm Ýþçiler Derneði

Gümüþhanlý yarýþ derken
BARIÞ YELLERÝ ESERKEN
EMEÐÝN YANINDA ERKEN
ÜLKÜM ÝÞÇÝLER DERNEÐÝ




Her þeyin sahibi olan Ulu Allah Teala bir daha mühlet vermeyebilir düþüncesiyle anýmý boþa harcamadan, vaktimi Rýzay-ý Mutlak için Ülküdaþlarýmla beraber olmaya adýyorum.

Bu demek, þöyle demek, ölmüþüm üzerime kefenim sarýlmýþ ve kabre konulmuþ vaziyette kabul ediyorum yaþadýðým hayatý.

Ve þöyle yelken açýyorum, Türk’üm Diyenlere...

Bireyselleþme kültürüyle birlikte insanlarýn git gide daha ben merkezci, çýkarcý ve bencil hale geldiði, ahlaki erdemlerin geçer akçe sayýlmadýðý günümüzde Ülkücü olmaktan, Allah rýzasýndan, doðru olmaktan ve helal kazanmaktan söz eden bunlarý dikkate alarak hayat sürmeye çalýþan biz Ülkücülerin tabiiki farký olacak. Þartlar, zaman ne olursa olsun helal kazanç peþinde olanlarýn, haramdan yüz çevirenlerin ortak özellikleri vardýr. Ýþte bu gerekçe ile iþ, iþçi denilince Ülkücü Ýþçilerin meziyet sahibi olduklarýna inanýyorum.

Cenab-ý Allah katýnda da böyleyizdir Ýnþallah.

Diðer taraftan Ýslam’ýn, Müslüman Türk Ülkücüsünde öngördüðü kimi haller, tutum ve davranýþlarda var ki, nasýl ve neden gözardý edebiliriz.

Anlamak mümkün deðil, hakikaten mümkün deðil. Helal ve haram, emir ve yasaklara riayetsizlik genellikle maddiyatla imtihanýmýz da zuhur ediyor.

Mesela, haram olduðu biline biline iþ hayatýnda yalan söylene biliyor, insanlarý aldatmak sýradan görülebiliyor. Oysa Ýslam ahlakýyla taban tabana zýt, Ülkücü Ýþçiler bu durumu kabullenemediðinden ötürü Dernekleþmiþ olacak ki, ’’Dik Baþ Tok Karýn Mutlu Yarýn’’ ortak akýllarý olmuþ.

Hatta Kutlu Ýnsan Cennet Mekan Baþbuðumuz Alparslan Türkeþ Han’ýn þu sözünü hatýrlayalým, yanýlmýyorsam þöyle idi; Ýþçi Fabrikaya ortak olacak, Fabrikasý olanlar Fabrikalar açacak.

Baþbuðumuzun fikri Ýktidar, Ruhu Þad olsun
Ülkücüleri Kürþad olsun.

Þöyle dem vurarak devam edeyim ki, Ýþçinin hakký hem Mukaddes Kitabýmýzda hem Sünnet-i Seniyye’de kuvvetli bir tavsiyedir. Emir olarak aldýk baþüstüne kabul ediyoruz.

Ýslam iþte-iþçilikte hak diyor, velakin iþçi denilince bu nemenem talihsizliktir ki, akla Komünistlik veya bir kaç pislik geliyor. Oysa konuþmayý, danýþmayý, fikri paylaþmayý, bilenlere sormayý, seven, isteyen Ülküdaþlarým inanýyorum ki beni anlýyor hak veriyorlar.

Fakat hayli þiþkin, baþa bela egosu olanlar tabiiiki bu duygu ve düþüncelerimi anlamayacak, hak vermeyecek.

Eðitim, nasihat ve tavsiyelerimin Ülküdaþlarým tarafýndan uygulanacaðýna inanýyorum.

Helal kazanç irtibatý biz Ülkücüler için son derece önemli. Haramýn karþýsýnda helal olarak durmak Ülkücülüðümüzün gereðidir.


Sonunda bir þiirle çok þeyi aza sýðdýrarak ve Fahri Kainat Efendimiz Muhammed Mustafa S.A.V’in biz Ülkücüler için reçete hükmünde olan þu (Hadis-i Þerif) Kutlu Sözüyle bitirelim.
"Ýþçiye ücretini, (alnýnýn) teri kurumadan veriniz."

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.