MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ARABESKE İNAT
DEVRİM DENİZERİ

ARABESKE İNAT



Sevmek; farkýnda olmaksa yaþadýðýnýn
Sevmek; bakmak deðil görmekse eðer
Aklýn baþýndan gitmesi deðil
Duymak ve bilmekse eþit olarak;
Yemeden, içmeden kesilmeden
Çoðalmaksa sevmek eksilmeden
Çaðýna tanýklýk ederek
Ve kahrolmamaksa arabeske inat
Ýçi içine sýðmamaksa
Bir coþku, bir þenlik, bir erdemse sevmek;
Ýnsanlarý,çocuklarý,kuþlarý unutmadan
Verem olmamaksa sevmek senin aþkýndan
Daha saðlam basýyorsam topraðýma
Unutmak,þaþkýnlýk azap deðilse;
Bilinç,öðreti ve sevinçse
Paylaþýlan bir ekmek gibiyse sevgi;
SENÝ SEVÝYORUM!
Enis Fosforoðlu
***
Yanýzca ‘sahne tozu ‘ yutanlar deðil, dolaylý olarak tiyatroyla bir yakýnlýðý olanlar da, tiyatro kulislerinin ne kadar acýmasýz ve entrikalarla dolu olduðunu bilirler az çok. Bu her tiyatro ve her oyunun oyuncularý için geçerli olmasa da bir gerçek sonuçta.
Bir de eðer bu çok özel meslekte hem yeni, hem deneyimsiz ve dahasý iyi niyetli iseniz, yandý gülüm ketenhelva, olmaktan kurtulmanýz mümkün olamaz.
1982 yýlýnda dizlerim titreyerek ayak bastýðým bu kutsal ve bir eþi daha olmadýðýna inandýðým bu mucizevi ve efsunlu sanat kolunun, içinde yaþanan onca þaþýrtýcý ve üzüntü verici hallerine karþýlýk ufacýk bir darbe almadan çýkmamý ve 1985 tarihinde, naçizane kendi Çocuk ve Gençlik tiyatromu kurma olanaðýný bulmamý hayatýmýn en Ýnanýlmaz ve muhteþem þansý sayýyorum.
1982 tarihinde ailece baþlayan iliþkimiz, ki rahmetli eþi Serda Hanýmý unutmam mümkün deðil, hala süregelmekte.
Adlarýna ödüller verilen nice önemli ve deðerli sayýsýz gerçek tiyatro insaný ve hocalarýn yer aldýðý çok geniþ bir aileden geliyor olmasýný sanýrým kendisi de en büyük onur ve þans saymaktadýr.
“Sen bu tiyatronun neferisin. Ve, seni bir gün yanýnda özel bir erkekle göreceðim mutlaka” sözlerinden birincisi çok doðru idi. Ancak ikincisini hala baþaramadý..
Caným Enis Bey hocam, bu gün rastladýðým ve bayýldýðým bir þiirinizi ben de Edebiyat Defteri Ailesine yeni yýl armaðaný olarak sunmak istedim.
"Tiyatro: toplumlarýn eðitimi için en yararlý ve etkin araçlarýndan biridir; ülkenin yüceldiðini ya da çöktüðünü gösteren bir barometredir.”











Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.