MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

sehitlerımızın hurmetıne
hece_taslari

sehitlerımızın hurmetıne


“Ýzzetimizi, þerefimizi, onurumuzu, harimi ismetimizi çiðnetme, mabetlerimizin göðsüne namahrem eli deðdirme, ezanlarýmýzý susturma, þanlý bayraðýmýzý indirtme Allah’ým. Ey bizleri ve bütün mevcudatý yoktan var eden, varlýðýndan, sevgisinden ve rahmetinden haberdar eden yüce rabbimiz, ey rahmeti ile bütün varlýðý, bütün kâinatý, bütün insanlýðý yaratan, rahman ve rahim olan ulu Allah’ýmýz, ey yerlerin ve göklerin yegâne sahibi, kalplerimizin, sýrlarýmýzýn, niyet, gaye ve hedeflerimizin, arzu ve kederlerimizin maliki olan yüce mevlamýz, öncelikle hakkýyla ifade etmekten aciz kaldýðýmýz hamdimizi, senamýzý, þükrümüzü, duamýzý sana yöneltiyoruz, kabul eyle Allah’ým.

Bugün daðlarýn, taþlarýn þüheda gövdesine büründüðü dünyanýn en yüce, en ulvi, en mukaddes þehitliðinde milletçe hep birlikte ellerimizi açtýk dua ediyoruz. Onlarýn muazzez ruhlarýný, bizlerden haberdar eyle. Eski dünya, yeni dünya, bütün akvamý beþere karþý, yedi iklimi cihana karþý caným sana feda vataným ’ diyerek destanlar yazan, en büyük zaferi kazanan þehit Mehmetçiklerimizin diyarýndan sana yakarýyoruz. Milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, ebediyen payidar eyle. Ýzzetimizi, þerefimizi, onurumuzu, harimi ismetimizi çiðnetme, mabetlerimizin göðsüne namahrem eli deðdirme, ezanlarýmýzý susturma, þanlý bayraðýmýzý indirtme Allah’ým. O güneþlerin ýþýðýný yurdumuzun, milletimizin üzerinden hiçbir zaman eksik etme Allah’ým.

Allah’ým yüce kitabýnda din, iman, millet, vatan, hak, hakikat, adalet, erdem, fazilet uðruna can veren þehitlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler buyuruyorsun. Dipdiri olduklarýna þeksiz þüphesiz inandýðýmýz þehitlerimizin ‘Amin’ sesleri eþliðinde sana yalvarýyoruz. Dualarýmýzý kabul eyle Allah’ým. Allah’ým bugün 98 yýl önce karada, denizde, bir hilal uðruna batan nice güneþlerin diyarýndan binlerce þehidimizin tertemiz makamýndan sana sesleniyoruz. Onlarýn makamlarýný ali eyle. O güneþlerin ýþýðýný yurdumuzun, milletimizin üzerinden hiçbir zaman eksik etme Allah’ým. Ýstiklal þairimizin ifadesiyle ‘Ne büyüksün ki kanýn kurtarýyor tevhidi, bedrin aslanlarý ancak bu kadar þanlý idi’ Þehadet þerbetini içen tüm þehitlerimizi, gazilerimizi, baþta efendimiz sevgili Peygamberimiz olmak üzere bedir ashabý ile birlikte Hz. Aliyyü’l Murtaza seyyidü Þüheda Hz. Hüseyin Efendimiz ile birlikte haþrolmayý cennet ve cemalinle buluþmayý nasip eyle Allah’ým. Bizleri þehitlerimizin uðruna canlarýný verdiði yüce deðerlere ihanet edenlerden eyleme Allah’ým.

Allah’ým þehitlerimizi dünyaya getiren, bin bir çile ile büyüten ve onlarý yüce ideallerle yetiþtiren annelerimize merhamet eyle. ‘Git evladým ben yýllarca oðulsuz kalayým, þu yaralý baðrýma taþlar basayým, hadi yavrum hadi git, ya gazi ol ya þehit’ diyerek evlatlarýný sehitlihe gönderen tüm annelerinin ruhlarýný aziz eyle. Allah’ým millet olarak bizlere þehitlerinin aziz hatýrasýný ruh ve gönül dünyasýnda yaþatmayý nasip eyle. Bizleri onlarýn uðruna canlarýný verdiði yüce deðerlere ihanet edenlerden eyleme Allah’ým. Allah’ým dilleri, kavimleri, ýrklarý, beldeleri farklý ancak imanlarý, idealleri, azimleri, gayeleri, niyetleri duygularý, ayný nice Mehmetçiklerimiz burada can verdiler. Bugünde ayný iman, ayný gaye, ayný azim, ayný niyet, ayný duygulara sahip kardeþler topluluðu olmayý, barýþý, huzuru, esenliði, kardeþliði, hakký, adaleti, erdemi, fazileti egemen kýlmayý bizlere nasip eyle Allah’ým.

Ateþ ve baruta güvenmiþ insanlýða bizleri umut eyle Allah’ým. Allah’ým Anadolu’nun her evinden, Rumeli’nin her bölgesinden, Þam’dan, Baðdat’tan, Beyrut’tan, Kahire’den, Üsküp’ten, Saray Bosna’dan son ehli saribin salvetini yýkmak için vatanýmýza gelen ve burada ölesiye kardeþ olan þehitlerimizin bize öðrettiði birlik, beraberlik ve kardeþliði ülkemizden Ýslam beldelerinden eksik etme Allah’ým. Bize de o kardeþliði ver. Kin ve nefrete maðlup etme Allah’ým. Ateþ ve baruta güvenmiþ insanlýða bizleri umut eyle Allah’ým. Bizleri, ülkemizi, milletimizi, Ýslam beldelerini, ahlak dýþý, hukuk dýþý her türlü savaþtan, her türlü afetten, her türlü fitneden, muhafaza eyle Allah’ým."
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.