Dua: Allah’a karþý raðbet, niyaz, yalvarýþ, tazarru.. gibi, daha birçok anlama gelen bu kelime ile hem Rabbe, hem Resulüne (s.a.v.) hem kendine ve hem de bütün insan ve diðer mahlûkta yapýlan çok geniþ anlamlý, kapsamlý ve çok geniþ çerçeveli bir o kadar da çok sýrlý ve büyülü bir kelimedir. Çaðýrmak, seslenmek, yardým istemek, bir üst güce (çoðunlukla, Allah’a) yalvarýþ ve yarýþ, hayýr ve rahmet dilemek.. veya bir iyi dilekte bulunmak.. gibi, daha burada sayamayacaðýmýz bir çok anlama da gelir. Sýnýrlý yaratýlan (insan)ýn, Sýnýrsýz olan (Allah)a karþý acizliðini kabul etmesi ve otoriteye baþ eðip.. O’nunla diyaloða geçmesi, köprü kurmasý, konuþmasý, yardým ve merhamet dilenmesi.. ile geleceðe de, yatýrým yapma; hali, fiili, sözü ve davranýþý.. dýr. Dua, dünyanýn yapýlýþý en kolay, sonucu en verimli, ismi en gizemli kelimelerinden biridir. Kýsaca dua, gönülden geçeni; en halis bir kalp ve ihlâsla, dil ile bazan sesli, bazan da yalnýz kalp ile sessizce yapmaktýr. Dua bir zikir olup, ibadetlerin özüdür. Dua; kiþilerin bir nevi mührü ve kapasitesinin göstergesidir. Baþka bir açýdan dua; ATOM ALTI PARÇACIK’larý, atom’a; ATOM’larý, molekül’e; MOLEKÜL’ü, maddeye; MADDE’yi, mahlûkata.. MAHLÛKAT’ý, mevcudata; MEVCUDAT’ý da, YARATAN’ýna baðlayan zincirin; KUL’larýna ait ucunu elinde tutan sevgi enerjisi.. kullarýn gönüllerinden Rabb’lerine açýlan pencerenin, baðlantý nedeni.. varlýðý ile kullarýný, Allah’ýn indinde önemli bir hale getiren týlsýmlý sözcük.. esirgenmek ve baðýþlanmak isteyenin, ESÝRGEYEN ve BAÐIÞLAYAN’a gönderdiði.. sesli veya sessiz bir çeþit maruzat (dilek) e-postasý.. kullarýn kendi aralarýnda, birbirlerinin saadeti adýna dileyebilecekleri; en ucuz, en kolay, en etkili ve en güzel dileklerinin.. cem’i; Kur’an-ý Kerim’in, uymak isteyenlere emri.. Rahman’ýn, kullarýndan gelecek bu üç harfli sözcüðe icabet edeceðini ve açýlan elleri boþ çevirmeyeceðini bildirmesi.. rahmet kapýlarýnýn anahtarý.. dinin direði.. ibadetin özü.. Rahim’im yüceliði karþýsýnda, kulun aczini ve zaafýný, idrak ve tesbit ederek dile getirmesi.. sevgi ve tazimini bildirmesi.. lütuf ve yardýmýný celbetmesi.. hadisesinin; dille, fiille, halle ve kabiliyetine göre, Rýza-i Ýlâhi adýna yapýlan icrasýdýr… Sizlerde çok dua eder misiniz? Duada, en çok kimden, neyi ister ve isteðinize kavuþunca ne kadar sevinirsiniz? Sizde, çok dua eder misiniz?.. Veya benim aþaðýdaki yaptýðým duama, gönülden katýlýp, siz de A-M-Ý-N der misiniz?..
D U A
(ÝLÂHÝ)
ÞÝÝR NO: 64 07-04-2013 Herkes dua ederde, içinden bazýsý tutar, Yerden, göðe.. uzanan; nice, nice eller kalkar; Bir duada; önce iman, sonra ihlâs aranýr, Gönülden dua edenin, sanki ciðeri yanar…
Dua etmesini bilmeyen ve de inanmayanlar; Duada bulunanlara; þaþkýn, þaþkýn bakarlar, Duanýn; gücünü, kuvvetini.. bilmez, aptallar, Dua, gelmekte olan bir çok belâyý karþýlar…
Bir duada, helâlden beslenen adem aranýr, Dua edenlerin yüzü, gözyaþýyla ýslanýr; Halis duayla, cennetin kapýsý aralanýr, Duasý kabul olan kalp, ak-pak olur.. NUR’lanýr…
Temiz bir aðýz gerek, duanýn kabulüne, Eþit tanýnmýþtýr, bu hak; reþit olan mümine; Elini Rabb’e açýp, yüzünü Rahman’a dönse, Arþ-ý alâ’dan oraya, yaðmur gibi.. NUR yaðar… 07-04-2013 SAAT: 05:00 Konak-ÝZMÝR.
Sosyal Medyada Paylaşın:
m-oglu Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.