MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BARIŞ İÇİN...
AMİNE SOLGUN

BARIŞ İÇİN...


Muþ’ta barýþ için toplu dua edildi
Muþ merkeze baðlý Suluca köyünde cuma namazý çýkýþýnda barýþ süreci için dua edildi
Köy imam hatibi Musa Özcan, duasýnda sürecin olumlu sonuçlanmasýný isteyerek, artýk barýþ ve huzur istediklerini belirtti. Analarýn aðlamamasý için baþlatýlan bu sürecin herkes tarafýndan desteklenmesi gerektiðini söyleyen Ýmam Özcan, barýþýn Ýslam dinin emri olduðunu kaydetti.

Namaz çýkýþýnda açýklama yapan köy muhtarý Nusrettin Akpolat da barýþ sürecine destek verdiklerini kaydetti. Akpolat, "Biz Suluca köylüleri olarak sürece destek veriyor, herkesin de katkýda bulunmasýný istiyoruz. Artýk analar aðlamasýn. Kimse köz yaþý dökmesin. Kimsenin evladýnýn cenazesi gelmesin. Biz bunu istiyoruz ve sürece her türlü desteði vermeye de hazýrýz" þeklinde konuþtu.

Artýk barýþýn saðlanmasý gerektiðini vurgulayan Muþ Ýli ve Civarý Tütün Kooperatifi ve Doðu Anadolu Kalkýnma Ajansý Kurul Baþkaný Þehmus Solgun ise, kalýcý barýþýn olmasý içinde herkesin sürece destek vermesi gerektiðini kaydetti. Solgun, "Ben Van, Bitlis, Muþ ve Hakkari illerini kapsayan Doðu Anadolu Kalkýnma Birliði Baþkaný olarak bu gün kendi köylülerimle bir araya gelip, onlarla süreci konuþmak istedim. Onlarda benim gibi insanlarýn kardeþçe yaþamasýndan yanalar. Barýþ olursa hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisi geliþip büyüyecektir. Böyle olunca da Türkiye bölgede bulunan ülkeler arasýnda ekonomik gücü en büyük ülke olacaktýr" þeklinde konuþtu.

Sulucu köyünde bugün itibari ile böyle bir kampanya baþlattýklarýný vurgulayan Solgun, "93 günden bu yana bu ülkede artýk þehit haberi alýnmýyor. Gerilla cenazesi gelmiyor. Bu ülkede herkesin yüzü gülüyor. Biz bu durumun kalýcý olmasý için ilk olarak Suluca köyünden barýþ dualarý ile kendi çapýmýzda bir kampanya baþlattýk. Artýk bu uygulama bölgeye ve ülkeye örnek olur" diye konuþtu.
ALINTI
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.