MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

hayatımızda şiirin yeri
vefa arayan şair

hayatımızda şiirin yeri


HAYATIMIZDA ÞÝÝR’ÝN YERÝ
Bazý sözcükler vardýr ki, yan yana koyduðumuzda belli bir anlam ifade etmez ama; bazý ibareler de vardýr ki, nereye nasýl koyarsak koyalým; içten ve güzel bir söyleyiþle insanýn ruhunu okþar, bazen de hüzünlendirir. Duygularýmýz yoðunlaþýr, yüreðimizin sesini yükseltip, duygularýmýza tercüman olur.”hani insan vardýr, bir þeyler anlatmak ister, duygu ve düþüncelerini kelimelere döker de, hiçbir þey anlatamaz. Ama bir keskin bakýþ, bir anlamlý kesiþ her þeyi bir anda ifade ediverir.”Ýþte insanlarýn da günlük hayatta yoðunlaþarak yaþadýklarý duygu hezeyanlarý buna benzer. Böyle durumlarda hislerimizi kontrol altýna almak biraz güçtür. Biz insanlar kimi zaman herhangi bir olay karþýsýnda; ya mantýðýmýzla, ya da duygusal yönümüzle hareket ederiz. Ama olaylara bakýþ açýmýz genellikle duygu ve düþüncelerimizin istikameti doðrultusundadýr.
Biz Türkler, öyle hisleri güçlü bir milletiz ki; kahramanlýktan ziyade en ufak bir þey karþýsýnda bile çeþitli aðýtlar yakar, methiyeler düzeriz. Sevinmek, üzülmek ve neþelenmek bizim kaderimizde vardýr. Bu anlamda içimizden nice ozanlar ve þairler çýkarmýþýzdýr. Bütün bunlar Türk milletinin ne kadar asil bir millet olduðunu, ne kadar sevecen(ve maneviyatýnýn) güçlü olduðunun göstergesidir. Kýsacasý duyarlý ve sanata yatkýn, sanatla iç içe bir milletiz.
Yaþadýðýmýz ve içinde bulunduðumuz hayatýn güzellikleri karþýnda öyle bekleyip seyirci kalmamýz düþünülemez.Aksine yüreðimiz kabarýr, duygularýmýz enginleþir,sonsuz ufuklara yelken açarýz.Kendimizi bambaþka bir alemde olduðumuzu hissederiz.Sevmeden, sevilmeden edemeyiz.Özlemler, hasretlikler çeker sýlada; ruhumuzda buruk hüzünler yaþarýz, acýlarý sineye çekeriz, ümitsizliðe düþeriz kimi zaman ve hayal kýrýklýðýna uðrarýz zaman zaman.Sevgiliye-eþe-dosta kavuþamayýz, vefasýzlýklarla karþý karþýya kalýp, ayrýlýklara ,ihanete uðrarýz.Bazen isyan, bazen de intizar ederiz.Sevinç göz yaþlarý ile aðladýðýmýz bile olur..gün olur içimiz içimize sýðmaz, mutluluktan coþarýz…
Ýþte bütün bunlar yaþadýðýmýz iç dünyamýzýn dýþýmýza yansýmasý, duygu birikimlerimizin bir reaksiyonudur.Gönlümüzün bir refleksle bu ürettiði yaþayýþ tarzýný içimizde barýndýran þiirdir..Anlattýðýmýz, anlatamadýðýmýz düþüncelerimizin adresi þiirdir.Þiir hayatýmýzýn vazgeçilmez bir tutkusu, adeta bir yaþam biçimidir.Þiir; gönlümüzde doðar, yüreðimizde yaþar ve ruhumuzda ölür..
Þiir gibi hayatýnýz, hayatýnýz gibi þiir, yaþayacak kadar þiirleriniz, þiire benzer hatýralarýnýz olmasý dileðiyle..

ali tuluk
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.