MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sessiz kullar
okutucu 71-istanbul

Sessiz kullar





Ýnsaným ama yine de þu Ýnsanlarý anlamakta güçlük çekiyorum, neden ?
Bizleri Allah yarattý, hayvanlarýn da. Ama nedendir bilinmez hayvanlar dýþlanýr , Küçümsenir, dahasý hor görülür tartaklanýr vs vs. Aslýnda hayvanlar, yani sokak hayvanlarý çok þey istemiyorlar ki.

Evimizde piþen yemeklerden ne bileyim arta kalan kýrýntýlardan bile doyuyorlar ki biz týka basa midemizi doldururken, onlar aç ve susuz kalýyorlar. Onlar sessiz kullar, yarýn bir gün mahþerde hesap sorarlar ne diyeceðiz cevabýmýz ne olacak bilemiyorum. Ne olur köþe baþlarýna yol kenarlarýna bir kap yemek su koysak ne olur ki ?Hem belli mi olur bakarsýnýz kefaretimiz olur azda olsa þu bitmek bilmeyen günahlarýmýza.

Ben gördüðümde dayanamýyorum. Hatta kýzlarým ile birlikte sokaklara kovalarla su koyuyoruz kaplara yemek koyuyoruz ama ertesi gün o kaplar yok. Ýnsanlar çok titizler ya çöpe atýyorlar. Neden o kalplerini çöpe atmýyorlar nasýlsa içinde merhamet kýrýntýsýndan eser yok, boþ yere taþýyýp aðýrlýk yük yapmasýnlar kendilerine !

Neyse belki bu duygu ve düþüncelerim gibi birileri çýkar bir kap yemek vermekten üþenmeyin ne olur ellerinizi korkak alýþtýrmayýn. Hiç mi evlerinizde etli yemekler piþmez, hiç mi bu yemeklerden artmaz ? Onca yemeði çöpe dökmektense verin sokak hayvanlarýna kedilere köpeklere
Kimse için deðil bunu yaparken ne olur Allah için yapýn kalbinize merhamet tohumlarý ekin çoraklaþmasýna müsaade etmeyin olmaz mý ?



Filiz AKTAÞ



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.