MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMIMIZ
sadikozen

ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMIMIZ


ULUSAL EGEMENLÝK BAYRAMIMIZ
Dr. Sadýk Özen

Bundan 94 yýl öncesi; Tarih 23 Nisan 1920. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’in açýlýþ günü. Atamýz, bu gün "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý" olsun dedi Ve bu bayramý Türk çocuklarýna armaðan etti. Bu, dünyada bir ilkti.

Bu günlerin güzelliðini yaþadýk yýllarca, Bu günlerde öðrendik vatan sevgisini, Egemenlik ve baðýmsýzlýðýn ne olduðunu, Vatandaþ olmanýn bilincini, Cumhuriyetin faziletini, Atatürk ilke ve devrimlerini, Halkçýlýðý, Milliyetçiliði, Laikliði...

"Bugün 23 Nisan, neþe doluyor insan" diye baþlardý þiirlerimiz, Bu günün sevgi ve mutluluðuyla dolardý içimiz, Bu günün heyecanýyla çarpardý yüreklerimiz. Yaþlýyýz, genciz demedik; Bu bayramý birlikte yaþadýk, sevdik ve benimsedik. Ulus olmanýn bilinci ve sevinciyle Bu günlere kadar hep birlikte geldik

Birden ufkumuz karardý; Türklüðün "T" si, Cumhuriyetin "C" si alýndý elimizden "Andýmýz" ý bile okuyamaz olduk "Arap Baharý"nýn karanlýðýnda kaldý 23 Nisan. TBMM ipotek altýna alýndý Milli irade tutuklandý. Düþünmek bile suç sayýldý. Ulusal Egemenlik Bayramý yasaklandý
Cumhuriyetin deðerleri ve ilkeleri yok oluyor bir bir; "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesi son erdirildi. Suriye’ye savaþ naralarý atýldý. "Talim Terbiye Kurulu" kaldýrýldý "Tevhid-i tedrisat" Yasasý yok sayýldý. Milli Eðitimin omurgasý kýrýldý.

"Medeniyet dediðin tek diþi kalmýþ canavar" Açtý iðrenç aðzýný sonuna kadar, Önüne çýkaný yutuyor; Büyük bir iþtahla ve doyumsuzlukla, Cumhuriyetin getirdiði ne var ne yoksa. Niteliksiz çoðunluðun alkýþlarý ve de aldýðý kararlarla..

"Türk’ün güneþi 23 Nisan ufkundan doðdu" diye konuþma yapmýþtým; Ankara Ulus Ýlkokulu’ndaki törenimizde, 23 Nisan 1945’de, Yani bundan tam 69 yýl önce, kürsüde. Simdi ise bu güneþin; Ne zaman, nerede ve nasýl batacaðýnýn kuþkusunu yaþýyorum içimde.

Bu bayram gününde hüzünle dolu içim Haykýrmak istiyorum, haykýramýyorum, Aðlamak istiyorum, aðlayamýyorum. Çünkü içimin pýnarlarý kurumuþ, Yaþ gelmiyor gözlerimden, Çaresizlik içindeyim.

Yüce Allah’a yalvarýyorum ve mucizesini bekliyorum...

Saygýlarýmla..

23 Nisan 2014


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.