MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Dualar Müşterektir
Hicab

Dualar Müşterektir



Ey yüce merci Rabbim!
Sen darda kalanlarýn yardýmcýsýsýn.Biz kullar aciziz, günahkarýz.
Senin yüce dergahýna geldik, el açýp boyun büktük.Sen biz kullarýný dergahý izzetinden ayýrma.
Senin kapýn ümitsizlik kapýsý deðil, her derdin dermaný Sende, her yolun sonu Sana ulaþýr.
Yaþadýðýmýz günler nice buhranlý çaðlar gibi yine buhranlý, sancýlý.Sen görücüsün, bilicisin, yardýmýný kullarýndan esirgeme.
Yurdumuzun doðusunda Irak’ta asayiþ, düzen bozuk.Huzur, güven denen birþey kalmamýþ.
Mezhep kavgalarý nifak tohumlarý atýlmýþ, kardeþ kaný dökülmekte.Yýllarca Ýran,Irak savaþýyla kardeþ kardeþi kýrdý.Nice mazlumun kaný aktý.Ýçimiz acýdý, yüreðimiz yandý.Þimdi yine diðer çevre ülkeler bu kargaþa, karmaþanýn içine çekilmeye çalýþýlýyor ki muvaffak oluyorlar.Fýrsat verme Yarabbi! Filistin’de müslümanlar zulüm altýnda inliyorlar.

Nerdeyse her gün güzel Türkiye’mizde þehit haberleri yüreðimizi daðlýyor.Ocaklara ateþ düþüyor.Anne, babalar binbir emekle büyüttüðü sunalarý, civan delikanlý kuzularýný þehit veriyor.Büyük bir metanetle ’VATAN SAÐ OLSUN ’diyor.’Kaç evladýmýz olursa yine vatan için feda olsun ’diyecek kadar gönülleri yüce þehit ailelerine sabýr ihsan eyle.Kanlarýný yerde koymayan, vataný savunan, haklý mücadelelerinde Mehmetçiklerimize güç ihsan eyle, muzaffer eyle.Türkiye’mizin bütünlüðüne kasteden kötü emelli teröristlerin oyununu boz, fýrsat verme.Þehidlerimizin ruhu þad olsun.Mekanlarý cennet olsun.

Güzel yurdumda son yýllarýn en kurak mevsimi yaþanýyor.Susuzluk, kuraklýk kapýda.Rabbim bizleri, susuzluk, yokluk, açlýkla terbiye etme, neslimizi koru.Ellerimizi açýp yalvarýyoruz, Rabbim Sen hayýrlýsýyle yaðmuru rahmet olarak gönder.

Ya Rahmetellilalemin Sen Settar’sýn, ismi celilindeki gibi Rahim’sin, Rahman’sýn. Çaðýmýzda teknoloji ilerlerken bir yandan kötü niyetli,ahlaksýz kiþiler hýrsýzlar boþ durmuyorlar.Küçücük körpe yavrularýmýzý kötü emellerine alet etmeye teþebbüs ediyorlar, ýslah eyle.Sen her türlü fenalýktan neslimizi muhafaza eyle.Bu kiþilere fýrsat, aman verme ey Haliki Zülcelal...
Okullarda ilim için gönderdidiðimiz canýmýzdan kýymetli göz bebeklerimizi esrar benzeri zararlý maddelerle zehirlemek için serbestçe, satýlýp kullanýldýðý ortamlarda tehdit altýnda.
Senin emanetin olan yavrularýmýzý yine Sana emanet ediyoruz,Sen koru.Bu niyetteki kiþilerede hidayet nasip eyle, doðru yoluna kavuþtur.Toplumun yaralarý büyümeden devletin ilgili mercilerini bu mücadelede muvaffak eyle.Polisimize can ve mal güvenliðimizi saðlamalarý için yardým eyle...

Ey yüceler yücesi Halýkýmýz. Hýrsýzlýklar çoðaldý, baþkasýnýn malýna haksýz yere göz diken hýrsýzlar aman vermiyor.Alýnan tüm güvenlik önlemlerine raðmen iyice çoðaldýlar.Malýmýz Sana emanet.Sen alýn teriyle, helalindan kazanýlan, ekmek kavgasýnda mücadele veren aile babalarýnýn emeðini boþa çýkarma.
Ýyi niyeti ile yola çýkmýþ halis,muhlis ahlaki deðerli, vasýflý Hak’kýn kulu, kullarýný ekonomik krizlerle istikrarsýz düzende zor günler yaþayan salih kullarýna sebebler ihsan eyle.
Devletimizi halkýnýn istifadesinde istifa eden helal ve haram dairesinden ayrýlmayan halkýnýn felahýný gözeten “Bal tutan parmaðýný yalar”misali bulunduðu, ona verilen görevi hakkýyla yerine getiren görevini kötüye kullamamaya itina gösteren zümreler eyle.
Devletimizi yönetenlerin, keseyi doldurma çabasý düþüncesiyle deðilde’ iþ yap yüksel’politikasýyle,yükselme çabasýnda eyle.
Topraklarýmýza sahip çýkalým eðer bizim zararýmýza olacaksa onlarý elimizden geldiði kadar yabancý kiþilere satmadan elimizde tutalým.Unutmayalým o topraklar þehid kanlarýyla alýndý.
Unutmayalým ki ’muhtaç olduðumuz kudret taþýdýðýmýz asil kanda mevcuttur’.
Vatandaþlýk bilinci, fert fert iþlensin.”Herkes kapýsýnýn önünü süpürürse bütün þehir temiz olur”Zor bir dönemeçten geçiyoruz.
Her daim olduðu gibi bizi yaradan Rab’bimize ihtiyacýmýz var.Kapýsý çalýnacak tek kapý, Sen kapýndan döndürmezsin.Bizleri boþ çevirme YARABBÝ! ...

na -murad olan kullarýný,ber-murad
na,þad olan ümmet-i Muhammedi,handan-u þadan eyle...

AMÝN...
Hazýrlayýp KALEME ALAN yazan;ZEHRA ÇELÝK

(Not:Bu duayý hazýrladýðým yýlda kuraklýk olmuþtu hatýrlarsanýz.Yine bu yýl kýþýn kar yaðmadý kuraklýk kapýda.)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.