MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Özel Bir Ateş Çeşidi Şuleydin
mazil44

Özel Bir Ateş Çeşidi Şuleydin





Hayrettin Taylan

Öbür adýn güçlü yalnýzlýðým tadýna karýþtý. Ben artýk,

zorluðun dostluðundayým, imkansýzlýðýn misafirliðindeyim, sensizliðin benli kýyýsýndayým.
Sen git, sen hep git ki gelmeler üþüsün içimde, yazmalar yenilensin, acýlar kabuk deðiþtirsin, sevda kendine gelsin…

Zorluk bir rahmeti besler. Nadaslarým seninle yeþerdi, sensizlikle hasýlata erdi. Þimdi sevmenin ucuna yolculuðum var.Ucu ucuna geldiðim hayatýn en ucundayým.Dudak uçlarýmda yokladým, öptüðün gibileri.
-Bir öpücük martýsýnýn dalgalara deðen algýsý gibi öylece kaldým.Öylece sevdim, öylece sen denizinin ucuna deðdi yaþanýrlýðým.

Bir gün gelme hissini, israf etmedim.Sensizliðin müsrifliðiyim ;ama bir gün geliþinin tutumlu ve tutkulusuyum

Her þey yolunda. Her yol her þeyde .Öylesi bir hisle, ölümsüz anlara gidiyorum.


-Gözlerinden anlar alevlendi.Bir bakýþ þulesinde oyaladýn ruhumun þehirlerini.Ben güçlü bir kenttim.Sevmeyi çok iyi bilen sevgi ermiþiyim. Benim sevgi cümlelerinde yandýn, benimle anýldýn uzun bir süre. Sakladým seni kendimden bile. Gözlerine bakýp söylecek çok þeyim vardý. Sözlerine tutunup öylece kaldým.Sözlerinin bedenini gördüm, yaþadým.Sen gizemli bir yaraydýn anladýðým, yaþadýðým.

Yüzün hangi ayýn ayýný gibi pörsür elifbamda. Sözün hangi sesin içinde koþar tellerime.

Bir aþk sesi geldi uzaktan.Uzlarý inleten gidenler masalýnýn perisi sen misin? Sen misin bir þairin temiz yüreðiyle oynayan aþk þulesi.Sen misin bir þairin ahlarýnda bir ömür mutsuz kalmayý seçen?...

Bu yorgun , bitkin, sessiz, suçsuz kadýn sen misin ?
Þimdi oyaladýðýn þuleler buzlarýmý eritir …Sen misin hala bende kalan, ben miyim senle bitemeyen? Neydi bana yaþattýðýn, benimi oyaladýðýn neydi?

Sen bir ateþ çeþidi özel bir þulesin biliyorum. Biliyorum da bu þule içimde büyüdü, dýþýmda küçüldü.Beni yakan, sonra beni sevgi külleriyle oyalayan bu sen neden yok?
-Bahaneler senden yana, senin istediðin yandan yana.Yoksa, bir insan gitmezdi.
-Bahaneler sen gibi, senden y’ana.


Bir bozuk saatin akrebi gibi ýsýrdýn zamansýzlýðýmý.Umudun, hasretin, senli bir günlerin kýrýlmayan saatine yelkovan gibi esiyorsun içimde.

-Seni sevmenin çok karesinde zamansýz anlara yaðdým.Yaðardým, senli anlara…Aþk bir kadar yakýnken…

Sevilen kadýn ruhundaki magmalarý ýsmarlar sevdiðinin uzak buzullarýna. Oysa sen buzul buzul üstüne buzul ýsmarladýn.Bilirim, sizde soðluk ata yadigar ;ama bense sýcak iklimlerin tanýmý, tutkunun alev diliyim.


Ben baðrý yanýklarýn Aþýk Veyseli deðilim.Hem sevda baðrýna aþýk, hem sevi yoluna Veyselim. Mistik duygularun Yunus Emresi deðilim, içsel sevgi denizinin hem Yunus’u, hem de sevgi kýyýlarýn Emre’seyim…
-Pir Sultan Abdal da deðilim .Pirliðim sakiliðine, Abdallýðým, beni aptal býraktýðýn bekleyiþlerde Sultanlýðýmsa Bakidir.

Hacý Bayrami Veli de deðilim. Senin kalbini etrafýnda döndüm, bu yüzden hacýyým. Seninle olduðum her an, her þey Bayram’dý…Veliliðim deliliðimle baþladý.Sen delisi, senin aþkýnýn delisiyim…
Içim içini içtiði demli zamanlardayým. Þemsi Tebrizi de deðilim.

Bu yolculuk nereye benim Þemsiliðim oraya.Bu yolun karanlýk zamanýnda kadýnsal ýþýltýnýn Þemsi var.Bense Tebrizli deðilim, yedi göbekten Elazizli bir Fýrat fýtratým var, sýratýna yakýn…


Yokuz.
-Yalnýzlýða çokuz.
Biz olmaya sýfýr, bir olmaya hayal…
Baðrým sende kalsýn. Yokuz.
Yokluðumda kar düþer baðrýma.Üþürsün.Üþürsen, sözlerim yetmezse damlalarýn eritsin karý, baðrýmý deldiði gibi karý da eritir.




“Gezen Hak, gezdiren Hak, söyleyen Hak, söyleten Hak’dýr. “

Müþtak Baba


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.