MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Seni Anlıyorum Diyebilmek
butterfly of universe

Seni Anlıyorum Diyebilmek



Bir insaný anlamak istiyorsanýz gözlerine bakýn. Ama bu öyle bir bakýþ olsun ki; en derinleri de görebilsin gözleriniz. ‘Gözler kalbin aynasýdýr.’ Derler ya hani, iþte o çok doðru! Gönül saklar da içindeki tüm fýrtýnalarý, gözler saklayamazmýþ.
Bakmakla görmek farklýdýr; duymakla dinlemek de farklý, tatmakla tadýna varmak da.
Bu yüzden gözlere bakýn ama görmeyi de bilin. Kalpten gelen haykýrýþlarý duyun ama dinlemeyi de bilin. Ve tüm bunlarýn sonucunda yaþanýlan acýyý tatmak yerine acýnýn tadýna varmayý da bilin ki karþýnýzdakini anlayabilesiniz. Ýþte o zaman ‘seni anlýyorum’ cümlesini kurma hakkýna sahipsiniz demektir.
Mesela ben her fýrtýnada içimin kapýlarýný kapatýrým dýþarýsý da kapýlmasýn bu fýrtýnaya diye. Kabuðuma çekiliþim, susuþum bundandýr benim. Açsam kapýlarýmý biriktirmiþliklerim taþacak dýþarý ve dertlerimi dert edinecek sevdiklerim.
Hala böyleleri var mý demeyin! Benimle aðlayan, gülen, derdimi dert edinen, böyle zamanlarýmda kahrýmý çeken sevdiklerim var benim.
Peki bu dertlerimden nasýl mý kurtuluyorum? Canýmý acýta acýta, içimi kanata kanata, hiç durmadan, asla pes etmeden savaþa savaþa.. Nasýl mý çýkýyorum kabuðumdan? Daha güçlü ve dimdik ! Çok deðer verdiðim bir dostumun da sürekli dile getirdiði gibi ‘öldürmeyen her acý güçlendirir.’ Ben de her defasýnda daha güçlü hale geliyorum.
Bu yazýyý neden mi yazdým?
Sebebi ne aþk, ne dostlarým ne de ailem. Yolunda giden bir hayatým var; sevdiðim ve tarafýndan sevildiðim bir adam, çok deðer verdiðim dostlarým ve bana sýký sýkýya sarýlmýþ bir ailem.
Yolunda gitmeyen tek þeyse; KADERÝM!
Belki saçma belki de çok manasýz gelecek bu yazdýklarým size. Yazýmýn baþýnda dediðim gibi beni anlamak istiyorsanýz gözlerime bakýn; ama göz kapaklarýmýn olduðunu da unutmayýn! Ýzin verdiðim kadar bilebilirsiniz hayatýmý, gözlerinize baktýðým kadar görebilirsiniz içeriyi; her þey her yerdedir genelde..
Ve hayat; tadýna varabildiðiniz kadar güzeldir, tattýðýnýz kadar deðil..
Ve kader; görebildiðiniz kadar acýmasýzdýr, baktýðýnýz kadar deðil..
Bu yazdýklarýmý kulaklarýnýzýn duymasýna izin vermeyin, býrakýn yüreðiniz dinlesin! Eminim yüreðinizin bir yerlerinde benzer fýrtýnalarý siz de bulacaksýnýz.
Unutmadan!
Kapatýn kapýlarýnýzý dýþarýsý soðumasýn! Ve düþündüðünüz kendiniz deðil, her daim sevdikleriniz olsun..

Buket Köse

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

Sana Geldim.. Seni Anlıyorum Diyebilmek