MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ÇARESİ YOK
GÖKDERE Aşur Şahin

ÇARESİ YOK



Anadolunun annesi yani anannem derdi ki kýþlar yazlar gelir geçer göçmen kuþlar da gelir gider bazen kanlý bezler bazen baþak getirir bez felaket baþak bereket olur çaresi var kanlý bez yýkanýr baþaða hasat yapýlýr yeter ki gönül kýþý olmasýn çaresi yok.
Ömür de gelir geçer yaþadýklarýn okuyup öðendiklerin yeyip içtiðin sana yazdýðýn yarýda býraktýðýn eserler oðullara,aldýðýn can kirlettiðin bataklýk sana kokar, güzelliklerin tohum olur gül kokar torunlara.
Herkes gücü kadar yaþar ürettiði kadar anýlýr kimse duymaz bilmez deme her yaptýðýn attýðýn adýmý gören var tezgaha çýkmaz ama alýcýsý var pazara git gitme reklamýný yapan sesini duyan var.
Rüzgarlar ününü köy köy kasaba kasaba diyar diyar dolaþtýrýr dað bayýr padiþah sýnýr tanimaz.
Günler aylar yýllar gelir geçer bazen yaðmur bazen kar güneþ de doðar ama hiç bir birine benzemez ayný ýsýyý vermez ay bacayý aþar ama yeterki ey vah deme son nefesin çaresi yok.
Aþur ÞAHÝN.07.11.2013
..Birileri bir paket lokum veya üç beþ tane renkli Halkalý þeker getirdiyse bir beze sarýp saklardi bir sevdiði gelene kadar renkleri bir birine karýþtýrdý.
Bu ikramliklar genelde benim payima düþerdi,týpký aðlayan bir bebeðe aðzýna damis aglayani susturur acýsý olaný unuturdu.
Týpký adý gibiydi tavus tavus kanatlarýnda yedi rengi barindiri hristiyan âleminde melektir aya gunese ateþe suya benzetirler týpký ezidi kadinlarin alnina ellerin uzerine Dövmeli yildiz gibi süslüyor yanaklari al al þu içerken bile aðzýný diþini kimse gormesin diye yönünü çevirerek icerdi bir meligi anlatmak benim için zor..!
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.