MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

AFET İNCE KIRAT HOCAM
Birselamver25

AFET İNCE KIRAT HOCAM



Edebiyat Defteri’ne ilk girdiðim dönemde, beni þiir yazmaya teþvik eden çok deðerli bir hocam vasýtasýyla tanýdým Afet Ýnce Kýrat hocamý. Babasý da bir halk þair olan hocamýzýn þiir yazmasýný istemeyen babasý, kendisine yasak koymasýndan dolayý, kaleminin þiirle buluþmasý geç olmuþtur. Þiire geç baþlamasýna raðmen kaleme aldýðý her þiir bir baþ yapýttýr.

Hocamýzý edebiyat defterinde tanýma imkaným oldu. Hayatý ve þiirleriyle örnek bir anadolu kadýný, asil, dürüst ve dobra hece ve serbest þiirlerde güçlü bir kalem.

Her insanýn hayatýnda unutamadýðý, yaþamýnda derin izler býrakan bir isim vardýr. Benim hayatýmda da izler býrakacak olan, þiir dünyasýnda þahsýma þiir konusunda emeði çok fazla geçen, hece ve serbest þiirde harikalar yaratan bir kaleme sahip, þiir dünyasýnda adýndan söz ettiren ve ettirecek olan nadir kalemlerdendir . Bu güne kadar gerek defter olsun gerekse baþka platformlarda bir çok þair ve þaire arkadaþýmýza þiir konusunda yol gösteren alanýnda usta hocamýz yýlmadan usanmadan ama zevkle þiirler yazan kalemlere ýþýk tutan usta bir kalem... Tarafsýz yorumculuðu latif düþüncesiyle edip bir kalemdir Afet Kýrat hocam. O bir anne, o bir baba, kýz kardeþ, abladýr. Yüreði sevgi dolu vatanperver, tüm miiliyetçi duygularý özünde taþýyan, yaþantýsýyla örnek bir Türk kadýnýdýr. Sayýsýz þiirlere imza atmýþ, gelecekte kendisinden söz ettirecek Amasya’nýn yetiþtirdiði haným þairlerimizden Afet Ýnce Kýrat çýkardýðý ’DENÝZÝN GÖZYAÞLARI ’adlý þiir kitabýnda þiir severlerle kalemini buluþturmuþtur. Yazdýðý eserlerinden baþlýcalarý ’KÜLE DÖNEN ÞEHÝR-1915, BÝR HALI DOKU BANA, AMASYA’DA YAÞAMAK"týr...
Afet Ýnce Kýrat hocamý tanýmaktan her daim onur duydum. Kendisine bundan sonraki yaþamýnda da sonsuz baþarýlar diliyor ve göstermiþ olduðu ilgi, þevkat, ve desteði için bir kez daha teþekkür ediyorum .


ÞÝÝR

Dudaklarda kýzgýn lav yüreklerde har þiir
Ne hazan ne zemheri sadece bahar þiir
Gökyüzünden süzülen iþveli buhar þiir
Kanadýný açarak kalemlere konarken
Ateþleri söndürür alevlenip yanarken

Bazen orta þekerli bazen cennet meyvesi
Dünyayý viran eder derdi gamý cilvesi
Kaþýðý yazan kalem ak kâðýttýr cezvesi
Üç vakte kadar gelen güzel haberdir þiir
Aklýný baþtan alan nazlý dilberdir þiir.

Hayallerle süslenen ebru resimdir þiir
Bazen sayfa doldurur bazen isimdir þiir
Bahar kokulu çiçek taze mevsimdir þiir
Büyür büyülü düþle huzur sunar nefesi
Þarkýlarda canlanýr âlemi kaplar sesi

Daðlardan koþar gelir sel olur evi yýkar
Patlamaya hazýrdýr silahtýr devi yýkar
Ýhtiraslý seviyi kirli alevi yýkar
Sevdalý gönüllerde cananýn adý þiir
Tuzu yaðý biberi hayatýn tadý þiir

AFET ÝNCE KIRAT



Birselamver25/ÝST
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.