MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YAZMAK VAKTİN BİR YERİNDE
Ayser ÖZBAKIR

YAZMAK VAKTİN BİR YERİNDE


Uçuk-kaçýk bir âný yaþarken yazmak vaktin bir yerinde! Gecenin en uykusuz ayarýnda hemde, “keþke þu anda þunu-bunu kaleme alabilseydim” derken gelen içselliðin yaðmaladýðý düþlem kýrýntýlarýndan arda kalanlarýn gündüz satýþa sunulmuþ halidir yazmak.
Çok defa yazýlan,  yaþanan deðildir, arzulanandýr. Gerçeði yaþamak, o ândýr. Yazýyorken içinden, o ân geçmiþtir. Yazýlanla, yaþanýlanýn zaman boyutu denk ânlar deðildir çünkü. Yürekten kaleme damlayanlar, yazarýn  izdüþümüdür. Okunanlar, yaþayanýn yazdýðý kitabecisidir.
Ýþte her okuyan, o  kitabeyi okur.   Yazar, yaþananý yazmaya çalýþýrken  düþleme yelken açar.  Yazan, düþleme girmekten hoþnuttur, çok isteklidir  fakat  itiraflardan da korkar biraz. Bir baþka bedende olmak gibidir de ondan. Böyle çoðalýr, çoðaldýkça  bütünleþir.
Yazan, düþlemde yitip gitmeyi sever. O düþlemde yaþadýðýný sanýr. Sanmak onun bir nevi yaþantýsý olur.
Olmak! yazdýklarýyla yaþadýklarý arasýna sýkýþtýðýndan, yoktur aslýnda! Önünde duran  boþ bir saman kaðýdýný doldurmak kolaydýr. Zor olan, dolu bir saman kaðýdýný en çýlgýn ânlarda bir deli vakti yaþamaktýr hedef.
Dedim ki; yaþanan, ancak böyle ölümsüzleþir yazarýn ölümü gerçekleþtiðinde. Geçmiþ ve gelecek tüm zamanlar, ancak böyle yakýlýr yazmadan önce yazanýn yanmasý gibi. Yaþarsýn böylece varlýkla yokluk arasý...


Ayser ÖZBAKIR

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.