Her geçen gün artýyor, eðitim sorunlarý, Öðrenciler karamsar veliler sýkýntýlý, Gelecek endiþesi,ne olacaðým kaygýsý, Eðitime çareler bulmaya sevketti beni.
Okullar kalabalýk,öðretmenler yetersiz, Zengin biraz þanslýda fakirler kimsesiz, Zavallý her gün gönderir çocuðu okula, Bilmezki okullarda öðretmen de çaresiz.
Kimi öðretmen ilgisiz,derse baktýðý yok, Kimsenin gücü yetmez,baþka okula gitmez, Salla baþý,al maaþý,eðitmeyi bilmezler, Yazýk bu gençlere,inan bir þey olmazlar.
Ýlk okulda her derse branþlar girmeli, Sýnýflar kaldýrýlýp,hep branþa kalmalý, Her derse ayrý öðretmenler girmeli, Çocuklar hepsinden ayýrý fikirler edinmeli.
Beþ yýlda bir müdürler okulda seçilmeli, Baþarýlý olmayan hemen tayin olmalý, Müdür yardýmcýlarý da ayný yolla gelmeli, Ýdareci,öðretmen en çok beþ yýl kalmalý.
Kimi müdür torpilli siyasetten geliyor, Ýki kazý gütmeyenler gördüm müdür oluyor, Yaðcý,yalaka pek çok müdürler gördüm, Adam varlýklýysa biraz bakan bile oluyor.
Giriyoruz dersine,belki çocuk sevmiyor, Beni görünce çocuk her gün eriyor, Bazýlarý hala o öðretmen var mý diye soruyor, Öðretmenler deðiþerek çocuklar sevinmeli.
Bir öðretmen vardý,torun,dede okutmuþ, Yaptýðý bir þey yok,sadece dersi doldurmuþ, Emekli olsun böylesi,sevinsin köy,kasaba, Dilekçeni ver hocam,gidiver baþka okula.
Yedi yýlýn sonunda mesleðe geçmeli, Her ile, ilçeye meslek lisesi açýlmalý, Dersler liselerde uygulamalý verilmeli, Teoriyi býrakýp artýk pratiðe geçmeli.
Kitaplar,araçlar her yerde bol bol olmalý, Ücretsiz verilmeli yýl sonunda almalý, Bir ilde neler varsa köydede olmalý, Eðitimde fýrsat eþitliði böyle saðlanmalý,
Okullara bakýyorum,sanki diploma fabrikasý, Adam üniversite bitirmiþ yeri kahve köþesi, Her yerde torpil,para,rant,rüþvet kokuyor, Okulu bitirenler iþþiz,pazarda limon satýyor.
Bunlar için kaynak mý,gençlik fonu olmalý, Zenginden alarak fakir çocuklara vermeli. Banka hortumlayandan,vergi kaçýrandan, Alarak bu haklarý fakir çocuklara vermeli.
10.03.1992-KIRIKKALE
Hidayet Doðan
Sosyal Medyada Paylaşın:
HİDAYET DOĞAN OSMANOĞLU Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.