MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ENVER SERT'E AŞIK ENVERİ MAHLASI VERME PLAKETİ
enver sert

ENVER SERT'E AŞIK ENVERİ MAHLASI VERME PLAKETİ



[ kalin ]Konusunu söyleyene anýnda þiir yazýyor
Ýl Genel Meclisi’nin Haber-Bilgi Edinme Servisi’nde görevli bulunan Enver Sert, gördüðü her þeye, yaþadýðý her olaya þairane bir þekilde yaklaþýyor.
Deðiþik konularda anýnda kafiye oluþturarak þairane bir anlatým oluþturabilme kabiliyetine sahip olan Enver Sert, Ýl Genel Meclisi’nde ve yakýn çevresinde Aþýk Enverî olarak tanýnýyor. Kendisindeki bu yeteneðin küçük yaþlardan beri var olduðunu söyleyen Aþýk Enverî, “Ýlkokuldayken, sýnýf öðretmenim bana her konuda þiir yazdýrýr, þiir okuturdu. Ayný þey orta öðrenimimde de devam etti. Bazen ‘neden hep ben’ diye sorduðum zamanlar oluyordu. Olaylara þiirsel yaklaþýmým zamanla geliþti. Þimdi gördüðüm her olaya, tanýþtýðým herkese, yaþadýðým her olaya anýnda bir kafiye oluþturarak þiirsel bir anlatým oluþturabiliyorum” dedi.
Aþýk Enverî lakabýnýn kendisine nasýl yakýþtýrýldýðýný da anlatan Enver Sert, “Dönemin Konya Valisi Necati Çetinkaya ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Cin’in de aralarýnda bulunduðu bir protokol heyeti ile ayný ortamda bulunuyordum. Orada bulunan dostlarýmdan bir tanesi benim þair olduðumu, anýnda her konuda þiir yazabildiðimi söyledi. Protokolün ýsrarý ile orada bir þiir okudum. Aklýmdan geçenleri ‘Acaba alýnýrlar mý’ kaygýsý gütmeden, olduðu gibi yansýttým. Protokol, þiirimi çok beðendi. Bir mahlasýmýn olup olmadýðýný sordu, yok dedim. Bundan sonra senin mahlasýn Aþýk Enverî olsun dediler. Kabul ettim. O günden bu yana dostlarým beni Aþýk Enverî olarak tanýr” diye konuþtu. Þu an uzun bir zaman süreci içerisinde yazdýðý yaklaþýk 200 þiirinin olduðunu söyleyen Aþýk Enverî, þiirlerini kitaplaþtýrmayý düþündüðünü de sözlerine ekledi.
RASÝM ATALAY
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.