MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YAŞAMAK



YAÞAMAK,

Sabah kalktýðýnda, güne baþlarken Yaþamak bazen çok güzel oluyor bazen de çekilmez oluyor . Ne yapmak lazým ikisinin ortasýnda kalýyor insan,
Gel ve git ler ve orda biraz düþünüyorsun ne yapsam diye;
Bazen çok çaresiz kalýyorsun bir çýkýþ yolun yok zordasýn, dardasýn arayanýn yok, soranýn yok ,var içinde yok , yok kimse yok gibi hissediyorsun. Kahretsin diyorsun karamsarlýk diz boyu oluyor.
Sonra þu bu derken akþam oluveriyor ,karanlýk basýyor, yastýða baþýný koyunca biraz günün yorðunluðuyla þekerlemeden sonra gel ve gitler baþlýyor yine
Aman oðlumu, kýzýmý okutayým ,evlendireyim aman þu iþimide bitirsem aman ev alsam, aman araba alsam derken hiç bitmeyen sonsuz arzu ve istekler le farkýnda olmuyorsun yaþamýn ve yaþadýklarýyýn .

Oysa hiç bir þey yapamadan yaþayamadan geçen o genç ve güzel günlerimizi farkýndalýkla yaþamamak kalýyor elimizde sadece

Eyvah diyorsun,
Farkýndalýðýný anlamadan veya yaþayamadan geçen ömrümüzde tam anlamýyla yaþamak daha anlam kýlarmýydý acaba diyorsun ? kendim için hiç bir þey yapmadan yapamadan yolun yarýsýný geçmiþ oluyorsun.harçanmýþ gitmiþ ömür, yolun sonu görünüveriyor.

Bazen de aman ne dert ediyorsun üç günlük dünyada vur patlasýn çal oynasýn yaþa gitsin
Diyorsun onuda beceremiyoruz. Becersekte beceremiyoruz.

Bazen,
Ha geldik ha gidiyoruz bugün ALLAH ÝÇÝN NE YAPTIN diye soruyorum kendi kenime. Yapmak isteyipte yapamadýklarým geliyor aklýma yine nafile.
Oysa ne huzurlar var hissedemediðimiz ne aþklar var yaþayamadýðýmýz,ne güzellikler var farkinda olmadýðýmýz ne imkanlar var tanýmak bile istemediðimiz dünyamýzda ve içimizde .

Mesela ; Huzur
Ne güzel bir cümle huzur , hayatýmda tek sevdiðim þey huzur ve sevgi ALLAHIM bunlardan mahrum etme hiç bir kulunu yalvarýrým. Bana ne kadar güzel huzur verir gece kalkýp seher vakti sana yalvarýþlarým. Sevdiðim birisine merhaba demek, birinin benin hatrýmý sormasý , bir çocuðun yanaðýný sýkýp baþýný okþamak, bir aðaç dikmek ,bir çiceðe su vermek, onun pencerenin önünde ve balkonlarýmýzdaki küçüçük saksýsýnda bile bizlere gösterdiði güzelligini sunduðu ,renðini, çiceðini,kokusunu tattýmasý deðilmi ne güzel dir.

Doðadaki o bin bir çeþit güzel hiç bir rengi diðerine benzemeyen çiçeklerin , kuþlarýn, aðaçlarýn, güneþ, ay, kar ,yagmur ,deniz ,hava ve su.balýk böcek , vb... RABBÝMÝN bize bahþettiði her þey ne kadarda huzur verir yaþamamýz için ama biz bunlarýn çoðu zaman farkýnda bile deðiliz.

Sevgili Aþýk Figaninin dediði gibi,

Yüce dað baþýnda yosunlu pýnar
Pýnara dalýný uzatmýþ çýnar
Söylesem derdimi el beni kýnar
Söylemeyen derman bulamaz.imiþ. der sevgili Aþýk Figanimiz.

Mutluðumuzu sevincimizi paylaþacak bir dost bulmak iyi bir dost bulmak ,paylaþmak varken neden kavðalar, kýrðýnlýklar, küskünlükler neden , nedendir?

Mutlu olduðumuzda sevinmenin, mutsuz olduðumuzda aðlamanýn, hasta olduðumuzda saðlýklý geçen günlerimizin , varken kýymetini bilmeyip hanvurup harman gibi savurduðumuz sermayelerimizi , emeklerimizi , aþkýmýzý, huzurumuzu saymakla bitmeyen deðerlerimizi ancak ve ancak elimizden uçup gittiðinde anlýyoruzki.


Bir ilk bahar sabahýnda,
güneþli bir havada huzur içinde kuþ sesleri ile uyanmak hayatýmda tadýna doyamadýðým hiç bitmese dediðim yaþam sevðimdir.
Ýyi bir arkadaþla , dostla bir akþam yemeði yedikten sonraký aile içindeki yapýlan o tarifsiz güzel sohbetlerimiz ne kadar anlam veriyor.

Uzun zaman geçmiþ ve hiç birbirimizi arayamadýðýmýz bir arkadaþýmýza ,abimize,ablamýza, bir alo demek sesini duymak ve sesimizi duyurmak bu deðerlerimiz gün geçtikce yok olan o güzelim degerlerimiz bunlarý yaþatsak denesek farkýndalýkla yaþasak daha anlamlý kýlmazmý acaba diyorum .?

Bir savurðanlýk, bir hýrs, bir ihtiþam peþine düþmüþüz malesef ve çoðumuz artýk unutmuþuz eþ, Dost, Akraba,Bayram ziyareti, Hasta ziyareti, birlikte piknik, eðlence nedendir bizi soyutlayan þeyler bunlarý düþünmek lazým.

Daðlara çýktýðýnda o buram buram kokan çam ve çicek kokularý, o içimize çektiðimiz derin soluksuz oksijen, ansýzýn yaðan yaðmurun buram buram toprak kokusu ,þelalelerden pýnarlardan akan þýrýl þýrýl su sesi , keklik lerin ötüþü, turnalarýn göçmen kuþlarýn ðöçü, kuzularýn melemesi saymakla bitmeyen dogal güzellikler aþkýmdýr.

Güneþin ýsýsýyla beraber kumsalda kumla ve suyla buluþmak ne güzel huzur verir insana ,soðuk karlý buzlu bir havada kumla suyla ayný zevki tadabilirmisin acaba? Basabilirmisin buzun üstünde kuma suya.?

Eðerki sükretmeyi bilsek hakla ve hakkýyla çalýþmayý, yaþamayý bilirsek ne mutludur o insan, ama haketmeden mal ,mülk , para, mevki sahibi olursa hiç bir fayda saðlamadan uçar gider elimizden malesef.

Dürüstce çalýþarak alýnterini silerek kazanýrsak , hakettiklerimizi harcamamýzda çok büyük zevk verir.

Velhasýl ,
Yaþamý kendimiz kolaylaþtýrýp kendimiz zorlaþtýrýyoruz
Ýnsanoðlu beynine ne gönderirse onu yaþýyor ve yaþatýyor
Negatif veya fozitif
Dilediðimiz gibi yaþamak ve yaþatmak arzusuyla,

LEYLA YILDIRIM
01,11,2012/ANKARA





Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.