Þimdilerde uzun kulaklý tarih þaþkýn mý þaþkýn Mýsýr kaynar, Yemen aðlar nedendir? Bilmez, bilemez; yüzüme bakar aval aval Bir bebek çýkar apak zamanlarýn içinden Elinde kâðýt kalem Yazar, kör tarihin inadýna yazar Yeni çaðýn hakikatini Ve gülümser geleceðe Eli ay çiçeði, gözü menekþe Dudaðý lâle… Der ki:
Ulubatlý surlara, ha çýktý ha çýkacak Az kaldý, bekleyin ki, kesin göreceksiniz. Su, zaman, ülkü, amaç; hepisi de akacak Bu akýþ nedir diye, mutlak soracaksýnýz…
Sonra da Ýstanbul’dan, Karadeniz’e doðru Bir vapur çýkar dertli, yorgun; bileceksiniz. Þu Samsun’un evleri bakar denize doðru Siz de evet siz de hey, birgün geleceksiniz…
Tarih bebeði derler buna Her yüzyýlda bir gelir, Çizer yeniden kaderleri Ve çeker alýnlarý yukarý…
Savaþ, þimdi meydanlarda deðil be gülüm Evde, masada, mecliste, medyada Kýlýç, bomba, tüfek; ne varsa daha daha Hepsi boþ, hepsi sýfýr Dil yayýndan, akýl tarlasýndan ne çýkarsa o Gerisi mi; vallahi boþ, Hepten bomboþ… Bilgi ve para Evet bu ikisi her þeyin sebebi Her olayýn sonucu be gülüm…
* Çaðýrýn Gavri’ yi uyansýn, gelsin Tahrir meydanýnda buluþalým onunla Sabah yelinin elleri tarasýn saçýmýzý Ve Iþýðýn ýslýðý alsýn kulaklardan, vicdanlardan Ah’ýmýzý, alacaklarýmýzý…
Mustafa CEYLAN ---------------------------------------------- "Öldürülen 101 Þair" Kitabýmýzdan...
Sosyal Medyada Paylaşın:
MustafaCeylan Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.