MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

EY DÜNYA ÇEKİL YOLUMDAN...
ilyasustun

EY DÜNYA ÇEKİL YOLUMDAN...


Ey dünya çekil yolumdan..!!Bütün cazibenle, haþmetinle, nefsime hoþ gelen güzelliðinle karþýma geçmiþ, beni kendine çaðýrýyorsun. “Bana gel, bana bak, beni sev” diyorsun. Halbuki, ben ruhlar âleminden yola çýkmýþ,senin baðrýna inmiþ, oradan da bir süre oyalandýktan sonra ebed tarafýna doðru gidecek olan bir yolcuyum.Sen ise, yolumun üzerindeki bir konaklama yerisin.Çekil yolumdan..
Bir misafirhanesin. Ama insanlarý oyalamak için o kadar çok çeþitli ve çok güzel oyuncaklarýn var ki, gafil kalpler bunlarýn gerçek ve ebedi olduðunu düþünerek bütün sevgilerini seni sevmek için kullanýyorlar. Yolculuðun diðer etaplarýný unutup, senin yanýnda ebedi kalacaklarmýþ gibi yaþýyorlar. Sen de sahte bir sevgi ile onlarý baðrýna basýyorsun...
Geçici güzelliklerinle insanlari kandýrdýðýný bilen feraset sahibi insanlar sana “Yalan Dünya” demiþler. Geçici olduðun için de, “Fani Dünya” diyenler olmuþ. Gerçekten de sen de benim gibi fânisin.Çekil yolumdan..Yaþýn milyarlara varsa da, bir gün gelecek senin de ömrün tükenecek. Seni ýsýtan güneþ tavanýnda nurlu bir kandil gibi parlayan ay ve etrafinda ýþýldayan diðer yýldýzlar ve güneþlerle birlikte birgün sen de yok olacaksýn.
Yani benim gibi fânisin. Halbu ki benim Üstâdim, “ faniyim, fani olani istemem” diyor. Öyleyse, ben de seni istemiyorum.Çekil yolumdan..Ben, bütün duygularýmýn ebediyen tatmin olacaðý ebedi bir âleme yönelmiþim.Sahte sevgililerle beni oyalamaya, yolumdan eylemeye çalýþma.
Ey dünya, çekil yolumdan..Ne insanlar geldi geçti üzerinden. Firavunlarý baðrýnda barýndýrdýn. Senin haþmetli cazibene kapýlarak kendilerini tek hâkim güç zannettiler. Gökyüzüne merdiven dayayýp ilâhlik iddiasýnda bulundular. Ama bir sineðe maðlup olarak göçüp gittiler.Ne sultanlar geldi geçti üzerinden. Kendilerini saltanatýn cazibesine kaptýrýp, misafir olduklarýný unuttular. Saltanatlarýnýn ebediyyen devam edeceðini zannettiler. Ama görüldü ki, ne sultanlar ölümsüz, ne de saltanatlarý ebedi imis ..Benimde çekil yolumdan..
Ey dünya, ömür sermayem, çok az, yapmam gereken lüzumlu iþler ise pek çoktur.Bana faydasý olmayan, uzun yolculugumda iþime yaramayacak olan ve bana ayakbaðý olmaktan baska bir iþe yaramayan meþguliyetlerle beni oyalama ...KADÝR GECENÝZ MÜBAREK OLSUN..
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.