MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MİHRAÇ KANDİLİNİN ANLAMI
gevdan

MİHRAÇ KANDİLİNİN ANLAMI






Miraç nedir, Miraç kandilinin anlamý nedir, Miraç kandilinin önemi, Miraç kandilinin anlamý

Mirac aklýn bittiði, imanýn baþladýðý yerdir..
Miraç kandilinin anlamý
Peygamber efendimiz, Ümmihani’ye miracý söyleyince, aman bunu kimseye anlatma, kimse inanmaz ve inananlar da vazgeçer dedi. Peygamber efendimiz de, (O halde anlatacaðým, inanmayacak olan sonra da vazgeçer, çürük taþlar üzerine bina olmaz, ayrýlacak olan þimdiden ayrýlsýn, saðlamlarý kalsýn) buyurdu.

Akýl durdu, zaman durdu, her þey durdu, iman baþladý. Çok hikmetler var...

Peygamber efendimizin, hiç yalan söylemediðini müþrikler de biliyordu. Derler ki, Cenneti, Cehennemi gidip gören var mý? Evet, var. Kim var? Hayatýnda hiç yalan söylememiþ olan, Muhammed aleyhisselam var.

Her mübarek gece, kýymetlidir. Fakat mirac gecesinin ayrý bir özelliði vardýr. Izdýrap ve sevincin bir arada yaþandýðý gecedir.

Peygamber efendimiz, bir ay Taif’te, Ýslamiyet’i anlattý, hiç kimse inanmadý, alay ettiler, çocuklara taþlattýlar.

Üzüntülü bir þekilde dönerken, bir bað kenarýnda oturup biraz istirahat etti. Addas adýndaki, oradaki baðýn bekçisi, üzüm getirdi. Peygamber efendimiz, Bismillahirrahmanirrahim deyince, Addas þaþýrdý, bu sözü buralarda hiç duymadým dedi. Peygamber efendimiz, sen nerelisin diye sorunca Nineveliyim dedi. Kardeþim Yunus’un memleketindensin, o da benim gibi peygamberdi buyurdu. Addas, Yunus’u buralarda kimse bilmez, bu güzel yüzün, bu güzel sözlerin sahibi asla yalancý olamaz dedi ve iman etti. Ben de sizinle gelmek istiyorum dedi. Peygamber efendimiz ona, þimdi sen burada kal, yakýnda ismimi her yerde iþitirsin, o zaman bana gel buyurdu. Bir ay kimse inanmadý, yolda dönerken bir kiþi iman etti.

Gece, Ebu Talip’in mahallesinde amcasýnýn kýzý Ümmihani’nin evine geldi, aç amcan oðlu Muhammed’im buyurunca, Ümmihani, haber verseydiniz yiyecek bir þeyler hazýrlardým, yedirecek bir þeyim yok dedi. Peygamber efendimiz, yiyecek içecek gözümde yok, Rabbime ibadet edecek bir yer bana yeter buyurdu.

Allahü teâlâ Cebrail aleyhisselama, Habibim bu halde gene bana yalvarýyor, çok üzüldü, onu ben teselli edeceðim, git Habibimi bana getir buyurdu.

Evvela, Mescid-i Aksa’ya geldiler, bütün peygamberlere imam oldu. Peygamber efendimiz gitti, Allahü teâlâyý bilinemeyen, anlaþýlamayan þekilde, zamansýz ve mekânsýz olarak gördü. Yâ Rabbi, ümmetim için de bunu isterim dedi. Ýþte, beþ vakit namaz, bize mirac olarak verildi.

Miracda ne hikmetler vardýr! Namaz kýlmayan, miracdan mahrumdur. 1400 senedir devam eden, baþka bir olay yoktur. Ýþte mirac, 1400 senedir devam ediyor. Mirac, aklýn bittiði, imanýn baþladýðý yerdir. Mirac namazdýr. Allahü teâlâ, namaz gibi bir nimeti insanlara ihsan etti. Namaz, Allah sevgisini arttýrýr, duanýn kabulüne de sebeptir. Namaz varsa, hayat vardýr. Namaz yoksa, hayat yoktur. Beþ vakit namaz kýlmaktan mahrum olan, her þeyden mahrumdur. _____________ALINTIDIR BÝLGÝ AMAÇLI...



______________TÜM ÝSLAM ALEMÝNÝN MÝHRAÇ KANDÝLÝNÝ KUTLAR DUALARINIZIN KABUL OLMASINIZ DÝLERÝM

________ESERLERÝNÝZE BU SON ZAMANLARDA YORUMDA BULUNMADIÐIM ÝÇÝN ÖZÜR DÝLÝYORUM HAKKINIZI HELAL EDÝN TÜM OKUYAN YÜREKLERE SELAM OLSUN SAYGILARIMLA...





Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.