MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YAZAMADIM DERDİMİ
Hacı Kısır

YAZAMADIM DERDİMİ


Yazamadým derdimi… Hiçbir mektup, hiçbir þiir anlatamadý sana içimi.Gülleri kanatlandýrdý sevdam,daðlarý türkü yaptý.Bir seni birde o güzel gözlerini yarim; aþamadý,olmadý…

Kar altýnda kalmýþ bir güldür sana sevgim. Ýmkansýzlarýn sürgünüdür. Daha önce hiçbir kalemin yazmadýðý, yazamadýðý inatçý savaþçýlarýn söz dinlemez süngüsüdür! Üzgündür belki düþleri ve doðan günü belki ölümdür. Yinede seni sevmek dönmeyeceðim bir onur sözüdür!

Kalbime, þiirlerime, kýnaya sonra rüzgara verdim ben sözümü. Özümü yitik bir þarkýnýn efkarýna boyadým. Kuþandým yüzyýllar ötesinden gelen zýrhýmý. Þimdi seni kazanma savaþýndayým.Artýk kan güldür bu meydanlarda,can sevdadýr,kurþun þiirdir ve sen zafersindir!Senden vazgeçmek mümkünmüdür söyle?Neden yaþasýn ki bir savaþçý senden vazgeçmeyi bir an olsun düþünecekse!

Þimdi hazýrla ordularýný!Yorgun ordum ve özleminle tutuþmuþ ben;seni sýrtýndan vurmayacaðým!Hazýrla ordularýný!Artýk son meydan savaþýnýn vaktidir!Bilirim yiðit bir düþmansýn severim seni,yinede dilediðim zaferdir pazarlýksýz!

Papatyalarla kuþatacaðým seni. Ve kanatlý güllerim dolaþacak çadýrýnýn üstünde.Yaðmur denen kardeþim ve rüzgar yoldaþým koþacaklar batýdan.Buzmavi bir týlsým parlayacak þafaktan.Ve þiirlerimi çýkaracaðým kýnýndan;ileri diyeceðim,ileri yaþamak için.

Bilirim teslim olmayacaksýn. Sende inatçý bir gecenin firarisisin bilirim. Ama pazarlýk yok! Yýllardýr düþlenilen bu zafer benim! Þu an ateþ sunsan bana bilesin içeceðim.Gerekirse bu yolda canýmdan geçeceðim,onura öleceðim.

Haydi vakit geldi; baþlasýn alemin akla zarar savaþý! Bak tepeden gönderdim beyaz papatyalarý!Sen yenersen onlar gibi göndereceðim baþýmý!Bil öyle bir azimle geliyorum!Bil sevdana büyüyorum!...

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.