MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KURBET GELİNİ 1+
KIRKALI

KURBET GELİNİ 1+


Telefon acý acý calýyordu. Annem feride telefona bakýver kimmiþ dedi.
Hatiyce teyze annen evdeyse bir çaðýrýver kýzým dedi.
Bende hatiyce teyze seni istiyor dedim.hatitce ceyze bir alt komþumuz ve tek baþýna yaþýyor.annem telefonu kapattýktan sonra. Hazýrlan feride üzrine yeni bir þeyler giy akþama seni istemeye geliyorlar dedi.bende sana evleneceyimi söylediyimi hatýrlamýyorun eyer bu evde bir ben fazla isem o baþka dedim.annem kendine gel o nebiçim söz dedi bende nebileyim ben Hatice teyzeyle baþ baþa vermiþ bana harýl harýl koca arýyorsunuzda dedim.
Annem sen ne saçmalýyorsun benim tek derdim senin mürüvetini görmek dedi.
Bende ablamý mutlu ettiyin gibimi saðol anne ben almayayým dedim.
annem küstahlaþma feride ben senin annenim bilmem hatýrlatmaya lüzum varmý dedi.
Aman ne acýklý gözlerim yaþardý senin çýkarýn olmasa kýlýný kýpýrdatmazsýn
Dedim.annem nankör ben sizin için saçýmý süpürge ettim genede yaranamadým dedi.bu arada içeri babam girdi ne oluyorsunuz sesiniz ta sokaðýn baþýndan duyuluyor ne oluyorsunuz dedi.babam emekli komser mesleyin verdiyi bir alýþkanlýk olmalýki son derece otariter bir o kadarda disiplinli olmasýna raðmen.
Gayet yumþak kalplý ve son derece babacan bir kiþiliye sahip.
Annem akþama ferideyi istemeye gelecekler dedi.
Babam ne istemesinden bahsediyorsun sen yine ne iþler çeviriyorsun be kadýn dedi.annem ne çevirmesi ayol hatiçe telefonda yeni söyledi benim de haberim yoktu.babam emri vaki yapar gibi bu þimdimi söylenir dedi.bende baba ben evlenmek istemiyorum okumak istiyorum dedim.babam duydunmu dedi.annem durun bakalým ayol verdikde duramý koyduk gelin ata binmiþ ya nasip demiþ hele bir gelsinler dedi.
Önde hatiyce teyze arkada misafirler nihayet geldiler.nasýlsýnýz iyimisiniz faslýndan sonra adam son derece ciddileþerek Allahýn emri peygamberin kavliyle kýzýnýz ferideyi oðlumuz veliye istiyoruz dedi. Oðlanýn adýnýn veli olduðunu o anda öyrendim babam. Kýsmet biz hele bir düþünelim sonra hatiyce hanýmla kararýmýzý bildiririz dedi.
Kadýn oturduðu yerden döðrularak caným düþünecek ne var veriverin gitsin bizden iyisinimi bulacaksýnýz malsa mal paraysa para hepsi var evelallah nede olsa alamanyalýyýz dedi.
babamýn bir anda kaþlarý çatýldý bana bakýn haným efendi deyil almanyada çalýþmak dünyanýn en zengin insanýda olsanýz genede bir þey deyiþmez bende satýlýk kýz yok bilmem anlatabildimmi dedi.
O anda sanki odanýn ortasýna bir gök taþý düþtü odayý derin bir sessizlik aldý.
Ve nihayet hatiyce teyze siz yanlýþ anladýnýz ömer bey Firdevs haným öyle demek istemedi dedi.babam ben anlayacaðýmý anladým dedi.
Kadýn ben yanlýþ anlaþýldým galiba ben rahat etmeleri bakýmýndan söyledim dedi.adam kalk haným kalk bu gece yeteri kadar çam devirdin dedi.
Ve babama efendim bu gece verdiyimiz rahatsýzlýktan ötürü özür dileriz ve ayrýca karým adýna sizden bir kere daha özür dilerim kýzýnýzla ne kadar iftihar etseniz azdýr kararýnýz ne olursa olsun saygý duyarýz.

SELAHATTÝN KUNT



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.