MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ÇIKMA KARŞIMA..!!
batu_41

ÇIKMA KARŞIMA..!!




Giyimin kuþamýn parlar güneþte
Bekledim hep seni hayal de düþte
Öldürdün yâr beni sen bir görüþte
Tenha bir köþede çýkma karþýma

Ýçim kan aðlýyor adýn anarken
Arkansýra yürek her/gün yanarken
Gücendim sözüne bende kanarken
Tenha bir köþede çýkma karþýma

Sebebim sen oldun düþtüm çöllere
Beni býrakýp/ta gittin ellere
Bu muydu muradýn verdin dillere ?
Tenha bir köþede çýkma karþýma

Vefasýz yâr kýrdýn beni taþ ilen
Orta da býraktýn gözde yaþ ilen
Þimdi nere gidem dertli baþ/ilen.?
Tenha bir köþede çýkma karþýma

Bende vaz geçtim bak verdiðim sözden
Çýkardým ben seni çýkardým gözden
DURAK’ý sen ettin inan ki özden
Amansýz uðraþa tutmam seninle

Durak YÝÐÝT
Gönüllerin Þairi
2011...KOCAELÝ

Güzel ve Can Gardaþýma ,
Bu aralýk yazdýðýn ve seslendirdiðin muhteþem þiirlerini okuyup , dinlememe raðmen , nedense içinde bulunduðum bazý rahatsýzlýklarým ve sýkýntýlarým dolaysiyle yorumlayamadým. Keza diðer dostlarýmýn ve arkadaþlarýn da þiirlerini yorumluyamadým. Özürümle birlikte beni mazur görmeni diliyorum.

Daha önceleride bazý þiirlerinin yorumlarýnda yazmýþtým. Hiç ummadýðýmýz zamanlarda ve yerlerde , aklýmýza ve hayalimize gelmedik bir þekilde ve de ilk görüþte vurulduðumuz , çarpýldýðýmýz daha doðrusu sevdalandýðýmýz ve arkasýnda aþk alevleri içinde yandýðýmýz Leyla çýkar ki , tarifi bile gayri mümkündür. Lakin , ileride nelerle karþýlaþacaðýmýzý bilmeden , kendimizi birden bu girdabýn içine atmýþ buluruz. Gözümüz hiçbir þeyi görmez. Artýk ne varsa usumuzda hep o vardýr. Yani hayalimizde , düþümüzde hep Odur. Sen , Onu kendinmiþ gibi düþünürken , O baþka dallardan sekmektedir. Beklemediðin bir anda seni , ummadýðýn bir sözle vurup, yaralamaktadýr. Þaþkýna dönüyorsun ve neden neden diye kendine sorup duruyorsun ve de tenha bir köþede çýkma karþýma diye bir nevi diþ bileyip , sitem ediyorsun. Pozitif umutlar , negatiflere dönüþmüþtür, her ne kadar adýný anarken yüreðin yansa da , için de kan aðlýyor . Piþmanlýklarýn girdabý her tarafýný sarmýþ ve isyan, feryat ve kavrulduðun sevdanýn sitemiyle dövünmektesin. Artýk ayrýlýk ve terk edilme seni , deli divane etmiþtir. Bu da yetmiyormuþ gibi dillere destan ediliyorsun. Hülasa ne umduk ne bulduk . Demek ki , sevdasýna ve aþkýna bulandýðýmýz ve serhoþu olduðumuz Leyla ve Leyla’lara , kendi sevgi , sevda ve aþk deryalarýmýzda bir güvenimiz kalmamýþtýr. Kendi baþýmýza ortalýkta gözü yaþlý, yüreði yaralý ve dýmdýzlak kalakalmýþýzdýr. Ne ahdevefalar ve sözler vererek bu sefere çýktýðýmýz yol sona ermiþtir ve bu denli vefasýzlýk zilletinden vaz geçmek ve bir daha böyle bir hüsrana düþmemek için ayraný da , suyu da üfleyerek içmek zorunda kalmýþýzdýr. Netice itibariyle de , tenha bir yerde çýkma karþýma diyerek , kendimizi bu durumdan uzak tutarak , soyutlamaya çalýþýrýz. Bir nevi kendi kendimize tesellidir bu fevaranlýk.

Bu denli umulmadýk hele de bu aþk ve sevda olursa , çok çok þeyler yazýlabilir. Ben buradan Seni , yüreðini , duygularýný , ellerini ve dillerini kutluyor ve her daim daha saðlýklý , daha insanca ve doðruluklar içinde geçen , mutlu , huzurlu bir yaþam diliyorum Gardaþým. Her þeyler gönlünce olsun...

HALÝFE TATAR..GARDAÞIMA...
Bu güzel yorumundan dolayý ne kadar teþekkür etsem kifayetsiz kalýr kelimeler.Yorum deðil bu,bu þiiri yazanýn taaaaaaaaaa yüreðindeki derin uçurumlarýn,bu þiire konu olan temayý irdeleyerek tüm gönüllere yol gösteren,ve adeta þiirin kritiðiini yapan deðerli dostuma ne yazýlabilirdi k,i acaba.
Þiirden de ileri gitmiþ anlatmýþ duygulara tercümanlýk yapmýþ.En kalbi sevgilerimi vesile ile yolluyor.Nice güzelliklerin sizlerle ve ailenizle olmasýný yüce mevladan niyaz ediyorum..
Dostça sevgilerim ve saygýlarýmla
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.