Elli iki, Acýyurt’ta doðmuþtur Ýskender’le, Kadriye’den olmuþtur Ýlk ezaný adý ile duymuþtur Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Berrak su misali saðlam özü var Âþýklar üstüne söyler sözü var Her ilçede her bir köyde gözü var Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Nerde mani, türkü aðýt var ise Dað baþýnda gider bulur köy ise Konu Sivas, bir de kaynak sað ise Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Kýlý kýrk yararak araþtýrýyor Ýl, Ýlçe, köy, bucak karýþtýrýyor Bileni bilgiyle vuruþturuyor Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Türk kültürü en büyük sevdasýdýr Araþtýrýp sunmak tek davasýdýr Þairin mýsrasý, âþýk sazýdýr Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Hocamýzýn saysam çoktur tezleri Yurt dýþýnda ara vardýr izleri Yazdýðýyla aydýnlatýr bizleri Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Karacoðlan, Köroðlu’ndan yazýyor Yunus gibi diyar diyar geziyor Ýlim dünyasýna dalýp yüzüyor Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Sivas, Ulaþ, Acýyurt’a yaslanýr Âþýk Veysel, Pir sultan’dan seslenir Ruhsati’den mýsralardan beslenir Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Bina gibi kelamlarý sýralar Âþýklardan âlimleri aralar Belki sözüm birçoðunu yaralar Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Kýta kýta, ülke ülke gezseler Bütün ödülleri þöyle dizseler Ýlme “nefer” kimdir diye yazsalar Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Mahcubî’yim derken engine düze Çöz diyordu çözebilirsen bize Kitaplara sýðmaz baþlasam söze Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Gülistanda açmýþ üç tane gülü Farklý diyarlara götürür yolu Allah mutlu mesut eder bu kulu Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
“Duy Beni” diyorken özlemi aþka Mýsralarda hasret deyiþi baþka Düþündüm taþýndým demese keþke Doðan Kaya tam bir Sivas neferi.
Kayaturan her kitabý bir kazý Yapar gibi okur alýrým hazý Çalýp söyleyecem bulunca sazý Doðan Kaya tam Sivas neferi.
( 13.03. 2011 Saat : 21.37 ) Þevki KAYATURAN
Sivas Yazarlar ve Þairler Derneði (SÝYÞAD) nin hazýrlayýp 2009 yýlýnda çýkarýlan Sivas Þairleri Antolojisi “Güldeste” de merhum Sayýn Muhsin Yazýcýoðlu’nun da içinde olduðu birçok þairle birlikle olduðum bu kitap ile 2010 yýlýnda benimle yayýna hazýrlayan yedi kiþinin içinde bulunduðu “Bir Bulut Bin Damla” kitaplarýna sunuþ yazýsý yazmýþtýr.
Sivaslý þairleri tüm dünyaya tanýtmak gayretiyle birçok çalýþmaya imza atan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Halkbilim Bölümü Öðretim Üyesi Dr.Doðan KAYA, bildirgelerinde “bu kadar þair çýkaran baþka bir vilayet yok” diyecek kadar da iddialýdýr. Beþ ciltten oluþan “Sivas Halk Þairleri” adlý çalýþmasýnýn III. cildinde beni de halk þairi olarak deðerlendiren, sayýsýz edebi eseri araþtýrarak gün yüzüne çýkararak Türk edebiyatýna kazandýran Sayýn Dr. Doðan Kaya Hocamýza katkýlarýndan dolayý âcizane birkaç dörtlükle hem teþekkürlerimi hem de saygýlarýmý kendilerine sunmak istedim. Sosyal Medyada Paylaşın:
kayaturan58 Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.