MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YENİ BİR YAŞAMA ADIM ATARKEN
GÖKDERE Aşur Şahin

YENİ BİR YAŞAMA ADIM ATARKEN




Yeni atýlan ilk adýmda küçükte olsa yalansýz baþlanmalý söylenen küçük bir yalaný kapatmak için daha büyük yalan söylemek gerekir paltonun ceketi kapatmasý gibi paltoyu gizleyecek baþkada bir elbise giyemediðimize göre paltoyu giymemek için ceketi giymemeye gayret edelim!
Seni senden daha çok seven biri sana dese ki kendin için yaþamak istemiyorsan beni düþün benim için yaþa bedenine zarar veren yað tuz ve þeker’i az tüket!
Alkol sigara kullanma sana sýkýntý veren arkadaþ çevrende uzak dur herhangi bir toplantý aile nasihat ý sana stres ve sýkýntý yaratýyorsa konuþan babanda olsa orayý terk et baþkasý beni ilgilendirmiyor benim için önemli olan sensin bu söylediklerimi dikkate almaný istiyorum diyen bir kiþiyi ret etme þansýn olamaz!
Sevdiðini deðil sevenini nasýl tespit edeceksin?
Tüm sevenlerinin seni tanýmasý için fýrsat vermelisin.
Kim olduðunu nasýl biri neler düþündüðünü nelere ihtiyacýn olduðunu neler, yapmak istediðini kimleri sevdiðini nelerden mutlu olduðunu üzüldüðünü küçük ayrýntýya varana kadar anlat anlatmadýðýn sürece çektiðin acýlarda kurtulma þansýn olmadýðý gibi sorunlar çözülmez hal alýr ve daha da büyür söylemlerini dikkate almadýðýn zaman içinde yaþadýðýn hayatýn kapýsý penceresi, ýþýk sýzmayan o karanlýk odan zamanla daha bol gelecektir, daha küçük kabuða ihtiyaç duyacaksýn!
Sevenin isteklerini yerine getirdiðinde senden yararlanmak isteyenler bir bir uzaklaþacaktýr!
Seni sevenler ise daha çok yakýnlaþarak seni incitmemek ve kaybetmemek için bölünmüþ bir bütünün büyük parçasýný sana ikram edeceklerdir dýþarýda dolu yaðsa bile kendisi için taþýdýðý þemsiyeyi senin üzerine tutacaktýr!
O insan senin atar damarýndýr sevgisi kandýr hiç bir insan atar damarýný bedenden koparýp atamaz hiç bir insan kendisini düþünen ve seven birini kýrma lüksü yoktur söylenenleri dikkate almamasý mümkün deðildir!
Yaþamýn renga renk olacaktýr mutlu günlere ulaþman kaçýnýlmaz!
Yaþamak istiyorsan bu yolu dene!......
Yeni hayata merhaba,hoþ geldin de!......


NOT:Makale sayfasý açýlmadýðý için þiir sayfasýna eklemek zorunda kaldým,þiir severlerden özür dilerim...
Aþur ÞAHÝN,19.02.20011

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.