MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ALLAH İLMİ PARA İLE SATILMAZ 2
hayatyolu

ALLAH İLMİ PARA İLE SATILMAZ 2


ALLAH ÝLMÝ PARA ÝLE SATILMAZ




Merhaba Dostlar,

Hemen konuya gireyim, Allah ilmi para ile satýlmaz, para düþünülerek edinilmez, mevki ve þöhret için edinilmez. Ya ne için edinilir? Din Ahlaktýr. Ahlaklý insanlar yetiþmesi için Allah sisteminde inzal olmuþtur. Ayrýca daha önceki yazýmda, Kuraný felsefe ye bulaþtýrmayýn demiþtim ve yazmýþtým. Buraya bakabilirsiniz. hasanbelek.blogspot.com/2007/09/felsefe-ve-kuran.html Çünkü Allah ilmi, felsefeye bulaþtýrýlýrsa, teslis inancý gibi bir þey ortaya çýkar ve Hz. Muhamed a.s. mý dahi ilahlaþtýrabilirsiniz.Bu iki konu çok mühimdir.Vicdaný açýk gönüllere sesleniyorum, Allah ilmi, kuran ve sünnet para mevki düþünülerek edinilir mi?Allah ilmini para ile satmak doðrumu?Bence doðru deðildir. Yapan kiþilerin kitaplarý insana fayda yerine, zihnine zarar verir sonunda. Fakirdir yazar, kitap maliyetine 2ytl yada 3 ytl ye satarsýn, 10 ytl ye olmaz.20 ytl ye olmaz. Soygundur. Allah ve ilimi üzerinden yapýlmamalýdýr.

Sevgili dostlar, En büyük peygamberi Muhammet Mustafa sa.v bile seni layýký veçhile kavrayamadýk, hakkýyla hamd edmedik buyurmuþtur.Muhammed a.s. bir hadisinde, Farz namazýný(yani teklif edileni)terk etme.Kim terk ederse ilahi korumadan mahrum kalýr.Buyurmuþtur.Onun için diyorum ki bazý kitaplar,Allah rýzasý düþünülmediði için yazýldýðýndan felsefe yapýyorlar.Sýrf para ve þöhret düþünüldüðü içinde içindeki bilgiler insana fayda yerine zarar veriyor.

Son olarak diyorum ki Allah ilmini para ve þöhret için edinmeyelim ve para düþünerek yazmayalým ve satmayalým ki insanlýða ve sisteme zarar vermeyelim. Yeteri kadar zarar verildi. Bu kuraklýk ve baþka taraftaki seller neden hiç düþünmüyoruz ama çoðunlukla Allah sistemine ters davranmakladýr. Bir þiirimle yazýma son verirken herkese selam, sevgi ve saygýlarýmla…
ALLAH ÝLÝMÝ PARA ÝLE SATILMAZ

Allah rýzasý deðil para düþünülerek yazýlan ilimde
Ýnsana sonra zarar verir zihninde
Allah rýzasýný düþünüp de ilim yazanlara selam olsun!
Zavallý aþýk birkaç yudumla doysun.

Ah ah Allah!!
Ýman ettim vallah!!
Senin ilmini para ile satanlara yallah!!
Þefaat etmesin onlara resülullah!!

Hasan BELEK 17-08-07


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.