Nerdesin yaðýz atlý, yanýyor haritalar? Tunus gergin, Irak yok, aðlýyor Gümülcine. Bu yüzyýlýn içinde gözlerim seni arar, Iþýklý destanlarla dersini versen Çin’e.
Ölüm kusan þu tarih demagog oyuncaðý Gömülmüþ alevlere girdaplar ve zirveler. Çözelim gel çözelim Kýbrýs’taki tuzaðý Yaðýz atlý nerdesin yüreðim seni bekler?
Sýðýnacak limandýn kasýrgadan kaçana Üç kýtada nakýþtý atýnýn nal izleri. Daðlarýmda teröre kurban verdi kaç ana Haykýrýver þöyle bir kýrýlsýn telsizleri !
Kollarýmdan zinciri halka halka erit gel! Asýmlarýn neslini, ne olursun dirilt gel!
Mustafa CEYLAN
----------------------------------- Shakespeare Sonnet: Daha önce Ýtalya, Fransa ve Ýngiltere’de yazýlan sonenin geliþtirilmiþ halidir. On dört mýsradan teþekkül eder. Ýlk on iki mýsra üç dörtlüðü oluþturur. Son iki mýsra ise beyit halindedir. Ýtalyan ve Fransýz sonelerinden ayrýlýþý; son iki mýsraýnýn beyit halinde olmasý ve kafiye örgüsündedir. Kafiye düzeni; abab, cdcd, efef, gg þeklindedir. Genellikle birinci dörtlük, konuyu sunar; ikinci dörtlük konuyu geniþletir; üçüncü dörtlük geliþtirip doruða götürür; son iki satýr ise þiirin özünü ve özetini verir.(Osman ÖCAL) Sosyal Medyada Paylaşın:
MustafaCeylan Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.