MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ÜNAL ŞÖHRET DİLİK’E YAŞ GÜNÜ ARMAĞANI / Abdülkadir GÜLER
abdülkadir Güler

ÜNAL ŞÖHRET DİLİK’E YAŞ GÜNÜ ARMAĞANI / Abdülkadir GÜLER







Geçenlerde Fethiye’de ”FETAV” Fethiye Sanat, Kültür Derneði üyeleri bir araya gelmiþler, araþtýrmacý, þair ve yazar Ünal Þöhret DÝRLÝK için 74.Yaþ Günü pastasýný hazýrlamýþlar. Sevenleri, arkadaþlarý, dostlarý bir araya gelmiþler. 74. Yaþ Günü’nü kutlamak için bir sürpriz hazýrlamýþlardýr. Dostluðun, arkadaþlýðýn böylesine can kurban demekten kendimi alamýyorum.

Daha sonra deðerli öðretmen Ünal Þöhret Dirlik’i telefonla aramýþlar.” FETAV’ da “bir toplantý “ var diye, gelmesini istemiþler. Ünal Bey de alelacele toplantý yerine gelmiþ. Gelmiþ gelmesine, ama bir de ne görsün. Bir sürprizle karþýlaþmýþ. Arkadaþlardý hepsi birden “ Ýyi ki doðdun, iyi ki doðdun” diye hep birlikte bir þarký tüttürmüþler.
Böylece Ünal Þöhret Dirlik’in 74. Yaþ Günü’nü bir þahane pastayla kutlamýþlar. Darýsý dostlar baþýna olsun. Ben de bu sevindirici haberi sonradan duydum. Daha önce haberim olsaydý ben de gider o güzelim toplantýya bir demet çiçekle severek katýlýrdým.

Ünal Þöhret Dirlik 45 yýllýk arkadaþým, vefalý, çalýþkan ve üretken bir deðerli dostumdur, Türk edebiyatý coðrafyasýnda ve halk kültürü vadisinde onun ayrý bir yeri vardýr. 25 kitaba imza atmýþ bir kültür ve edebiyat çaðlayanýdýr. Sevgili Ünal Þöhret Dirlik’e saðlýkla uzun ömürlü, nice baþarý dolu yýllar diliyorum.

1965 yýlýndan bu yana onunla sanat ve kültür dergilerinde hep yan yana geldik. Birlikte bu kültür ovalarýnda at koþturduk. Ama hiçte yorulmadýk, yýlmadýk ve usanmadýk. Dostluðumuz bu güne deðin devam etti. Ben de onun için 74. Yaþ Günü’nün anýsýna ufak bir þiir yazdým. Sevgili Ünal Þöhret Dirlik’e daha nice yýllar ve böylesi candan dostluklar diliyorum. Aþaðýdaki þiirimi o günün anýsýna burada sizlerle birlikte paylaþýyor, selam ve saygýlar gönderiyorum.



FETHÝYE’DE GÜL DALI

Eðitimci, þair ve yazar Ünal Þöhret Dirlik’in
74.Yaþ Günü’ne bir demet karanfil niyetine...



Fethiye’de gül dalý Ünal Þöhret Dirlik var
Folklor dünyasýnda araþtýrmacý bir yazar
Yaþayan delikanlý tam yetmiþ dört yaþýnda
Yazdýðý her yazýda sevgi ile birlik var

O bir erdemli insan, yazdýðýný yaþayan
Bin bir makalesiyle yüce daðlarý aþan
Ýlim, irfan yolunda sel gibi coþup taþan
Fethiye’de öðretmen Ünal Þöhret Dirlik var

Ey vefalý dost, yetmiþ dört yaþýn kutlu olsun
Geleceðin aydýnlýk ocaðýn mutlu olsun

Abdülkadir GÜLER
12 Ekim 2010- Söke

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.