MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Günü Sev Yarını Yaşa
Aynur Avcı

Günü Sev Yarını Yaşa


Her mevsimin güzelliði vardýr. Bir mevsimi yaþarken diðerini özleriz. Kýþý yazdan, yazý kýþtan kýskanýrýz. Ýlkbaharý sonbaharý derken, mevsimlerde geçer zaman.
Bildiðimiz gibi artýk mevsimlerin pek zorluðu kalmadý ve sevilesi oldu. Her mevsimin kültürel spor faaliyetleri olduðu gibi… Zaman ve bol paranýz da varsa doymayýn keyfine.
Sporun yaþý yok desek de bilinçli spor her zaman saðlýklýdýr.
Þimdi tam deniz mevsimi bu sýcakta, hangi suyun baþýna gitsek keyif alýrýz ve ekmek arasý taze soðan, peynire de bayýlýrýz gün hiç bitmesin isteriz…

Tabii ki tüm güzellikler ve aldýðýmýz o keyfin sonuna doðru deniz faslý yavaþ yavaþ bitmeye ve gün batmaya baþlarken seyrine doyum olmaz. Duygular yoðunlaþýr. Bitmesini istemeyiz ama çabuk yürümüþtür yelkovan farkýnda olmadan. Zaman çoktan kucaklamýþtýr günü.

Yüreklerde heyecan, duyulan kuþlarýn melodisinde koyulaþan akþama odaklanmýþtýr düþünceler.
Þemsiyeler kapanýr masalar kurulur hizmet telaþý baþlamýþtýr. Uzaktan motor sesleri duyulur. Balýkçý motorlarý dönmektedir.
Papyon býyýklý balýkçý, sandalýnda sallanýrken balýklarýn dansýný seyreder. Bir yandan martýlar gökyüzünde uçuþurken kolay deðildir denizden rýzkýný alabilmek. Kolay deðildir helal lokma yutabilmek. Emek ister.
Balýkçý balýk aðlarýný toplarken bir an önce satýp ne kadar kazanacaðýný hesapladýðýnda yalnýzca mutlu olur. Her gününün yaþam kazancý böyledir.
Yemek vakti de gelmiþtir zaten.
Günün yorgunluðunda oh ne güzel keyif diye uçuþur düþünceler, kýzýllýk seviþen denizin mavisinde kucaklaþýrken gecede iyice çökmüþtür gündüze. Yýldýzlarýn üstümüze yaðmasý romantik gelir. Saðdan soldan müzik sesleri kulaða dalga dalga eser. Günbatýmýný karþýlayan fasýl eþliðinde bir dilim peynir bir dilim kavun ve uzatýlan eller mutluluðun derinliðinde, kadehin yudumunda gönülden gönüle sunulur. Derken tam bir sigara yakacakken diðer bir yerde dikkat çeken (sigara içilmez) yazýsý göze çarpar. Tabii keyifler kaçar. Sigara içenler ve dikkat etmeyenler içindir bu ikaz. Kapalý mekânlarda uyulmasý mecburidir. Riayet edilmediðinde aðýr cezalarý vardýr. Bizler bunun ne kadar bilincindeyiz diye düþündüðüm olur.
Keyifler dorukta olsa da yürekler buruktur. Her yerde her þey istediðimiz gibi olmasa da bizler her zaman olduðu gibi rahatlýðýmýza göre eðlenmek isteriz.
Çevreye zarar vermeden piknik yerlerinde mangallarýn yakýldýðý, dumanlarýn savrulduðu, yüreklerin þaþýrdýðý özgürlüðünde bir gecenin yorgunluðunu paylaþmak adýna yaktýðýmýz ateþi de söndürmeyi ihmal etmeden tabii ki!
Tadýyla tuzuyla güzel bir günün keyfindendi sizlere sesleniþim.

Ayaðý büyük
Numarasý yok dünyada
Bu günü sev ve yaþa
Yüreðin varsa paylaþ
Yarýnlar yok arkadaþ

MOR Köþeden sevgimle efendim.

Aynur AVCI

Enteraktif Köþe Yazarý Gazetesi ve Yazar Porteli
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.