MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Bütün dostların KADIR GECESINI KUTLARIM
Gurbet Melegi

Bütün dostların KADIR GECESINI KUTLARIM



Bütün dostlarýn KADIR GECESINI KUTLARIM

Avuçlarýn açýldýðý, gözlerin yaþardýðý, ilahi esintilerin kalpleri okþadýðý anýn bir asra bedel olduðu bu gece dualarda birleþmek dileðiyle kandilinizi kutlarým.

Ferdi ve sosyal hayatýmýza canlýlýk kazandýran,pek çok güzelliði ve bereketi bünyesinde barýndýran Ramazan ayýnýn sonuna yaklaþýrken bin aydan daha hayýrlý olduðu bildirilen kadir gecesine ulaþmanýn sevinç ve mutluluðunu yaþamaktayýz.
Kadir gecesi,Yüce Yaratan’ýn insanlýða kurtuluþ çaðrýsý olan Kur’an’ýn indirilmeye baþladýðý,esenlik ve güvenliðin her tarafa yayýldýðý, sema kapýlarýnýn açýldýðý, dua ve tövbelerin kabul edildiði bir kutlu gecedir.
Deðeri kur’an’a dayanan bu gecenin en güzel þekilde deðerlendirilmesi, ancak Kur’an’a yönelmekle ve onun eþsiz mesajýný anlamakla olacaktýr.
Çünkü Kur’an sonsuz bir hazinedir. Onun,insanlýðýn ufkunda bir ýþýk gibi yanan meþ’alesi her dönemde insanlýðý aydýnlatmaya devam edecek, taþýdýðý deðer ve anlamlarý, getirdiði ahlak ve erdem ilkeleri hep taze ve yeni kalacak, yaptýðý davet kýyamete kadar sürecektir.
Kur’an aklýn ve gönlün þifa kaynaðýdýr. O,anlaþýlmak ve insanlýða rehber olmak için gönderilmiþtir.Hayatý peygamber kýlavuzluðuyla yaþamak, bütün zamanlarý kadir gecesi bilmek, yaratýlaný yaratandan ötürü sevme olgunluðuna eriþmek; imaný bir güç,aþký bir teslimiyet, ölümü bir diriliþ kabul etmek, ancak kur’an’a muhatap olmakla, onun mana ikliminde yol almakla mümkün olur.
Diðer kutlu zamanlar gibi Kadir gecesi de, önümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmiyerek iþlediðimiz hatalara tövbe edip baðýþlanma dileme, kendimizi ve irademizi yenileme zamanýdýr.Mükafatlarýn sýnýrsýz olarak verildiði bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranýþlarýmýzýn her türlü kötülükten arýnmasý, dinimiz hakkýnda saðlýklý ve doðru bilgimizin artmasý,
Aramýzdaki sevgi ve baðýþlamanýn hepimizi kucaklamasý için yeni adýmlar atma imkanýdýr.
Rabbim cümlemizi baðýþlasýn bu mübarek gecede AMÝN.

GURBET MELEÐÝ

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.