Üç asýr Selçuklu ve altý asýr Osmanlý ile Dünyaya nam salmýþ, Düzen, nizam, adalet ve kalkýnma götürmüþ, Kültürde, bilimde, sanatta, Ýnsaflý her insanýn imreneceði çýðýrlar açmýþ, Adriyatik’ten Çin Seti’ne kadar ulaþmýþ, Gündüzleri yetmeyince Gecelerinden gündüzlerine katarak çalýþacak zamanýný çoðaltmýþ Ve hakikaten çok çalýþmýþ Asil bir milletin evlatlarý olarak Üzerimize düþen görevler var.
Artýk yýllardýr daldýðýmýz Ve bir türlü de uyanmadýðýmýz Derin uykulardan uyanmanýn zamaný geldi de geçiyor bile.
Eller aya giderken Niçin yaya kaldýðýmýzý düþünmenin vakti deðil midir? Dünya bilgi toplumuna koþarken Ve harýl harýl kitap okurken Ýnsanýmýzýn horul horul uyumasý ayýp deðil midir?
Bir elinde bilgisayar, Bir elinde Kur’an olan gençliði, Çaðýn her türlü imkânýndan yararlanabilecek Bir seviyeye getirmekte Biraz daha aceleci davranmamýz gerekmez mi? Ýslâmýn ahlak ve fazileti, Türklüðün gurur ve þuuruna Bugün dünden daha çok muhtaç deðil miyiz?
Bir düþünce adamýnýn dediði gibi Türkiye’yi, Türk milletini, Ýslamýn yýkýlmaz kalesi haline getirmekten Daha güzel bir hedef var mýdýr?
Ýnsanýmýzýn her birini ”Bir gönül eri” bilgisi ve görgüsüyle, Ýman ve cesaretiyle, Ahlak ve azmiyle donatmak zaruret haline gelmedi mi?
Milli kültür bilincine, Tarih þuuruna sesten hýzlý adýmlarla koþmak bizi mutlu kýlmaz mý?
Kime ve kimlere rest çekilecek, Kime veya kimlere jest yapýlacak; Ýyi belirlemek gerekmez mi?
Kitaba uymak dururken Ýþlerimizi kitabýna uydurmaya kalkmaktan Ne kazandýk bugüne kadar? Manevi olana deðil de Madeni olana el uzattýk de ne oldu? Maneviyat yoluna harcanmasý gereken helal paralarýmýzý Marka, Dolara, Arsaya, Borsaya yatýrdýk da çok mu zengin olduk?
Öyleyse artýk hepimiz bilmeliyiz ki; Zaman, uyanmak zamanýdýr. Derviþ Yunus’un deyimiyle “Her dem yeniden doðarýz / Bizden kim usanasý” deyip Yeniden doðmak zamanýdýr. ”Ya Allah, Bismillah” deyip Dimdik doðrulmak zamanýdýr!
Uyuþukluðu, Zilleti, Nemelazýmcýlýðý üzerimizden kaldýrýp atarak, Yeniden daha kararlý, Daha þuurlu, Daha azimli Ve daha kuvvetli doðmak zamanýdýr.
Kolay kazanma alýþkanlýðýný terk edip Çileye talip olarak, Eðer milletimizin Ve memleketimizin yararýna olacaksa Gerekirse acýyla piþmiþ aþý yiyerek, Bin beþ yüz yýllýk dinimizin Ve beþ bin yýllýk milletimizin prensiplerine uyarak Fakat asla uyumayarak Yeniden doðmak þarttýr.
Alnýnýn teriyle kazandýðý boþ ekmeði Bal gibi, Kaymak gibi tatlý bilir anlayýþýna ulaþmak, Yönünü her zaman kýbleye dönük tutarak yaþamaktýr, Yeniden doðmak!
”Kim var?” denince, Ardýna bakmadan “ben varým” diyebilen, Dayatmacý felsefelere Demirden daha dayanýklý mefkûrelerle karþý durabilen, Yazdýðý gibi yaþayan, Yaþadýðý gibi yazan Ve konuþan, Mankurtlaþmayan, Pahalý zevklerin, Ucuz düþüncelerin adamý olmayan Ve kendilerini sürekli yenileyen erdem emekçileridir, Yeniden doðanlar.
Zaman, Yeniden doðmak zamanýdýr. Zaman, Durup dinlenmeden okumak, Yazmak, Çalýþmak Ve en güzel hedeflere ulaþmak zamanýdýr.
Durdu ÞAHÝN Sosyal Medyada Paylaşın:
DurdxuŞahinx Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.