MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Tilki ile Tavşan Kardeşliği
atillaadsay

Tilki ile Tavşan Kardeşliği



Mevsim kýþtý tilki daðýn yamacýndan aþaðý doðru yürüyordu.
Kar her tarafý beyaza bürümüþtü tilki’nin karný zil çalýyordu, iki gündür bir þey kursaðýna girmemiþti…Dere bayýr geziniyordu, az ötede gözüne bir tavþan iliþti, durup tavþana bir süre baktý..Tavþan tilki’den habersiz, karý deþiyordu.
Tilki’nin ona yaklaþtýðýný görünce kaçmaya baþladý,
Tilki seslendi;
-Tavþan kardeþ benden kaçma sana bir zarar vermem.Tavþan tilki’ye kulak asmadý kaçýp inine girdi…Tilki tavþan’ýn ininin kapýsýna kadar yaklaþtý..
Tilki;
-Tavþan kardeþ dedi…Çýk dýþarý korkma senle arkadaþ olmaya geldim, çýk dýþarý konuþalým..
Tavþan hayýr dedi.
- Çýkmam git buradan benden ne istiyorsun…
Tilki;
-Bak tavþan kardeþ kar yaðdý,her taraf beyaza büründü bundan sonra yiyecek bulmamýz zorlaþtý fakat ikimiz arkadaþ olursak birlikte, köylere iner kendimize yiyecek bulabiliriz..
Tilki zor olsa da tavþan’ý kandýrmýþtý, Tavþan içinden bu Tilki’ye güven olmaz dediyse de açlýktan da olsa baþka çaresi kalmamýþtý.
Tavþan;
- Peki Tilki kardeþ nasýl olacak?
Tilki;
Tavþan kardeþ ikimiz birlikte gece geç saatlerde aþaðýdaki köye varýp, ben kümeslere saldýracaðým, bu arada sende köy kenarýnda yýðýlý otlardan sabaha kadar karnýný týka basa doldurursun daha sonra þafak sökmeden, köylü uyanmadan kaçar yine daða çýkarýz sen inine ben de inime geliriz. Akþam olunca yine ayný planýmýzý uygularýz. Bu teklife sýcak bakan Tavþan tilki ile bir anlaþma yaptý.Nihayet karanlýk çökmüþtü her taraf ýssýzlaþmýþtý. Tilki ile tavþan köye doðru yürümeye baþladýlar.
Tilki önde tavþan arkada koþarak köye kadar geldiler.
Tilki seslendi;
- Haydi tavþan kardeþ yürü geride kalma, bu þekil ava gidilmez biraz hýzlan benim gibi..
Tavþan;
- Tilki kardeþ ön ayaklarým kýsa seninkiler denk benim sana bu þekilde yetiþmem olanaksýz, sen biraz yavaþ gidersen, o zaman ben sana ayak uydurabilirim. Muhabbetleri devam ederken köye vardýklarýný anladýlar.
Tilki;
- Sus tavþan kardeþ köye vardýk, sesini kes, bizi duyan olur.Tavþan sesini kesti daha da konuþmadý. Tilki köye tam yaklaþtýðý anda baþladý baðýrmaya
Tavþan;
- Ne oldu tilki kardeþ hani sen bana sesini çýkarma bizi duyan olur demedin mi þimdi niye baðýrýyorsun?
Tilki;
- bak þu aksiliðe karýn aðrýsý tuttu beni.O sýrada.
köyün köpekleri tilki ile tavþan’dan haberdar oldular.
Köyde ne kadar köpek varsa tilki ile tavþan’ýn olduðu yöne doðru havlayarak koþtular. Köpeklerin geldiðini gören kurnaz tilki koþarak daha önceden gözüne kestirdiði köyün diðer tarafýndaki evin kümesine daldý..
Bir tavuk alýp hýzla uzaklaþtý, dönüp arkasýna bile bakmadý. Kýsa bacaklý tavþan onun kadar þanslý deðildi. Köyün köpekleri etrafýný sarýnca


Tavþan;
-Tilki tilki diye seslendi.
Ey vah dedi benim arkadaþým tilki beni yem olarak kullandý.Yahu buna ne gerek vardý.Beni beþ on köpeðe yem edeceðine sen beni yeseydin ya dedi.




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.