MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

TELKİN.
ABDULKERİM KAYA

TELKİN.



Erkekler Ýçin Telkin:

Telkini verecek olan kimse, aþaðýdaki ölü için olan giriþ duâsýný okur ve ölünün ismi ile birlikte annesinin ismini üç kere tekrar edip telkini verir.

Giriþ duâsý:

بِسْمِ اللّٰهِ وَبِاللّٰهِ وَعَلٰى مِلَّةِ رَسُولِ اللّٰهِ ,اَللّٰهُمَّ عَبْدُكَ نَزَلَ بِكَ وَأَنْتَ خَيْرُ مَنْزُولٍ بِه۪ خَلَّفَ الدُّنْيَا، خَلْفَ ظَهْرِه۪ فَاجْعَلْ مَا قَدِمَ عَلَيْهِ خَيْرًا مِمًّا خَلَّفَ فَاِنَّكَ قُلْتَ وَمَا عِنْدَ اللّٰهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرَارِ.

يَٓا .................... اِبْنِ ..................... (üç kere)

اُذْكُرْ مَا خَرَجْتَ عَلَيْهِ مِنْ الدُّنْيَا شَهَادَةً أَنْ لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ، وَأَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَأَنَّ الْجَنَّةَ حَقٌّ وَالنَّارَ حَقٌّ وَأَنَّ الْبَعْثَ حَقٌّ وَأَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لَا رَيْبَ ف۪يهَا، وَأَنَّ اللّٰهَ يَبْعَثُ مَنْ فِى الْقُبُورِ، وَأَنَّكَ رَض۪يتَ بِاللّٰهِ رَبًّا وَبِالْإِسْلَامِ د۪ينًا وَبِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ نَبِيًّا وَبِالْقُرْآنِ اِمَامًا، وَبِالْكَعْبَةِ قِبْلَةً وَبِالْمُؤْمِن۪ينَ اِخْوَانًا. رَبِّىَ اللّٰهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظ۪يمِ.

يَٓا ............. ابْنِ .............. قُلْ لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ (üç kere)

قُلْ رَبِّىَ اللّٰهُ وَد۪ينِىَ الْاِسْلَامُ وَنَبِىِّ مُحَمَّدٌ عَلَيْهِ الصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ ,رَبِّ لَا تَذَرْهُ فَرْدًا وَاَنْتَ خَيْرُ الْوَارِث۪ينَ (üçer kere)

Türkçe Okunuþu:

Telkini verecek olan kimse, aþaðýdaki ölü için olan giriþ duâsýný okur ve ölünün ismi ile birlikte annesinin ismini üç defa tekrar edip talkini verir.
1
Telkin Nedir, Ne Demek? Telkin Kelime Anlamý!
Sözlükte “bir þeyi hatýrlatmak, bir inancý, duygu ve düþünceyi aþýlamak” anlamýndaki telkīn
(Türkçe’de halk arasýnda “talkýn” þeklinde de söylenir), fýkýh terimi olarak ölüm döþeðindeki kiþiye
(muhtazar) kelime-i tevhidi veya kelime-i þehâdeti hatýrlatmayý ve cenazenin defnedilmesinin ardýndan bir kiþinin kabrin baþýnda yüksek sesle ölüye iman esaslarýný hatýrlatmasýný ifade eder
2
Telkin kabre konan kiþiye hatýrlatmalardýr,
salih kiþi mezarýn baþýnda ve telkini okur.
,
ey falan kiþi sen dünyada Ahirete göçtün,
münker ve nekir melekleri sorarlarsa diyesin,

cennet haktýn cehennemde haktýr diye söyle,
Allahýn Rahmeti peygamberin þefaati hak,söyle,

AB DULKERÝM KAYA.EMEKLÝ VAÝZ.15.07.2024.ANKARA.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.