MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

GÖK KUBBE



GÖK KUBBE

Güneþin ýþýltýsý gözlerimize vuruyor ýþýltýlý yýldýz yýldýz parlayan gözlerimiz kýsalýyor, bizim güneþ gibi aþkla doðan gözlerimiz elbet kalbime desem eksik kalýr her lafýz. Bir hayli esen muazzam rüzgar kokunu getiriyor, yine günlerden bizi biz geçiyor. Aradýðýn ne varsa biziz sevgilim, dahasý gözlerinin alasý gönlümün devasý deyiþlerine ne demeli ise ondan! Güldükçe gülüyorum, seyrine karþý manzaram yine doða ve sevgili hayalin ile karþý karþýyayýz. Konuþsam belki! dinlemez amma velakin yazdýðým, satýrlarý defalarca okursun gibi bir his ile sessizlik aþinasý ruhumuz lal olur. Tanýmadan özlemin tanýmý bu olsa gerek, metnin dilinden sevdalanmaksa sevdalýyým diye haykýrmak gerek bilinmeze sevdalýyýz elbette Kehribar. Ýnan bize huzur veren kitaplarý ve yürek yüreðe kahvemiz çayýmýz ve kelamýmýz olmalý bilirsin. Mizahý çok olan yüreðimi en çok nelere önem verdik ise bizi orda yok ettiler. Sevdiðimiz her þeyi yok etmek gibi eylemler doðru deðil biliyorsun.
’Ýnsan sevdikçe, sevildikçe var olur’ yanýma erkek sinek kondurmaz hallerini býrak sevgilim. Dediðimi var say belki kýskançsýn. Ben kendi kendimle zaten gerektiði yerde Malkoçoðlu olan biriyim. Sevene can feda sevmeyene elveda ilkesini benimsemiþ hallerim ile kimseden üstün ve kimseden altta olma gibi bir eylemlerim de yok. Denge esasýna denk kendi halindeliðini hayran çoðu zaman sýra dýþý marjinal yaþam tarzýný benimsemiþ düþüncelerim ve düþlerim ile sen/im. Seni bana zaman getirecek diye diþ bilelemek doðru deðil, varsa yüreðin ebedi ezeli sevgilim barikatlarý yýk hedefe doðru koþ koþabilirsen.
Çok bekledim "Ýnan" deyiþlerini anýmsýyorum ve sanki duyuyorum. Fazlasý ile baþkalarýný dinleyiþlerim bir piþmanlýk idi sevgilim deyiþlerine yürek vermiyorum. Neden mi? çünkü benim lugatýmda piþmanlýk yok ve olmayacak da neyi neden niçin yaptýðýmý biliyorum. Gerisi umrumda deðil... Herkesleþme herkesten ayrý ve özel ol sözüne önem arzederek yaþamak en güzeli herkes yapýyor, herkes seviyorlardan uzak olmalý insan çokça kendi ruhuna yakýn olmalý varlýðýný sevmeli mesela herþeyin... Ýnsan, hayvan, iyi niyet sevmeyenler arasýnda ne kadar, huzur bulabilirsin ki, insan o yüzden belki her þeyden kaçýþým. Bana dönen yan bakýþýn hayali olsa dahi sað kaþýmý kaldýrýp hým etkileyici bir o kadar aþýklýðýna aþina bakmak fevkaledenin fevkinde demeli mi? Dedim bile metnin dilinden sarýlmanýn uzaklýðýna yakýnlaþmanýn efkarý bastý yanaklarýn al al oldu dur dur öylece dur karþýmda Kehribar ömrüm boyunca yürekten yüreðe seyredeyim o asil duruþunu muazzam aþýk bakýþlarýný biliyor musun seni hayal ederek yaþamanýn mutluluðuna erince Ýnan gerçeðinin bana koþarak geleceðini hissediyorum. Yahu Kehribar sen de kimsin ey beyzade hangi devri alemin kralýsýn gönlümün muazzezi böyle bir aþka þahit oldu mu acaba?
Dünyada bilmiyorum olmayan birinin varlýðýný yazmak bana nasip oldu galiba Kehribar amma velakin dünyanýn diðer ucunda olsan da benimsin diye haykýrýþlarýn doðuyor ve anýmsadýðýmý var sayýyorum ruhuma hani seninimse sen neredesin beyzadem?..

~Kehribar
-Nazen bunca rakip içinde bu köprüyü nasýl geçebilirim? Ýnan bilmiyorum. Bildiðim yüreðim ’seni çok seviyor’...

~Nazen
-Ne rakibi demek isterdim, velâkin sevmiþ gibi yapanlar serisi beni baðlamaz elle tutuluruz gözle görülür bir gönül birlikteliði gerekmekte, yürek yüreðe elele ömrümüz yetene kadar Kehribar.

~Kehribar
-Nazen Ýnan her þeyi biliyorum, ya da bildiðimi sanýyorum. Bildiðim tek þey kimse seni benim gibi sevemez inan sevgilim.

~Nazen
-Peki inandým diyelim seven insan sevdiðini yalnýz býrakýr mý?... Senden çok kimse sevemez ise neredesin beyzadem.

~Kehribar
-Sana karþý büyük bir aþkla yýllarý geçti yüreðim sevgim ile sen benden habersiz ben senden habersiz belki gönül kapýnda yýllardýr bekliyorum.

Nazen
Bunca yýllarýn acýsý yüreðimin onca derdinin ahvalini bildiðin halde uzaktan sevmek gibi yakýnlýðýn yakýný peki insan sevdiðine bunca derdi gamý çektirir mi Kehribar?

Kehribar
Peki bunca yýldýr seni sensiz yaþamanýn zorluðunu sayfa sayfa sabahlara kadar hem yazýp hem de beni dinle ne olur Nazen’im deyip konuþup haykýrmak ve ayaðýna diz çöküp bir kez þans ver deyip yüreðimdekileri öyle çok haykýrmak isterdim ki! Nazen’im. Bildiðin gibi deðil...

~Nazen
-Kalbimin öyle aðrýdýðý zamanlar oldu ki biliyor musun? Tanrý’dan baþka kimse duymadý. Üzülsem daha çok üzüldüler sevinsem sevincimi yok ettiler. Ýnan ölüm korkutmuyor beni Tanrý’dan baþka korktuðum da yok inan Kehribar.

~Kehribar
-Ölüm ile ilgi sözler deðil sevmeye, sevilmeye fazlasý ile ihtiyacýmýz var izin verelim birbirimize bizi yaþayalým. Nazen’im bizi! Doyasýya bizi yaþayalým.

~Nazen
-Bir insanýn kendi yaþam alanýna bilhassa özel hayatýna saygý duyarak yürek yüreðe doðruluðu ile ilerleyebilecek bir durum nitekim de insan niyetinin doðruluðu ile yol alýr.

~Kehribar
-Ýnsan sevdi mi daðlar deniz olur diyorlar, ’ben limanýn olayým sen denizim ol’.
O haylaz gülüþlerin, yüreðime dalga dalga vursun ne olur mahrum etme bizi yaþanacak en güzel yýllara Nazenim.

~Nazen
-Kavuþmak yoksa gökkubbede!
Sen bitmeyeceksin bu yürekte
Saçma sevgilerin harcý deðiliz
Ah yüreðimiz gök depremlerde
Tut ruhumuzdan býrakma bizi’

~Kehribar
-’Hissettiðim yerdesin her anýmda!
Bir gemi dolaþmýþ yürek aðýnda!
Ne sýrlar var kor ateþ yüreðinde!
Sen bir servetsin, gökkubbede!
Tut yüreðimizden býrakma bizi’

~Nazen
-Adýna yazýlmýþ! Senli binlerce þiir!
Dizeler nasýl anlatsýn düþün bir!
Bu can hep senin yürek safýnda!
Bilirim, sen hep en güzel yaþýnda!
Tut gözlerimizden býrakma bizi ’

~Kehribar
-Akan göz yaþýsýn gözlerimde!
Sen akýyor bu gözlerimin renginde!
Gülüþlerim sen varsýn gibi gülüyor!
Bu gönül, sensiz uçurumu daim izliyor!
Tut umudumuzdan býrakma bizi’

~Nazen
-Korkmuyorum artýk inan yoksun her an.
Ellerimi uzatmýyorum ellerim yüreðim de!
Bu þehir, adým baþý senin kokun caddelerde!
Saðý solu sensiz, sessiz kalmýþ liman!
Tut Ellerimizden býrakma bizi’...

~Kehribar
-Nazen þiirim sen, türküm sen, yaþama sevincim sensin, buralar gülüþlerimize benziyor sevgilim
kulaklarýmda dinmeyen melodisin. Bir gün mutlaka birbirimizin gerçeði ile buluþacaðýz bana hasret sana gurbet þimdi yeryüzü...

~Nazen
-Kehribar sevmenin tanýmý her þeyde fazlasý ile hayalini kurduðumuz biz varýz birbirimizin yanýnda eksiðiz velakin ruhunda her dem biz varýz. Baki selam öz gögüm...

Saliha Ýnan
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.