MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Hatırlatma
micingirt

Hatırlatma



28 Nisan Pazar günü Ýzmir Kitap Fuarýnda kitaplarýmý imzalayacaðým. Ýzmir’de yaþayan ve vakti müsait olan dostlarý bekliyoruz.

Kitap nefes gibi tefekkür her dem,
Okumak irfandýr, yaþamak erdem.

Dünyayý güzelleþtirenler hakikati dert edenlerdir. Kalemin dile kalbe ve vicdanlara sirayet etmediði toplumlar çöker.

Ne söylesem beyhude, diyemeyiz. Sahici haykýrýþlar, çýrpýnýþlar gerek. Kavgasý kaygýsý yorgunluðu insan kalabilme ve m/izansýzlýkla mücadele olmalý her irfanlý kalemin.

Etrafýmýzdaki birçok insan akrabalar dâhil, sevgi ve dostluðunu kiþinin îman itikat takvasýna deðil, ahlâk ve edebine deðil, takým parti bölge ýrk ve benzer mensubiyetlerinden dolayý sevmeye baþladý son yýllarda maalesef.

Ahlâk yoksa secde seni gayya vadisi’nin dehþet çukuruna terk eder. Araþtýrmadan önyargýlar zihinsel hastalýk, dehþetli sorumsuzluk ve kahredici ahlak çöküþleri t/üretildi.

Serde ahlâk yoksa ibadet sahte,
Akledip görmemek ihânet ahte.

Kalbi olanýn hýçkýrýðý, hýçkýrýðý olanýn sükûtu ve sükûtu olanýn irfaný olur. Ýrfân aklettirir, tevazu yüceltir. Mýsralarým ahlâký öteleyenlere, þöhretin çirkin karanlýðýna koþanlara buðz, ferasetini diri tutanlara gülümsemedir. Þiir edebi bir ruhtur ve soylu ruhlar ölmez; þuur tebessümlerini haysiyetli öfkelerle ebediyet derdi olanlara yer yer hatýrlatýr. Hikmet ve hakikate iyiye doðruya tercüman, muamelatý bozuklara acý bir tebessüm, ahvalin malumatýdýr.

Yalanýn para ettiði günümüzde, hadiselere duyarsýz kalmak musibet olarak yeterlidir. Kavimleri helak eden hayasýzlýklarýn tümünün yaþandýðý günleri yaþýyoruz. Utanma duygusunu kaybedenlere, rezaleti fazilet diye pazarlayanlarla karþý verilen savaþýn adýdýr kitaplar vesselam. [Micingirt]
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.