MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ŞİRK dinleri esmayı budamakla oluştu der Kur'an
Hamdioruc

ŞİRK dinleri esmayı budamakla oluştu der Kur'an


ÞÝRK dinleri esmayý budamakla oluþtu der Kur’an

Esma okunur her var edilende...Okuduðun kadar alimsin...Kabýn kadar su alýrsýn denize bile gitsen... der Kur’an

Zalim zulmüne devam eder...þeytan þeytanlýðýna melek melekliðine...Kabil taþý Habili öldürmekte kullanýr...Habil býçaðý bile Allaha kurban kesmede... der Kur’an

Hz Muhammetten hz Muhammededir vahiy...Ýmam belli...Kýble belli...Kabe bir "OKULDUR" der Kur’an

"Ýç güdü de bir iptir...Hayvanlara iç ðüdü verdi Allah insana ise vahiy...Allaha asi olmaz hayvan iç güdüsü sayesinde...Ýptir Kur’an ipi koparma... der Kur’an

Ýnsandan-insanadýr vahiy...Esmayý budama esmaya asi olma insan ol...Esmadan kopan Allahtan kopmuþ olur...

Alim Allahtýr...Ýmam hz muhammettir...ilimde zirve...hz Muhammettir þeytanýn da meleðin de ilmi hz Muhammedin ilminden eksiktir der Kur’an

Ýlimde zirve hz muhammettir...Ýlimde zirve olmayan diðer insanlar Ýslamý bozar... der Kur’an

Ýþte Kur’an örtün der kadýna erkeðe..neden mi kadýn erkek örtünmem der...çünkü ilim eksik...cahil cesur olur oysa kýþ gelince bile örtünür...evet...Allahtan korkmayan kýþtan korkar...þirk iþte böyle oluþur.Tanýmýyorlar Allahý..."Ey Allahým Ne Büyüksün Soðuktan Üþüyen Kadýnlar Sýmsýký Giyinmiþ Sokaklarda Hiç Açýk Çýplak Kalmamýþ Sen Onlarý Hep Üþüt Allah’ým..."diyen çocuklara imrendim dün sokakta.Çocuk kadar akýllarý yok koca koca insanlarýn...

"Ýnsan beþer ve þaþar"þaþmayan bir örnek de yarattý Allah...elçi ölçü deðil ama hz Muhammet ölçü.Ýmam...cennetin kapýsýna kadar onunla gidilir diðer peygamberle de gidilir ama kapý açýlmaz...onun duasý ile açýlýr..."Bir rivayet de var bu konuda hz Peygamberimiz ilk adýmý atacak cennete"sonra diðer peygamberler ve böylece bir pramit oluþacak...cehennem için de zýt yönlü piramit oluþacak belki. yine zirvede bir insan olan ebu cehil olan... der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

Ýmamlýðýn ölçüsü insandýr...laiklikte de bu ayný...diðer þirk dinlerinde de...Ýlmi budadýðýn zaman þiktir dinin. der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

"Hak Aliciler de""Oðul Ýsacýlar da" imamlarýna secdeliler...Þeytanýn imamýydý hz Adem ama asi oldu.Ýsacýlar da Hak Aliciler de ali bozdu...deðilse imamdýr insan hz Muhammettir tek Ýmam.

Rivayet edilen bilgilere göre "Vahiy insandan-insanadýr"

Evet..."Oku"dedi cebrail...insan fýtrat aynasýna düþen ilmi... bilgiyi... Ýslamý... çözümleri... okumalý...ama Rab uðruna aþk uðruna kulluk uðruna kulluk için "OKU"kibir içindeðil...zalimleþmek için deðil hilafet için "OKU"...

"Nefsini bilen rabbini bilir"denilmiþ.çünkü en kýymetli ayna insan.insan ayna zübdesi alemin o aynada.aleme eksiksiz ayna insan der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

Ýslam din bilgi... vahiyle geldi diyen insandan insana geldi vahiy...de artýk.Alim yani Allah esmasýný yaratýklarýna yazdý... yaratýrken insana meleðe þeytana adl sýfatý gereði farklý derecede ilimlere bilgilere eriþme istidadý verdi...

Ýslamýn ilmin dinin ölçüsü Allahtýr yani esmadýr...der Kur’an...Yaratan görevlerine ihtiyaçlarýna uygun bilgiye eriþme kabiliyeti özü ile nur ile yarattý arýyý bile...der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

Kur’andan þunlarý anlýyoruz...Ýslamýn ilmin dinin bilginin yollarý var.Meleklerin eriþtiði yola insan ve þeytan eriþemez adl sýfatý masumlukta zirve olan meleðe nasip ettiðini insana þeytana nasip etmemiþtir...Her yaratýlan islamdan dinden ilimden bilgiden faydalanýr ama imkaný ölçüsünde eriþir bilgiye her yaratýlmýþa ait bilgiye eriþme yollarý var...yani.der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

Bir rivayet var...“Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) Cebrail (Aleyhis-selam)’e:

– Ya Cebrail! Sen bu vahyi nerden alýyorsun? Cebrail (Aleyhis-selam):

– Sidretü’l-Münteha’da bir yeþil perde arkasýndan bana söyleniyor dedi. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem):

– Bundan sonra gittiðinde o perdeyi kaldýr, sana söyleyene bak dedi. Cebrail (Aleyhis-selam) Sidretü’l-Münteha’da o yeþil perdeyi kaldýrdý. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)’i gördü. Kendisine söyleyen o idi. Bir rivayette 360 kanadýný bir rivayette de altýyüz kanadýný (Ramuzu’l-Ehadis, Hadis No: 3857) çýrpýp var hýzý ile dünyaya geldi. Cebrail (Aleyhis-selam):

– Muhammed’den evvel dünyaya gideyim dedi. Dünyaya geldi baktý ki Peygamberimizi yerinde gördü. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) Cebrail (Aleyhis-selam)’a sordu, Cebrail (Aleyhis-selam) cevab verdi:

– Ya Muhammed! Ben de hayret ettim; vahyi Allahu Teala’dan alýp bana söyleyen de sensin. Burada benden alýp halka söyleyende sensin dedi.”

Yukardaki rivayetle ilgili Prof. Dr. Ebubekir Sifil þu rivayetti sunmuþtur... Cebrail (a.s), Efendimiz (s.a.v)’in, Câbir b. Abdillah (r.a)’a hitaben, “Allah’ýn yarattýðý ilk þey, senin peygamberinin nurudur ey Câbir”

Ve þu bilgileri sunmuþtur..."el-Leknevî, el-Âsâru’l-Merfû’a’da (42) bu rivayetin (Nur-u Muhammedî’nin ilk yaratýlan þey olduðunu anlatan rivayet) naklen sahih olmadýðýný, ancak mana itibariyle doðru olduðunu söylerken, Ali el-Karî de (Mirkât, I, 269-70) ilk yaratýlan þeyin Nur-u Muhammedî olduðu görüþünü tercih ettiðini belirtir ve konuyla ilgili olarak el-Mevrid li’l-Mevlid isimli eserine gönderme yapar.

Bu rivayet üzerinde duran Ýbn Hacer el-Heytemî, el-Aclûnî, el-Leknevî gibi alimler onun Abdürrezzâk tarafýndan nakledildiðini söylemiþlerdir. Ancak Abdürrezzâk’ýn el-Musannef’inde bu rivayeti bulmak mümkün olmadý."

Vahyin meleði var...vahyi okuyan melek var...Peygamberler de vahyi okuyan insanlardýr...Þeytan da okudu o aynayý...yani yaratýlmýþlar bir aynadýr.esmanýn tecelliðahýdýr der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

Vahiy ne mi...cebrailin esma okumalarýdýr.Yaratýlan aynadýr kitaptýr...en iyi okuyucusu cebraildir...görevlisi o ...görev veren göreve göre fýtratta verdi...Ýnsan ve þeytan bu okumalara bu marifete eriþemez.

Allah cebrailin de öðretmeniydi...Cebrâil, Kur’an’ý doðrudan doðruya Allah’tan almýþ ve Hz. Muhammed (asm)’e ayný lafýzlarla aktarmýþtýr. Bu iki görüþe göre de elimizdeki Kur’an, lafzý ve mânâsý ile birlikte vahiy edilmiþ Allah’ýn kelâmýdýr.

Kur’an rabçadýr...hafýzlýk deðilse mümkün olamazdý.meal ezberleyen var mý hiç.der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

"Allah peygamberlerin de þeytanýn da öðretmeniydi...çünkü bilinmek için yaratmýþtý""...Varlýk aynasýnda Kur’an hep var...ama müfessirler eksik okudu ve budadýlar...der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

Allaha arýnýn da öðretmeniyim der Kur’anada...yarattýðý her þeyin öðretmeni.Hz Hýzýra gaybý öðretti.öðretir görev verdiklerinin görevini kolaylaþtýrýr.çünkü"el-Hakimdir"...

Dinler esmanýn yorumudur.Tevvaba asiliði din edindi þeytan.Tevvaba secdeyi seçti hz Adem.ÞÝRK dinleri esmayý budamakla oluþtu der Kur’an yani Kur’andan bunlarý öðrendik.

ÞÝRK dinleri esmayý budamakla oluþtu der Kur’an...peygamberlerin vasýflarý var bunlar verilmeyenler Ýslamý mutlaka bozarlar...Ticarettir teblið yapmakta amacý...bu ekmel insan deðil ki ilme eriþimde ekmel olsun.tefsirde ekmel olsun...Kur’an açýk"ama hakkedene...Müþrik Ýslamý mutlaka bozar...iþte ÞÝRK dinleri esmayý budamakla oluþtu

Evet...ÞÝRK dinleri esmayý budamakla oluþtu
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.