MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MÜJDELER YALAN ADIYAMAN
Mahmut Cantekin

MÜJDELER YALAN ADIYAMAN




“Mahmut Tekin’e Saygýlar”

Dini yalan iman yalan,
Cini yalan liman yalan,
Mintan gitti kaldý tuman,
Bini talan duman yalan…

Gerçek öldü kökü masal,
Mercek böldü yükü yasal,
Asal uyur vekil asal,
Aðlar þehir inler kýrsal…

Güneþi var güneþ deðil,
Ateþi var ateþ deðil,
Çok müjde var yüz beþ deðil,
Palavra dost kardeþ deðil…

Adýyaman dinler ninni,
Kâhta Gerger cinler ninni,
Gölbaþý Tut Besni ninni,
Uyur canlar binler ninni…

Cantekin der; onlar paþa,
Sen kulsun hep sen hep maþa,
Bir insansýn sen dik yaþa,
Yazýk sana akan yaþa…

XXXXX

Mahmut Tekin
YORUM SÝZÝN!..
(Baðýmsýz Kürsü)

Devlet kurumlarýmýz günden güne deðer ve saygýnlýklarýný yitiriyor. Toplum, seçilmiþ ve atanmýþlarýn söylemlerine de gitgide güven ve ilgi duymazken, her defasýnda hayal kýrýklýðýna uðradýðý için pekte dikkate alýp itibarda etmiyor!
Ýlin en yetkili makamlarýna atanlar, günümüzde politikacýlardan geri kalmayýp, kendilerini bu “Bozuk sistemin” bir neferi olarak görüp, siyasilerden geri kalmamaya çalýþýrken olan devletin güvenirliðine, saygýnlýðýna oluyor!
Þöyle bir bakýldýðýn da; Ýlin valisi devletin saygýnlýðýný bir tarafa býrakýp, bu “Çarpýk düzeni” yönetenlerin aðzýyla konuþup, vatandaþýn hayal ve umutlarýyla politikacýlar gibi oynaya biliyor!
Son 4-5 aydýr, bu ilin valisi baþta ulusal basýnda olmak üzere, birçok açýklamasýnda daha alt yapýsý yapýlmamýþ, temelleri atýlmamýþ 33 bin 750 adet Afet Konutlarýný “Leblebi” daðýtýr gibi daðýtýp halkýn hayalleriyle bir nevi dalga geçiyor, alay ediyor, karamsarlýða yitiyor!
Bunun yanýn da politikacýlarýmýz-seçilmiþlerimiz ne yapýyor; Her kafadan ayrý-ayrý sesler geliyor. Bir vekilimiz 20 bin Afet Konutu yapýlacaðýný, bir kýsmýnýn 2023 yýlýnýn Ekim, Kasým, Aralýk aylarýnda, diðerlerinin de 2024 yýlýnýn Nisan ve Temmuz aylarýnda daðýtýlacaðýný söylerken;
Bir vekilimiz de 2023 yýlý sonuna kadar 4 bin 118 konut, 362 Köy Evinin daðýtýlacaðýný çok rahat söyle biliyor!
Bakýyoruz,2024 yýlýnýn Ocak ayý biterken, ortada daðýtýlan bir adet Afet Konutu yokken, kimseden de ses-seda da çýkmýyor!
Valiyle, vekillerimizin sözleri hep bir birini yalanlarken, eleþtiri ve öneri refleksini kayýp etmiþ bizlerden “Ey yetkililer” bizlerden açýkça dalga geçiyorsunuz, bizler canýmýzdan canlar verdik, yaralarýmýz daha taze, malýmýz, mülkümüzü iþimizi kayýp ettik, konteynerlerde yaþam mücadelesi verirken, bazýlarýmýz gurbet-gurbet dolaþýrken, bizim beklentilerimizle neden oynuyorsun, “Yalan” söylemek mecburiyetinde misiniz diyemiyoruz, sesimizi yükseltemiyor, çoluk-çocuðumuzun hakkýný arayamýyoruz!
Bu anlayýþ, bu durum ve tutum yalýnýz Afet Konutlarýyla ilgili deðil, yapýlacak sözleri verilip ihalesi yapýldý, ödeneði ayrýldý, baþlýyoruz, baþladýk, bitmek üzere denilen birçok yatýrým sözleri ya gerçekleþmiyor, ya da hep yolda kalýyor!
Bizler de hiçbir tepki göstermeden ayakta alkýþlamaya devam ediyoruz!

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.