MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sakın Güzel olma!
erhantigli

Sakın Güzel olma!


SAKIN GÜZEL OLMA!
Geçenlerde bir þiir okudum. Çok garibime gitti. “Sana güzel diyorlar/sakýn olma” diyordu bir þairimiz. Þöyle bir düþündüm de gerçek payý olduðunu gördüm. Güzellik baþa beladýr. Kýskananlarý ve düþmanlarý çoktur güzellerin. Erkekler güzel kadýnlarýn peþlerini býrakmazlar, rahatsýz eder, laf atar, hatta tecavüz etmeye yeltenirler. Ana baba baþ edemez bu kiþilerle ve kýzlarýný bol paralý bir kiþiye satarak kuþkudan, dertten kurtulurlar, kýzlarýnýn sýrtýndan para kazanýrlar.
Güzel öten bülbül, kanarya gibi kuþlar kafese kapatýlýrlar, güzel süs balýklarý akvaryumda tutsak yaþarlar. Kadýnlar beðenilmek, raðbet görmek için her türlü iþkenceye katlanýrlar. Hele güzellik takýntýlý kiþiler, güzel olsalar bile, daha güzel olmasýný istedikleri, güzel bulmadýklarý yerlerini estetik ameliyatlarla düzelttirip dururlar. Bambaþka biri olur, doðallýklarýný yitirirler. Güzelliðine güvenenler kolayca iþ bulacaklarýný sanýrlar ama iþ bulsalar bile iþyerinde tacize uðrarlar, rahatsýz edilirler.
Güzellik kalýcý deðildir. Atalarýmýz, güzelliðine güvenme; bir sivilce yeter” diyerek bu gerçeði dile getirmiþlerdir. Yaþ ve makyaj, sigara, içki, uyuþturucu gibi þeyler güzelliði sakatlar…
Âþýk Veysel; “Güzelliðin on para etmez/bu bendeki aþk olmasa” diyor. Özdemir Asaf da; “Güzel, o benim sevdiðimdir/Bunu o bile deðiþtiremez” diyerek Veysel’i doðruluyor.
Demek ki güzel olmaktan çok, sevilen bir kiþi olmaya çalýþmalýyýz.
Bir de þu var; güzel kiþi kendini dev aynasýnda görerek insanlara tepeden bakmamalý, güleryüzlü olmalýdýr. Bu konuda bir manide b akýn ne deniliyor;
Arpa buðday çeç olur
Güzeller güleç olur
Güzellerin gülüþü
Dertlere ilaç olur.
Erhan Týðlý

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.