MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

İSLAM DA KEDİNİN ONEMİ
KERTİLLİ SÜREYYA AYDIN

İSLAM DA KEDİNİN ONEMİ



🍀🍀🍀
HZ MUHAMMED MUSTAFA (SAV) ve kedisi MÜEZZA
🍀🍀🍀🍀




Ýslamiyet’te kediler "temizlik" ile si mgelenmiþtir ve saygýn bir yer edinmiþlerdir. Hz. Muhammed’(sav)



Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularýný emziren bir kedi çýkýnca, kedinin baþýna ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafýndan dolaþtýrmýþ.



Ve seferden döndüðünde o nöbetçiden kediyi istemiþ ve sahiplenerek adýný Müezza koymuþ. Siyah beyaz bir Habeþ kedisiymiþ Müezza.



Aðzýnýn içinde üst damaðýnda lekeleri varmýþ. Bu sýk rastlanmayan damaðýnda leke olan kedilerin Müezza’nýn soyundan geldiði kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke’nin sýcak kavurucu çöl sokaklarýndan Hz. Muhammed’in ilgisi ile kurtulmuþtu.


Hz. Muhammed, kedisi Müezza’yý o kadar çok severmiþ ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed’in giysisinin ucunda uyuya kalmýþ. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliðe kýyamayan Hz. Muhammed, Müezza’yý uyandýrmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayý tercih etmiþ.


Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz aðýza sahiptirler." buyurmuþ ve abdest almýþtýr.



Daha sonra da sahabeden Kâb kýzý Kebþe isimli bir haným þöyle anlatýyor:



"Eshab-ý kiramdan kayýnpederim Ebu Katade’nin abdest almasý için bir kaba su koymuþtum. Kedi gelip bu kaptan su içiverince Ebu Katâde biraz daha su içmesi için, kabý kedinin önüne uzattý."


Benim kendisine hayretle baktýðýmý görünce, "Niye hayret ettin ey kardeþimin kýzý, Resulullah efendimiz, "Kedi pis deðildir, etrafýnýzda (evinizde) serbest dolaþsýn buyurdu. Kendisi de abdest almýþtý, ben de sünnet eylemekteyim." dedi (Nakleden: Ýmam Malik, Muvatta, Taharet[2.13]-Diðer Kaynaklar: Ebu Davud, Taharet, 1/38; Tirmizî, Taharet, 1/69; Nesaî, Taharet, 1/54; Ýbn Mace.Taharet, 1/32, Ayrýca bkz. Þeybanî, 90).



Ebu Bekir Vasiti hazretleri anlatýr: Bir gece Peygamber efendimizi rüyamda gördüm. Bir senedir, o kadar çok sýkýntýnýn tesirinde kaldýðýmý, çok zayýflayýp ayakta namaz kýlamaz hâle geldiðimi arz ettim. Evimizdeki kedi yavrulamýþtý. Bir gece Peygamber efendimizi rüyamda gördüm. Bir yýldýr, o kadar çok sýkýntýnýn tesirinde kaldýðýmý, çok zayýflayýp ayakta namaz kýlamaz hâle geldiðimi arz ettim. Evimizdeki kedi yavrulamýþtý.


Kedinin içtiði sudan abdest alýnýr mý?
Ben bu sýkýntý içinde düþünürken, bir köpeðin kedi yavrularýndan birisini yakalamaya çalýþtýðýný gördüm. Bastonumu vurunca, kaçtý. Kedinin annesi gelip yavrusunu alýp gitti. Ondan sonra iyileþtim; namazlarýmý ayakta kýlmaya baþladým. O gece rüyamda yine Peygamber efendimizi gördüm. "Ýyi olmanýn sebebi, bir kedinin senin için teþekkür etmesidir." buyurdu.


Abdurrahman bin Sahr adlý bir sahabe (Ebu Hureyre) sokakta kalmýþ kedileri götürür onlarý yedirir severmiþ. Resûl-ü Ekrem Hz. Muhammed’in bundan haberi yokmuþ.


Sahabelerden biri bir gün Hz. Muhammed’e söylemiþ: "Pis kedileri toplayýp kulübesinde bakýyor!" demiþ. Hz. Muhammed o anda bir þey söylememiþ. Hz. Muhammed Ebu Hureyre’yi daha sonra sokakta görmüþ, bu zât bir kedi yavrusu bulmuþ.


Hz. Muhammed’e sahabenin söylediðini kendisi de bildiði için Resûl-ü Ekrem Peygamberimiz bir þey söyler diye, kediyi hemen hýrkasýnýn içine saklamýþ. Resûllah Hz. Muhammed kendisine, hýrkanýn altýnda ne sakladýn demiþ. Hýrkayý açmýþ küçük bir kedi yavrusu. Hz. Muhammed yavruyu sevmiþ, okþamýþ, ve o zâta: "Ebu Hureyre utanma, övün. Sen kedi babasýsýn." demiþ.



📗📗📗
ALEMÝ ÝSLAMÝN HALÝFESÝ HZ.ALÝ ÜL MURTEZA ve ONU EN ZAYÝF ANÝNDA KORUYAN KEDÝ ÝCÝN YAPMÝS OLDUGU DUA
📗📗📗




((CENABÝ HAK KADER Ý YAZARKEN ÝNSAN VE ÝNSANOGLUNA EN ÝNCE DETAJÝNA VARÝNCAYA DEK YAZMÝSTÝR.....HAL BUDUR .....HER SEY ALLAH TANDÝR ÝLK ONCE BUNU ÝDRAK ETMEK GEREKÝR....

BÝZLER BÝZE YAZÝLAN KADERÝN NE ONUNE GECEBÝLÝRÝZ....NEDE AN ÝTÝBARÝYLE ARKASÝNDA KALABÝLÝRÝZ....

ÝLAHÝ KADER HAKTÝR....CENABÝ HAK YAZMÝSTÝR ...

BÝZLER ÝSE KENDÝ ÝRADEMÝZLE KADERE KARSÝ GELEMEYÝZ....

KADERÝ YASAMAMÝZ ÝCÝN CENABÝ HAK VESÝLELERÝ ZATEN KÝ SÝRALAMÝSTÝR ....

ÝNSAN CENABÝ HAK TARAFÝNDAN VAR EDÝLMÝSTÝR......

BU HÝCBÝR ZAMAN UNUTULMAMALÝ ...

BÝZ KADER ÝMÝZE ÞÜKÜR MÜ EDÝP ,,ALLAHA DUA EDÝYORUZ....

VEYAHUT ÝSYAN MÝ EDÝP KARSÝSÝNDA DURUYORUZ....

ÝÞTE BU BÝZLERÝN ÝMTÝHANÝDÝR ....

BU ÝMTÝHANÝ YAPAN CENABÝ HAKTÝR.....

BU ÝMTÝHANDA ,, BÝZÝM KALÝP GECECEGÝMÝZÝ DE CENABÝ HAK BÝZLERE 2 MELEK SAYESÝNDE AN ÝTÝBARÝYLE BAKÝP SONUCTA KARAR VERÝR..... VESSELAM)))


ÝSLAM HALÝFESÝ HZ.ALÝ BÝRGUN MESCÝTTE TEK BASÝNA NAMAZ KÝLÝYORDU...


((( BÝLAHERE O ÝLK ÝSLAMÝN YASANDÝGÝ YÝLLAR ÝTÝBARÝYLE,,BUTUN SAHABÝLERÝNE ;;;

PEYGAMBER EFENDÝMÝZ ((SAV))

;
NAMAZ ESNASÝNDA
HÝC BÝR SURETLE HAREKET EDÝLMEZ.... OLECEGÝNÝZÝ BÝLSENÝZ DAHÝ HAREKET ETMEYÝN NAMAZÝNÝZÝ BOZMADAN ,,,NAMAZ KÝLMAYA DEVAM EDÝN DEMÝSTÝR...))) ARTÝK GUNUMUZ SARTLARÝNDA BUNU UYGULAYAN MUSLUMAN SAYÝSÝ COK AZDÝR.....


HZ.ALÝ NÝN NAMAZA BASLAMASÝNDAN ÝTÝBAREN YANÝNA ZEHÝRLÝ BÝR YÝLAN GELDÝ ....

BELLÝ BÝR MÜDDET SONRA ÝSE TAM HZ.ALÝYÝ SOKACAK ÝKEN ,,, BÝR KEDÝ CUSSESÝNE ALDIRIÞ ETMEDEN ...ZEHÝRLÝ YÝLANLA BOGUSMAYA BASLADÝ ....
CENABÝ HAK O KEDÝYE ,,OYLE BÝR GÜÇ ÝHSAN ETTÝKÝ ....

YÝLAN BU BOGUSMADA ÖLDÜ...


HALÝFE ALLAH’IN KÝLÝCÝ HZ .ALÝ NAMAZÝ BÝTÝRDÝKTEN SONRA ...

KEDÝYE ÞU DUADA BULUNDU...


""" ALLAH’IM SEN KEDÝLERÝN SÝRTÝNÝ YERE DÜÞÜRME ’’’’’



RÝVAYET ODUR KÝ .....OGUN BUGÜN...KEDÝLER NE OLURSA OLSUN....

VE NEREDEN DUSERLERSE DÜÞSÜN SÝRTÝ YERE GELMEZ.....

CENABÝ HAKKÝN LUTFU BUDUR ...ÝNANANLARA .....


TEMENNÝM ODUR KÝ ....

BU KALEME ALDÝKLARÝMÝZDAN SONRA SÝZLERÝNDE ...

DUSUNCESÝ DEGÝSECEK ÝNÞALLAH.....

ÝLK ONCE ÝC HUZUR VE SAGLÝK TEMENNÝ EDÝYORUM.....HEPÝNÝZE ....


TEÞEKKÜR EDERÝM....


KERTÝLLÝ SÜREYYA AYDIN
12 EKÝM 2023_PERSEMBE__11:06__



📗📗📗
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.