MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sus



S esin can yakýyor
U sul erkan öðren
S enlik benlik niye.



Yapmayýn Allah Kitap Peygamber aþkýna

Nerede susup nerede konuþacaðýmýzý acilen öðrenmemiz þart oldu. Elimizde dört parmaklýk bir ekran kilometrelerce uzaktan indirip kaldýrýyoruz.
On Ýli , çok çok geniþ bir coðrafyayý küçücük ekrandan gördüðümüz kadar küçük zannedip koca bir enkazý serçe parmaðý ile kaldýracak kadar sihirbazlýða kahramanlýða soyunuyoruz.
Her konuda uzmanýz, iþ yapaný, yapmaya çalýþanýda yerden yere vurmakta pek mahiriz. Kýṣ mevsimi evimize gelen bir su borusu patlasa hattýn üzerindeki donu, taṣý topraðý atýp patlaðý tamir etmekten aciz olan bir çoðumuz, tv ekranýndan seyredip ahkam kesiyoruz .
Neymiþ kocaman iþ makinasý varmýþ kaldýr betonu al deprem zedeyi, o kadar kolaydý altýnda canlý bulunan betonu alývermek, kaydýr betonu kalan sað insanýda sen öldür. Týrnaklarý ile kazýyorlar nerede ise çok zaman kürek bile kullanýlmayan anlar oluyor, olurya moloz altýnda baygýn yatan biri yada bir ceset olur daha fazla zarar veririz düþüncesi dahilinde .
Efendim açmýþ aðzýný nerede bizim asker diyor zavallý kardeþim , þu kadar askerimiz polisimiz var neden yokmuþ deprem çalýþmalarýnda, gözüne durur kardeþ gözüne . Hangi kitaba inanýyorsan elini vicdanýna koy iman ettiðin Yaratana sýðýn Mevlan aþkýna kýþ þartlarýný afetin büyüklüðünü ve orada çalýþanlarýnda insan olduðunu unutmadan çerçeve çiz beyin defterinde. Yapýlan maddi manevi yardýmýn neresindesin terazinin bir kefesine beton yýðýnlarýný diðer kefesine vicdanýný koy ve hiç olmazsa sus. Sus ki sahada olanlarýn hakkýna girme.
Arabasýnýn tekeri patlasa servis çaðýranlar, evinde beþ kiþilik aileyi koordine edemeyen oðlan nerde kýz nerde hatun nerde bilmeyenler, depre sahasýnda geç kaldý diye KIZILAY ý AFAD ý ASKER i POLÝS i diline doluyor.
Canlý yayýnda bir depremzedeyi kurtarmak için kaç saat ünleye ünleye titizlikle çalýþýlýyor hiçmi empati kurma kabiliyetine sahip deðilsin. Gönüllü vatandaṣlar ve bütün birimler bir çok ülkenin uzman kadrolarý sahada.
"Su uyur düþman uyumaz" Ata sözümüzü nasýl unutur böyle atýp savuranlar anlamýþ deðilim.
Asker polis elbette sahada lakin ne demek askerin tamamýnýn deprem bölgesine gelmesi, cepeyi kime teslim edeceksin aciz zavallý çok bilmiþ biçare, beynini kimin masasýnda kimin kaþýðý ile yedin. Lütfen ama lütfen tv ekraný telefon ekraný kadar daraltarak bakmayýn afatýn yaṣandýðý coðrafyaya. Dünya devletleri felaketin büyüklüðünü zikrederken küçük beyinliler halâ þucu bucu tellalliðinde .
Eksiklikler varýmdýr ? Vardýr.
Þimdi bunu konuþmanýn birliðe dirliðe zarar vermenin zamanýmýdýr? Hayýr
Enkaz kaldýrýp yaralarýmýz sarýldýðý zaman bu konular irdelenmelimidir ? Evet
Yardým eli uzatanýn elinde ne varsa ulaþtýrmaya çalýþan kardeþlerimizin baðýþladýðý çamaþýr vesair ihtiyaçlarýn hoþa gidilmeyenleri ekranlara taþýnarak kötü þekilde teþhir edilerek o kardeþimizide kýrmamalý ki bir daha böyle zamanlarda birlikten öte kalmasýn, lütfen ama lütfen Yaratan aþkýna empati kurmasýný öðrenelim ara sýra karþýdakinin gözünü hayal gücü gözlüðümüz ile takas edelim. Diðer tarafta bir hayýr ederken de zekat misali malýmýzýn en semizinden yani en (temizinden) verelim ki Yoktan var eden Yüce Mevla her daim veren elden etsin. Hiç birimizin bu gibi veya farklý afetlerin maduru olmama garantimiz yok.
Ya Rab Cuma nýn hürmetine iyi kullarýnýn hürmetine sen Yâr ve yardýmcýsý ol ülkemizdeki depremde yara alan kardeþlerimizin. Ahirete irtihal edenlerin mekanlarýný cennet bahçesi eyle. Memleketimizi milletimizi felaketlerden berî eyle. " Dua’mýz " hiç bir millete dünyanýn her neresinde olursa olsun aðýr acýlar tattýrma Ya Rab. Yüce Yaratan yoktan var eden sana sýðýnýyoruz, felaketten sað kurtulan Sabi kuzularýmýzýn, hayatlarýný kaybedenlerin benzerlerinin yaþadýklarýný bir daha yaþatma biz naçiz kullarýna.
Devletimize Milletimize yardýmýný daim kýl Allah ým . Amin
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.