MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YALNIZ ADAM
AYSE 09

YALNIZ ADAM


GÖNÜL DOSTLARIM DÜN YALNIZLAR GÜNÜYMÜÞ SANIRIM YILLAR ÖNCE YAZDIÐIM MÝNÝCÝK BÝR YAZI SÝZLERLE PAYLAÞMAK ÝSTEDÝM SAYGI SEVGÝYLE GÜNAYDIN
RABBÝM KÝMSEYÝ YALNIZ KOYMASIN DÝLEKLERÝMLE
YALNIZ ADAM
Güneþin ýþýklarý oynaþtý ; aralýk pencereden.Bu loþ odayý aydýnlatmaya çalýþtý.
Ve... yatan adamýn yüzünü okþadý usulca. Esmer tenini, uzamýþ sakallarýný...Sanki öpüp kokladý neþeyle.
"Hey haydi kalk ; sabah oldu" diyordu.
Kuþ sesleri karýþtý birden ; serenatta .Esnedi,gerindi ve yavaþça açýldý gözleri.Feri gitmiþ ,umutsuz; zoraki bakýþlardý.
"Bu günde sabah oldu. Allah ým sana þükürler olsun; þükürler sana."Baþucundaki resme daldý uzun uzun.Genç bir adam,güzel bir kadýn ve iki çocuk.Acýyla belli belirsiz gülümseme belirdi dudaklarýnda. ..Gerilere taaa gerilere gitti.
Köklü bir ailenin iyi yetiþmiþ oðluydu.Okumuþ;iyi bir iþi vardý.Annesinin beðendiði biri ile evlenip yuva kurmuþtu.Mutluydu...seviyor,seviliyordu.Ýki güzel evlat vermiþti Rabbim.Yaþamý daha da renklenmiþti.Yýllar nasýl da çok çabuk geçiyordu anlamadan.
Çocuklarý büyümüþ; hayatlarýný kurtarmýþtý. Evlenip yuvadan uçmuþlardý.Baþka illerde yaþýyorlardý .Arada gurbet vardý koskocaman.Ýyi olsunlar,saðlýklý olsunlar da...Hasret nasýl sa dindirilir di. Ama olmadý...Ýþte bir gün aniden gidiverdi sevdiceði.Tek baþýna kalmýþtý hayatta.
"Rabbim benden çok mu sevdin onu?" diye dinmedi gözünün yaþý. Günler,aylar;hatta yýllar geç ti.Yalnýzdý çok yalnýzdý adam.
Çocuklarý gurbette " Nasýlsýn?" diye hatýrýný sorsalar da yeter miydi? Yok...yok...
Her gün yatarken "Acaba sabah olacak mý?" diye düþlüyor; yalnýzlýðýn acýsý yüreðini eziyordu.Yaþlý gözlerle hayal etti geçen günleri."Ben böyle mi olacaktým? Allah ým ! Gençliðim,eþim gitti.Þimdi çocuklarým da yanýmda deðil.Tek sen varsýn benimle.Seninle dertleþiyorum seninle Rabbim."
Kalktý yavaþça...
Güneþin ýþýklarý pencereden girerek hala dans ediyordu.Dýþarýya çýktý.Rengarenk çiçekler vardý.Yeni yeni açýlmýþ gülleri okþadý.
"Canlarým, dert ortaklarým. Nekadar da güzeller. Bak bu gün kýrmýzý gülümde açmýþ.Bunun adý ne olsun?Evet... evet... son torunumun ismini vereyim. Dün haber geldi; bir torunum daha olmuþ.Kýz mýþ; babaannesinin adýný koymuþlar Sevda .Bende sana Sevda diyorum güzel gülüm;Sevdam benim.Yalnýzlýðýmý sizlerle paylaþýyorum.Sevgilerimi,umutlarýmý,hayallerimi; canlarým benim.Ah! Rabbim birde sen varsýn benimle birde sennn..."
AYÞE KARAN
GÖNÜL DOSTLARIM BU ARA YÝNE SAYFANIZA UÐRAYAMADIM ÖZRÜMÜ KABUL EDÝN OKUYAN OKUMAYAN YORUM YAPAN YAPMAYAN BEYENEN TÜM DOSTLARA MÝNNET BORÇLUYUM SONSUZ SAYGI SEVGÝYLE GÜNAYDIN
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.