MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

AK SAÇLI GENÇ
Erkan ŞEREMET

AK SAÇLI GENÇ



Mevsimler deðiþiyordu günden güne zaman inadýna durmaksýzýn geçiyor ben ise altý yaþýma adým atýyordum.Eylül’ün soðuk yüzü içimde rüzgarlar estiriyor kuþlar da yavaþ yavaþ göç ediyordu.
Sabah kahvaltýsýnýn sýcaklýðý neþeli sohbetler ve babamýn espiri’li tavýrlarý bizleri keyif almaktan geri býrakmýyordu.ilk defa okul formasýný giymenin heyecanýný yaþýyor ve sabýrsýzlýkla bekliyordum. Hayatýn dokunuþlarý yüreðimde yankýlanýyor ve arkadaþým Sadik karþýmda durmuþ bana bakýyordu. Oda týpký benim gibi heyecanla okul gününü bekliyordu. Yalnýzlýðý sever büyük hayaller kurar yüzünden gülümsemeyi hiç býrakmazdý. Yýllarýn kendisine neler kazandýracaðýný veya neler kaybettireceðini bilmiyordu. Sadýk çok naif, efendi bir o kadarda çekimser bir yapýya sahipti
Bir zaman geçtikten sonra artýk okul hayatýna devam edemez hale gelmiþti. Sadýk artýk genç olmuþ hayatýn yükünü omuzlarýnda hissetmeye baþlamýþtý babasýný henüz on yedi yaþýnda iken kaybetmiþ umutlarýndan vazgeçmiþti. Hayatýn aðýrlýðý onu eziyor yüzünden gülümsemesini çalýyordu. Ama artýk içindeki sesleri susturmalýydý. Duygularýný kaðýda dökmeye baþlamýþ kendisini öyle ifade etmeye çalýþýyordu ve bir pazar sabahý yanlýz baþýna gezerken o bakýþlara esir olmuþ kalbini yerinden fýrlayacak sanmýþtý çünkü ilk defa aþýk oluyordu yaklaþtý duygularýný dile getirmek istedi ama tekrar vazgeçti çünkü yenilmekten yorulmuþ kýrýlmak’tan korkuyordu. Yüreði dolu dolu evin yolunu tuttu annesine bir an önce anlatmak, onunla paylaþmak istiyordu çünkü onu anlayacak tek insan annesiydi. Otobüse binerek ilerledi ineceði duraðý bile fark etmeden geçmiþti o kadar kapýlmýþtý ki aþkýn büyüsüne adete ruhu bedenini terk etmiþti iþte aþk ak saçlý gencin yüreðini böyle güzelleþtirmiþti.

Erkan ÞEREMET

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.