MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KİMLER GELDİ GEÇTİ !
Derya Dender

KİMLER GELDİ GEÇTİ !



KÝMLER GELDÝ GEÇTÝ !

Hep unuttuðumuz, hatta kendimizden çok ötelere koyduðumuz gerçekleri çok zaman hatýrlatýr kayýplar..
Dünyanýn içinden geçerken (Fani) olduðumuzu hep kayýplar bir tokat gibi hatýrlatýr bize ..

Kimileri ölümsüzlüðün formülünü bulmuþcasýna yaþarken, kimileri de böyle unuttuðumuz gerçeði görmemize vesile olur..

Hep birilerinin ömürlerinin ortasýna, bomba býrakýp gidenler bir mayýn tarlasýna basmýþ ve hareketsizce hislerinin sela vaktidir..

Derin bir sessizliðin çýðlýklarý büyürken gönlünde, gökyüzünün bile rengi kýzýla dönmüþtür.
Bu yüzünden telaþlara kapýlýp yaþamayý es geçtiðimizde kendimize hatýrlatmamýz gereken, hiç unutmamamýz gerekli olan gerçeklerden biri daha yaþandý ve gitti..
Ne kayýplar verdik bu hayatýn tenine, Toprak bile sevdayý aldýðýnda kokusu sevdiðimize bürünür..

Ömür hep almayý seviyor, gereðinin dýþýna hiç çýkmýyor, vakti saatini bekliyor, yani kaba tabirle bir pundunu bekliyor ve gözünü kýrpmadan gereðini de yapýyor.

Ç_evrendekileri kandýrdýðýný zanneden, kendini ölümsüz zanneden ahmaklar da karþýsýndakini kandýrdýðýný zannedip böbürlenirken, bir gün nefesinin sayýsý bittiðinde anlayamadýðý, çözemediði insan olmanýn gereðini anlamaya baþlýyor diye umuyorum..

Bazýlarý da farkýnda bile olmadan bir ot misali ( ot dediðimiz yeþilin bile bu doðaya verdiði yayarlar say say bitmezken) yaþadýðýný zannederek gidiyor meçhule..

Doðanýn giysisi olan çimenler bile topraðýn üstünü örterken, insan denen canlý ise bir yüreðine hükmetmekten aciz, ar giysisini bile taþýyamaz durumlara kendini sokarak, para pul uðruna ç_evresini sömürmeye devam ededursun..

Gün gelir devran da döner, ki dönen devran içinde þeytana uþaklýk edenler bir gün o þeytanýn diþlileri arasýnda yok olup gidiþleriyle algýlayamadýklarý hayata bir nesil öteye taþýnan hatýra býrakacaklar.. Belki ardýnda bir hatýra bile kalmayacaklar olmasýn etrafýnýzda..

Siz siz olun bir sis bulutuna emanet etmeyin size verilen yetkileri.. Sevmek ve sevilmek bedava.. Bedava diye de öyle her önüne gelene daðýtma tabi, gün olur sevgi verdiklerin ilk seni gözden çýkarýyor..

Düþünün ki; milyon hatta milyarlaca canlý hücre ve bakterilerle oluþan bedenindeki canlýlar bile nefesin çýktýðýnda seni yemeye baþlayan, hayatýný devam ettirenlerdir..

Bu denli bilinen varken, neden bir çok bilinmeyenli denklem misali yaþar gideriz ki.
Bu hayatý madde odaklý yaþayanlarýn sonlarý hep bir madde olamama döngüsüyle devrini tamamlarken, farkýndalýðýný fark edenler de her zaman kazanýyor..

Kaybettiðini zannettiklerimizin neleri kazandýðýný bilselerdi, farký fark etmezler miydi? Ýnsanlýðýn gerçeði yoktur, enerjiler silsilesi bir renk cümbüþü olduðunu hiç unutma, unutma ki hepsi bir simülasyonun son perdesi, Bir avuç topraða emanet edileceðin gerçeðiyle yüzleþme vakti.. Ýki damla göz teri, dökülen ecel terinden daha deðersiz aslýnda..

Meçhule giden bir hayatý güzelliklerle bitirmek dileðiyle... DDD
TC Derya Dender,
29 Haziran 2022……10:16

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.