MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Kimbilir
degirmenci

Kimbilir



Nâdirdir bir ustanýn diðer ustayý yaptýðý iþinden dolayý tebrik edip teþvik eden sözler etmesi.

Biz ne kadar nâdirdir desek de mutlaka vardýr iyileri görüp gýpta ile tebriðe þayan olduðunu belirtip kiþinin yaptýðý iþinde þefkini artýracak cümleler kuran deðerli kiþiler.

Her milletin her toplumun kendisine özgü yaþam biçimi vardýr. Bu toplumlarýn bireylerin yaþam biçimleri olduðu gibi milletlerin topluluklarýn,fertlerin diðer milletlere diðer topluluklara yada bireylere  hasetlikleri kabullenememe hisleride mâlumlar arasýndadýr.

Ýnsanlar kendi çabalarý yada birkaç kiþinin,  toplumlarýn çabalarý ile birþeyler yapmak isterler , baþarýr veya baþaramazlar lakin bir meþguliyet bir amaç peþinde yollarýna devam ederlerken.

Bir baþkasý yada bir baþka topluk, vay efendim olurmu öyle de olurmu böyle de sözleri ile yapýcý bir kesimin veya ferdin þevkini kýrarlar.

Birisi herhangi bir çalgý aletimi öðrenmek istiyor, bir diðeri resim çizmeyimi öðrenmek istiyor , bir baþkasýnýn farklý farklý dallarda uðraþýsýmý var , þayet dine kültüre saðlýða zarar verecek bir çalýþma deðilse söz etmeyin bilakis teþfik edici cümleler kurarak sizden baþkalarýnýnda sizden üstün güzelliklere imzalar atmasýna vesile olun.

Her hanði bir yazar bir konuyu ele alýrken hanði duyðu ve düþünceler ile hanði yaþanmýþlýðý göz önüne alarak yazýp çizdi , o duyðularýn özüne inmeden hasetlik ile kök baðý olan ön yarðýný ön ayak ederek hareket etme. Kelâm, çýkan aðzý,  kiþinin kendisini baðlar. Onu okuyan yada iþiten iyi tarafýný alýr kötü tarafýný reddeder . Bir þeyi redderken þunu unutmamak elzemdir, sizin iþinize yaramayan eþya olsun bilgi olsun ilgi olsun bir baþkasýnýn iþine yarayabilir. Dolayýsý ile bireysel ve güncel düþünmemeli . Sizden önce tecrübe edinip sizden ileri düþünürler tartýþmasýz her daim olmuþtur ve olacaktýr. Hatta ; acep bu cümle,  makale , þiir , hangi duygular ile hangi tarihte ne sebep ile kaleme alýnmýþ yada neden bu söz bu hali ile ifade buyrulmuþ soru iþaretleri ile zamana býrakmak erdemli þahsiyetlerin davranýþ biçimleri olmalý ki teþvikler yeni güzelliklere gebe kalsýn.

Bazen sus bazen konuþ
Susarken öðren
Konuþurken tart dilini
Her halin yeniden doðsun.

Bir sen deðilsin bilen
Senden önce çok oldu giden
Hem gaz gerek hem firen
Yerinde aðla yerinde eylen.

Bilip görmeden kesme ahkâm
Çok zelzele tufan gördü cihan
Yele gelme sok kýnýna kaman
Fitnenin beþiði cahil pek yaman.

Usta isen çýraklar doður
Ýþittiðin kadar da olasýn saðýr
Öyle yoðrul ki açasýn çýðýr
Kimbilir karanlýk gecenin sabahýný.

Kâlemim, dürttü gene imbal vâri
Eþ dost ile paylaþayým bâri
Abdil’im eda et namazýn yat gari
Bilki çoktur ön yarðýnýn vebali.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.