MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

GELELİM ARTIK SADEDE!
Derya Dender

GELELİM ARTIK SADEDE!


Hayatýn yorgun arnavut kaldýrýmlarýnda, birer misafir yürektik aslýnda..
Gecenin gözlerini nasibimize diktiði, uçsuz bucaksýz denizlerin orta yerinde, küçücük bir taþ parçasý takýlmýþ kursaðýmýza.
Yüzmeyi bilmeyen anýlar birikirken, gönül topraðýna.. Ömrü rüzgarlara emanet edilmiþ, oradan oraya savrulan bir minik meltemin koynunda hüküm süren bedenlerimiz..
Karanlýðýn ýssýzlýðýnda, kepenkleri kapatýlmýþ gönüllerden, kilitli zihinlerden geçiyor saatlerin tik taklarý, Yapraðý sürgün veren dallarýmýz, hecelerine vurgun kelimelerin sabrýna sýðýnmýþlýðýmýz ve þiirin renklerinden geçiyor zaman.
Yüreði býraktýðýmýz yerde kayýp, küreði baþka yerde hüküm süren uzaklarda mülteci yaþantýlarýn iki yakasý bir araya gelmezlerdeyiz..
Boynu bükük bitiþlerden, baþýna buyruk baþlangýçlara yol alan yolculuðu yaþam treninin..
Beleþ yolculuk derdinde olan, kaçak yolcu misali gizlenir suretlerimiz..

Yaðmuru yaðmalanmýþ damlar bile temas etmez gözlerimize, gözden akan keþkelerin alýn teridir aslýnda.
Heybemizde bir o kadar da heybetli özlemler, doldurduðumuz kadehte öznesi kayýp hasretlerle dem alýrýz hayatýn teninden.. Bir kýrýntý umut ile azýk ederiz, ezberlediðimiz mevsimsiz topraklarý..
Yap boz olmuþ kelebeðin kanadýnda, asýrlýk yorgun yüzler hüküm sürer durur.. Issýz kalabalýklar sohbet eder durur kulaklarýmýzda, körebe oynar þarkýlar notalarýyla, dudaðýmýza eskilerden, eksilmiþ bir gülücük iliþir hadsizce..
Oysa gülmeyi unutturan devrin, devrimi çoktan zift kaplý sokaða hapsedilmiþken..
Düþler bile düþmüþken cemre misali ayaklar altýna..
Gönlün yanýk kokusu sarar tüm þehri, Efkarlarýmýz bile aðlamayý unutmuþken, traji komik bir fragmana konu olurcasýna haykýrýþlarýmýz.. öfke birikir olmuþ tüm zihinlerde, zehrini zerk eder olmuþ zamanýn yýlanlarý bile..
Çivilemiþler sanki hayatý daraðacý kurup gökyüzüne..
Hani masumiyetimizi çalýp, gökkuþaðýnýn renklerini karýþtýrýp duranlar var ya! Ýþte onlar ikiye bölünmüþ hayatlarý, savururken dünya cehennemine..
Her hayatta bir gün batýmý, bataklýðý kurutma çabasý..
Baþarabilir miyiz? Elbette ..
Sonrasý yüreklerdeki fýrtýna, aydýnlýðý avaz avaz doðuran analar.. Býrakýn da biraz yaþamayý baþarabilsin sabi gönüller..
Bir zerre aydýnlýk sürelim ekmeðimize, emeðimizden yudumlayalým endazesinden.. Baðrýmýzdaki kayaçlardan arýndýrýp yeryüzünü, leþ ile beslenenlere örtelim tüm kapýlarýmýzý.. Bahar tazeliðini sürelim ayak izlerimize..
Dolmuþ gönüllerimize bir acý kahvenin tadýnda, bir kýrk yýl daha biçelim en taze renklerinden fani hayatýn kalanýna..
Yarýnlarý azat edip, dünlere bir buse kondurup, atalým tüm zehri sefayý geçmiþin i mgelerine.. Yeter artýk, gelelim son demde, SADEDE.. DDD
DERYA DENDER…. 6 HAZÝRAN 2022…17:28 ÝSTANBUL


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.