MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BOŞ SÖZ
Rıdvan Kaya

BOŞ SÖZ


Kovulmuþ Þeytandan Rabbime Sýðýnýrým
Rahman ve Rahim Allah’ýn Adýyla
“Þu hâlde boþ kaldýðýn zaman, durmaksýzýn (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.” (Ýnþirâh Suresi 7. Ayet)
Bir cinayetin failinin bulunmasýnýn ve cinayetin detaylarýný bilmenin insanýn dünya hayatýna herhangi bir katýsý var mýdýr?
Hayýr!
Pekâlâ, bir cinayetin failinin bulunmasýnýn ve cinayetin detaylarýný bilmenin insanýn ahiret hayatýna bir katkýsý var mýdýr?
Hayýr!
Mahþerde böyle bir soruyla muhatap olacak mýdýr?
Hayýr!
Boþ ve amaçsýz, insana hiçbir faydasý olmayan konuþmalarý dinlemeyi, programlarý izlemeyi âdet hâline getiren insanlar bu gafletlerinin bedelini sonsuz ateþ azabýyla mý ödeyecekler?
Evet!
“Ýnsanlardan öyleleri vardýr ki, bilgisizce Allah’ýn yolundan saptýrmak ve onu bir eðlence konusu edinmek için sözün ’boþ ve amaçsýz olanýný’ satýn alýrlar. Ýþte onlar için aþaðýlatýcý bir azab vardýr.” (Lokman Suresi 6. Ayet)
Allah rýzasý için yapýlacak çok þey var. Mevsimler gelip geçiyor. Ömür bitiyor. Ve þeytan, insanlarý cinayet programlarýyla hipnoz ediyor.
Said Nursi: “Ömür sermayesi pek azdýr; lüzumlu iþler pek çoktur.”
Kimi kandýrmaya çalýþtýðýnýn farkýnda mýsýn?
Kovulmuþ Þeytandan Rabbime Sýðýnýrým
Rahman ve Rahim Allah’ýn Adýyla
“Ve haklarýna tecavüz edildiði zaman, birlik olup karþý koyanlardýr.” (Þûrâ Suresi 39. Ayet)
Müminlerin haklarýný savunmuyor. Onlara yapýlan zulme tepki göstermiyor. Müminlere kimin, nasýl ve hangi araçlarý kullanarak zulmettiðini de bilmiyor. Bu konuda herhangi bir çalýþmasý ve gayreti yok. Sosyal medyada yok. Köþesine çekilmiþ, sinmiþ ve cahiliye hayatýný yaþamaya kaldýðý yerden devam ediyor. Hayat, hiçbir þey olmamýþ gibi devam etti onun için. Ama ruhu varmýþ, ama o da Müslümanmýþ. Nerede bu ruh ve nerede bu iman? Müminlerin dünyasýný cehenneme döndürdüler ve sen de hiçbir þey yapmadan oturuyorsun. Neden? Çünkü, Kur’an bilgin sýfýr; Kur’an talebesi deðilsin ve hidayet önderlerinin yazdýklarý külliyatlarý da okumadýn. Kur’an’ý okumuyorsun. Kur’an okumadýðýn için de haramlarý, helalleri ve farzlarý bilmiyorsun. Farzlarý bilmiyorsun ve bu yüzden de Allah’tan korkmuyorsun. Allah’ý tenzih ederiz. Allah’tan korkmadýðýn için batýl ile hakký, iyiyle kötüyü ayýramýyorsun.
“Ey iman edenler, Allah’tan korkup-sakýnýrsanýz, size doðruyu yanlýþtan ayýran bir nur ve anlayýþ (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi baðýþlar. Allah büyük fazl sahibidir.” (Enfâl Suresi 29. Ayet)
Karanlýklarda yaþayan bir nursuzsun ve anlayýþ seviyen de ortada. Neyi ne kadar anladýðýn, neyi ne kadar bildiðin ortada. Zalimler kahraman ve mümin, müminler de münafýk olmuþ senin için. Ruhum var, deyince ruhun olmuyor. Ruhun varlýðýnýn alâmetleri vardýr.
Yaþadýðýn hayat, icraatýn ve fikirlerin. Fikrin yok. Fikirsizsin. Neden fikrin yok? Zira bilgin yok. Kur’an bilgin sýfýr.
Müminlerin haklarýna tecavüz edilmiþ ve müminler senelerdir haklarýný savunmaya çalýþýyorlar ve sen de hak savunmasýnýn yapýldýðý herhangi bir sosyal medya platformunda yoksun. Yani? Sen mümin deðilsin, ruhum var, diye sayýklayan ruhsuz bir inkârcýsýn. Mümin olmadýðýn için müminleri savunmuyorsun ya zaten. Laf ebeliði yapýp laf yetiþtirmeye çalýþmanýn bir faydasý yok. Mazeretlerini ortaya atsan dahi ne olduðunu kendin bilmiyor musun?
“Hayýr; insan, kendi nefsine karþý bir basirettir. Kendi mazeretlerini ortaya atsa bile.” (Kýyâme Suresi 15. Ayet)
Altýnçað’da müminlerin yanýna gelip, ben de sizlerle birlikteydim, diyeceksin. Ýyi de kimi kandýrmaya çalýþtýðýnýn farkýnda mýsýn? Diye bir soru sormak isterdim, fakat iþitmeyen ve görmeyen bir varlýða soru sormak da boþ.
“Onlar sizi gözetleyip-duruyorlar. Size Allah’tan bir fetih (zafer) gelirse: ’Sizinle birlikte deðil miydik?’ derler.” (Nisâ Suresi 141. Ayet)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.