MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sus Gönlüm
İçimdeki Ses

Sus Gönlüm


Þems-i Tebrizi’nin çok sevilen ve bilinen bu kelimelerine ses olmaya çalýþarak sizler ile paylaþmak istedim. Umarým yorumumu beðenirsiniz...


Sözler:
Sus gönlüm, bir elif miktarý sus. Az kaldý bahara, dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen, görünmeyen dalgalar gibi yüreðini biliyorum. Beklemekten baþka çare olsaydý seni durdurmazdým, inan bana. Ama yok. Baþka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz.
Sus gönlüm, bu kýþýn bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakýnlaþýncaya kadar. Bu sýkýntýnýn ardýndan ferahlýk gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaþlarýyla ýslanýncaya kadar sus.
Sus gönlüm, seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk’u buluncaya kadar. Senin nasibin sana ulaþýncaya kadar, ulaþmayanlarýnsa senin nasibin olmadýðýný anlayana kadar sus.
Sus gönlüm, onun geleceðini görünceye kadar. Acýnýn bala dönüþtüðünü fark edinceye kadar. Onun gönlünün senin gönlüne muhabbet düðümüyle baðlandýðýný görünceye kadar.
Sus gönlüm, sebepler var edilinceye kadar. Bahaneler oluþuncaya, birbirimizin nasibi oluncaya kadar sus.
Sus gönlüm, bütün bu susmalarýna karþýlýk her þeyin hayýrlýsýnýn olacaðýna inanarak sus.
Sus gönlüm. Her susuþun bir cevap olsun. Her susuþun sabrýn olsun. Her susuþun dua’n olsun. Ýçten yakarýþýnýn adý olsun susuþun. Bekleyiþinin, umut ediþinin, inancýnýn, sevdiðinin vurgusu olsun susuþun.

Þems-i Tebrizi

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.