MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Bir garip yaşamak bugün günlerden
Yinsani

Bir garip yaşamak bugün günlerden



Bir garip yaþamak bugün günlerden
Apartman civcivi gibi beklerim seni
Sevgili ilhamým gel yemle beni
Üüürrüürüüürürüüüüüü
Rüzgar mý esiyor yaðmur mu yaðýyor dýþarýda
Benim kümesim apartmaným korur beni
Ýlham gönder kýlavyeme gel yemle beni
Horoz gibi ötem tavuk gibi gýdaklayam
Gýt gýt gýdak gýt gýt gýdak..
Sansarlar baksýn pencereden kýprýþ kýprýþ kirpikleri
Tilkiler esnesin beklesin apartman kapýsýnýn önünde
Uçan arabam var benim uçan halý gibi hem
Uçarým giderim yakalayamaz beni
Ya aslanlar kurtlar tilkiler ayýlar da kanat takarsa
Eyvah eyvah Sakarya Nil Tuna fabrikalar zehrini
Bir at baþý gibi Asyadan Akdenize uzanan bu apartmana akýtmýþlar
Temizlerim tabii...
Çatý akarsa salma salarýz toplarýz mangýr
Çaðýrýrýz ustasýný yaptýrýrýz, iþ güvenliðine dikkat ederiz tabii
Bir garip gecedir bugün günlerden

Not: Yalan olmasýn, uçan arabam yok. Sizin va mý?

Aslýnda olan biten þudur ki; çocukluk arkadaþlarý bu çaðdan önce birbirilerini mezara gömüyorlardý veya yakýyorlardý iþte, defnediyordular özetle, dinistlerin görevi zaten pamuk týkamak... Siz pamuk týkattýrmayýn yaktýrýn kendinizi.. Bu çaðýn en büyük sorunu çocukluk arkadaþlarýnýn birbirlerinin ölümünden bile git gide haber alamadýklarý gerçeði.

Bu çað bunalým, bu çað bulanýk ve yalnýzlýk...

Hani derler ya, biz 40 kiþiyiz kýrkýmýz da birbirimizi biliriz derler ya eskiler, artýk bu söz geçersiz apartmanlarda. Haberlerde kimi denk gelirsiniz; apartmandan gelen pis konu nedeniyle itfaiye veya polisi arayan aðartman sakinleri, polislerin çilingir marifetiyle açtýklarý daire kapýsýndan sonra, komþularýnýn ölüsünü görmesi ve öleli de 10 günü geçmesidir ki pis kokunun nedeni, gerçekler bunlar efendim.

Bizler son kuþaklarýyýz, toprak kokuþlu ellerin, nasýrlý ellerin son sevdiði baþlardýr baþlarýmýz, son saçlardýr okþadýklarý saçlarýmýz. Kaldýysa da daha kalmýþtýr elbet kýyýda köþede, onlar azýnlýk artýk..

Zaten vatan topraklarý satýlmaya baþladý þirketlere, kendi topraðýnda, köyünde köleleþtirilecek insanlar, demedi deme ...

Þu 68 kuþaðý kadar dýþa baðýmlý abd çin rus arap kýrmasý kuþak görmedim ben.. Siz gördünüz mü.. ? Kýzmayýn hemen bizler de internet kýrmasýyýz sonuçta... Belki de yedi kýta kýrmasý.. Uleyn Avusturalya nire, bir haber çýkýr, benim zihnim karýþýr, cebim fakirleþir, ta nerde bir virüs peydah olur, ben ölürüm yav.. Bunlarýn hepsi yeni dönemin ayak sesleri.. Ýnsanlarý köleleþtirmek için bahane lazým biraz da... Siyasetçilerimiz, devletimiz eski kuþak devlet, eski kuþak þikayetçi... Basmir kafalarý doðruya doðru de.. Biraz da kýzdýram mý sizi... Yok kýzmayýn, bu çað bizi aþtý gider..

Atatürk’ü yeniden diriltmemiz artýk mecburiyet... Tek çimentosu odur bu coðrafyanýn... Ýstediðin kadar inkar et, deðiþtiremezsin gerçeði.

Haber Manþet: Türkiye’de en zengin yüzde 10, tüm gelirin yüzde 54 ünü alayor...

Hadi bu haberin analizini yapýn bana...

Khklarý çýkaranlar, Eytlileri süründürünler, toprak satanlar, özelleþtirme adýyla Cumhuriyetin tüm kazanýmlarý satanlar bu zenginler ve zenginlere yalaklýk yapan siyasetçilerimiz.. Maalesef gerçek bu..

Hani yukarýda demiþtim ya, rus abd çin arap kýrmalarý deyü... Fikirleri devþirilmiþ, bizim mi? Biz de bu devþirilenler tarafýndan devþirilmeye çalýþýldýk, uçundan yýrttýk, pek de uçundan sayýlmaz aslýnda dik vaziyette topraða gömülmüþüz de kafamýz dýþarýda kalmýþ, salmýþlar akrepleri, fareleri, tilki, kunduz, kuduz kurtlarý, sokak köpeklerini...Parçalýyorlar kafamýzý... Vaziyet böyle...

Habercilik de þekil deðiþtirdi, kimi fenomen denilen arkadaþlar röportaj yapýyor... Eski kuþak bir dayý, hýk mýk iktidar savunuyor... Tam bir kara cahil... Bir ara telefonu çýkart cebinden gibi bir þey diyor yeni nesillere, en korktuðumu görüyorum ekranda, yeni nesil sinirleniyor, dayýnýn aðzýna telefonu sokmaya çalýþýyor, çevredekiler röportajý yapan hemen müdahale ediyor amma.

Hadi bu olayýn analizini yapýn bana... Hazreti analiz severiz ne de olsa...

Gençleri bunaldý, orta kuþaklar çýldýrma makamýna ayak basmaya baþladý.. Hep neyin yüzünden? Siz verin cevabýný..

Hani ben sizlere hep kuþaklardan bahsederim ya, Y derim kendime, Z’ler, Bb’ler, Sessiz kuþaklar vb son kuþaðýn ismine ne kadar Alfa kuþaðý deseler de yani þu son yýllarda doðanlara.. Aslýnda onlar Alfa mý düþünmek icap ediyor, onlar Düðme Kuþaðý bence. Evet evet, hani çaðlarý ayýrýyor ya tarih bilimi, Taþ devri deyor, Yontma Taþ Devri deyor ya, Orta Çað, Yeni- Yakýn Çað vb vs, Ha iþte öyle, bu kuþaklar Düðme Kuþaðý efendim, Ýnsanlarýn kullandýklarý alet ve edavatlar belirliyor çaðlarý, lakin ben hiç duymadým motor çaðý diye bir çað, siz duydunuz mu? Ha iþte, bizler bir kaç kuþak Düðme Kuþaðýyýz efendim, radyo düðmesi çevirenleri de alalým aramýza, basýyoruz düðmeye ýþýk yanayoru, hatta; ...

Olmuyor ama, aslýnda son iki kuþak Kablosuz Baðlantý Kuþaðý olmalý.. Bazý musluklar var ya, musluk baþý bile yoð yav, elinizi yakýnlaþtýrýnca su akayor yav.. Nereye kada gidecek bu kolaylýklar.. Kolaylýklar Kuþaðý mý desek yoksa bir kaç kuþaðý bir araya getirip...

Bu yýldan iki 3 yýl önce 3 g yazýcýlardan bahsetmiþtim, hiç kullanan var mý efendim bu yazýyý okuyanlar arasýnda. Üç boyutlu üretim yapan yazýcýlar. Yine bu aralar þu kablosuz süpürgeler moda olmuþ efendim, daha doðrusu son 5-6 yýldýr, artýk yeni nesiller evi silip süpürmeye de üþeneyor, makine kendi baþýna yapýyor toz alma iþini.. Sonra evin sakinleri düþünüyor süpürgenin içinden çýkan kirleri tozlarý görünce, ya hu biz bu kadar kirli bir evde mi yaþýyorduk deyü..

Konu konuyu açtý þiirimsiye devam edelim...

Bir garip gecedir bugün günlerden
Gece gün müdür, gün gece midir
Kafam karýþtý..
Turuncu kar yaðsýn istiyorum ben artýk
Olmadý yeþil kar..
Kýrmýzý kar olmasýn
Kar yaðsýn ama soðuk olmasýn isterim
Kan rengini seveydim saðlýk okurdum veteriner olurdum ben
Yeþil kar yaðsýn, kara kan yaðmasýn efendim
Apartman çatýlarýna artýk uçan araba garajlarý yapýlsýn hem
Madem uçan araba geleyor ne diye yollara masraf edeyok
Abanalým uçan teknolojilere
Býrakalým gari, tekerlekli teknolojileri olma mý.
Çaðlara geri dönem
Kýlýç Ok Çaðý, Tekerlek Çaðý, Barut Çaðý, Kaðýt Çaðý, Motor Çaðý ve Kablosuz Çað.

Efendim bizler Çizgi Film Kuþaðýyýz kafanýz karýþmasýn emi..
Bir fare miyav der, bir kedi kükrer
Gölgelerin Gücü adýna der Keloðlanla kovalarýz gargalarý...
Ya tutarsa göl maya iþte...
Ölme eþþem ölme...
Tusubasa vurdu mu topa doksandan yani..

Y...’den.



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.